ZERDEÇAL

 

Zerdeçal yüzyıllardır kullanılan şifalı bir baharattır. Yemeklere tat katmanın dışında insan sağlığına sayısız katkısı vardır. Hindistan Safranı olarak ta bilinen Zerdeçal besin değeri bakımından oldukça zengindir, potasyum, demir, manganez mineralleri C ve B6 vitaminleri içerir.

 

Zerdeçal çok eski çağlardan beri şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. Cilt sağlığına faydaları nedeniyle kozmetik ürünlerde yaygın şekilde kullanılır. Zerdaçal günlük tüketimde vücut sağlığı için oldukça etkili bir baharat olup yemeklerinizde kullanabileceğiniz gibi zerdeçal’ı çay olarak demleyip sabah öğününüzde de tüketebilirsiniz.

 

Zerdeçal Çayı Yapılışı:

Malzemeler:

  1. 1 Su Bardağı Su
  2. 1 Çay Kaşığı Toz Zedeçal ya da Birkaç dilim Taze Zerdeçal
  3. 1 Tutam Karabiber

 

Hazırlanışı:

1 Su Bardağı suyu kaynatıp ılınmaya bırakın eğer taze zerdeçal kullanacaksanız fazla ılınmadan taze zerdeçal’ı suyun ılınan suyun içerisine koyup çay gibi demletip içerisinden zerdeçal’ları alarak tüketebilirsiniz.

 

Zerdeçal Çayı Faydaları:

Vucud ta oluşacak iltihaplanmaları  önlüyor, var olan iltihaplanmaların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor. Beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek hastalıkları önlüyor. Zerçal ın sahip olduğu antiviral özellik vucud un bağışıklık kazanmasına yardımcı olur. Zerdeçal suyu düzenli tüketildiğinde sindirim sistemi üzerinde çokça olumlu etki sağlar. Kansere karşı vücudu korur, karaciğeri zararlı maddelerden korur. Kan damarlarının temizlenmesini sağlayarak kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.

İltihabı önleyebildiği için eklemlerde oluşan ağrılarında büyük oranda azalmasını sağlar.

Pek çok faydası gözlenen zerdeçal gibi bitkisel ürünleri doktorunuza danışarak tüketmenizde fayda vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR