DÜĞÜN SALONLARI

Düğün salonları kapalı olunca pek çok sektör de darbe yedi bunların başında kağıt fabrikaları pasta haneler , kuaför ve berber salonları ve gelinlik sektörü gelmektedir. Sadece düğün salonu olarak bakıldığında büyük yanılgıya düşeriz çünkü bu sektörün içerisinde barınan pek çok sektör zarar görmüş durumdadır.

 Pet bardaklar kağıt tabaklar plastik çatal kaşıklar kullanılan düğünlerin vaz geçilmezi yaş pastalar içecekler  bu kağıt ve plastik ürünlerle servis edilmektedir. Pasta haneler in yaş pasta yapma alanları da daralmıştır. Kuaför ve berber salonları nın bu sektör den oldukça  pay elde ettiği ve bu paylarının da artık olmadığı görülmektedir.

Gelelim gelinlik sektörüne pandemi den dolayı düğün salonlarında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle gelinlik sektörü de payına düşen kısımdan zarar görmüştür. Yeteri kadar kapasitede davetli çağıramayan çiftler çareyi nikah da bulmuş ve sade bir nikah ile evlenip hayatlarını birleştirenlerin sayısı çoğalmıştır. 

Bu nedenle nikah da sade bir nikah elbisesi ile o mutlu günlerini geçiştirmiş olan çiftler gelinlik sektörüne katkı sağlayamamıştır. Ve gelelim düğünlerimizin olmazsa olmazı sanatçı larımız müzisyenlerimize , bu sektörün olmazsa olmazlarına sanatçılarımız müzisyenlerimizde zorda şimdi sektör de yapılan kısıtlama nedeniyle zor durumda kalanlarımız çalışanlar da olmak üzere pek çok aile zor durumda şimdi bu süreç daha ne kadar devam  edecek oda belli değil . Her alanda sıkıntı var aslında ne olacak bu gidişatın sonu bilmiyorum.

Bu salgın hastalık tüm Dünya yı kasıp kavururken üretilen aşılar yeterli olmuyor maske ,mesafe, temizlik kurallarına pek çok yerde halen yine uyulmadığı zaman zaman gözler önüne serilmektedir. Lütfen herkes kurallara uysun mümkün oldukça işi olmayan evinden çıkmasın bu süreç uzadıkça her şey ve herkes daha da zor duruma düşecek  insanların alım gücü azalacak evlatlarımız okullarına gidemeyecek.

Dediğim gibi her alan bu salgın hastalık yüzünden etkilendikçe etkilenecek bizlerin özverili olması ve bu süreci artık daha kontrollü bir düzeye getirmemiz gerekmektedir. Kurallar kendi vicdanınız olmalı ve bilinçli yurttaşlar olarak bu süreçten de başarılı bir şekilde kurtulmalıyız. Dünya örnek almalı bizi Samsun haritası kırmızı dan maviye dönmeli diğer illerimizde aynı şekilde.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Filiz Yeni Arşivi
SON YAZILAR