YUNAN ASKERİ


Ülkemizin geçmişten gelen öğretilmiş  Rum, Ermeni, Arap düşmanlığı vardır ama onlarla bizleri birbirimize düşman eden İngiliz ve Fransız 'a  karşı da bir hayranlığımızın olduğu da aşikardır. Olumsuz bir şey olduğunda içimizde oluşturulan bu nefretten kaynaklı Ermeni , Rum,Arap yakıştırmasını yaparız. 
Ülkemizde bir 15 Temmuz olumsuzluğu yaşandı, doğal olarak olayın başında olan kişiler asker olduğu için nefret vatanın göz bebeği olan ordu'ya çevrildi görüntü olarak. Olayın sorumlusu ordu mudur bu sorgulanabilir ,ama bu kişiler orduyu temsil etmiyordu, orduyu temsil edenler olayın ne olduğunu anladıklarında ya hiç çıkmadılar yada kandırıldıklarını anladıklarında durdular.Durmayanlar  değerleri üzerine ettikleri yemini hiçe sayarak yemin ettiklerine değil de bağlı oldukları güce itaat ettiler ve halk karşılarına çıktı.
 Bir erin emir ile silahını ateşlemesi aldığı emri yerine getirdi diye bir nebze normal karşılanabilir fakat bir rütbelinin silahını çekip silahsız bir İnsanı ateş etmesi ve ateş ettirmesi normal karşılanmaz.Tankın ezdiği ,parçaladığı ,milletini korumak ile görevli askerin vurduğu vatandaşın yerde yatan bedenleri ortada durdukça o aracı  kullanan silahı ateşleyen askerde normal  olarak tepki çeker .
Peygamber Ocağı diye adlandırılan bu yerden böylesi bir olumsuzluk doğunca askere karşı bir söylem oluşmasına rağmen vatandaşın askere karşı olan sevgisinden ve saygısından bir şey eksilmediği herkesin malumudur. İktidar karşıtlığını askeri koruma düşüncesine bağlayarak hareket etmek tam anlamıyla olayı yapanlara bilinçsiz  destek vermektir.Olaya karışan asker sayısı ,karşı duran asker sayısından   kat kat düşüktür ,bunu yaparken büyük bir çoğunluğu haksızlık yapıldığı da unutulmamalıdır.
15 Temmuz gecesi o silahı ,araçları kullanan, milletine ateş eden kişiler Rum askeri  veya Ermeni askeri değildi .Bizim askerimiz idi, bu devletin yetiştirdiği bu ülke adına o kurumlara giren kişilerdi. Asker hain değildir diye karşıt bir söylemek girmeye gerek yok o gece sokağa çıkan Fetö  terör örgütünün mensubu askerlerin hepsi haindi, onlarla mücadele eden askerler ise vatansever askerlerdi, yani herkesin kafasında kutsallaşan peygamber ocağının şerefli mensupları idi .
Biraz daha geriye gidildiğinde insan sorgulamadan geçemiyor, 28 Şubat'ta Ordu'da bunlara karşı bir hareket başlatıldı mı? Evet. Oradan uzaklaştırılan dindar denen bir takım insanlar oldu mu? Evet. Peki nereden geldi bunca örgüt mensubu ? Okullarda yetişerek bu rütbeye nasıl çıktılar ? Neden fark edilmediler? Onları koruyan güç ne idi ? Orada temizlik yaparken bunları görmeyenler kimlerdi ?
20 yıl o kurumun içinde görev yapmış kişi olarak ordu kutsal bir kurumdur, onun görevi Anayasanın belirlediği çerçevede vatanını milletini korumaktır. Bu kurumun içerisine siyaset girerse bu yaklaşım olumlu sonuçlar vermez bu kurumun içinde ideolojik düşünce  ayrılıkları olursa bu kurumdan vatana hayır gelmez .
Çünkü artık cephe savaşları dönemi kapanmıştır, çevremizde olup bitenlere bakıldıktan sonra orduların alana inmediklerini görmekteyiz. Savaşların ana ağırlığı ekonomi üzerine yürütülmektedir. Caydırıcılık gücü olan bir ordu ve savunma sanayinin güçlü olan devlete sahip olmak zorundayız . Durum bundan ibaret iken bölgede asıl sorunun kaynağı olan İsrail  bölgede ki ordular arasında , hangi ordunun içerisinde azınlık , ideolojik farklılıklar olan  askerler var ,bu askerlerin emir dinleme ve dinlenme ihtimali nedir yönünde bir araştırma yapıyor. Sizce bunları neden  araştırmakta İsrail ?
Farz edelim Suriye üzerinden çıkartılan bir olumsuzluktan dolayı ülke mecburen savaşa girdi, orada içerisinde cemaat mensuplarının olduğu bir ordu , cemaatinin yurt dışında kullanılmakta olan liderinin yönlendirilmesi ile  savaşın en zor anında kullanıldığını veya 15 Temmuz gecesi olduğu gibi silahını ,aracını bırakıp kaçtığını düşünün. Türkiye'nin nasıl bir duruma düşeceğini hayal ettiniz mi ? Cemaati boş verin, farklı ideolojik düşünce de olanların kullanıldığını düşünün, Böylesi bir olay  mümkün olmaz mı ? Peki 15 Temmuz gecesi  Rum askerleri mi yaptı olayı? 
Bu ülke benim diyen hiç kimse orduya karşı değildir. Ordu vatanın göz bebeğidir,kimse orduyu karalayamaz,o gece ki olumsuzluğu gerçekleştiren hainleri asker hain değildir diyerek iktidar karşıtlığı yapmak adına kullanmak vatana da ,orduya da zarar vermektir.
 Ordu içerisinde siyaset olmaz ,buna müsaade edilmemelidir. 1992 yılında göreve başladım 2012'de oradan ayrıldım bu süre içerisinde hiçbir seçimde oy kullanmadım bildiğim tek bir şey vardı vatan millet vazife .
Orduda siyaset olamayacağı gibi camide siyaset olmaz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR