SEÇİM, BEKLENTİ, GERÇEKLER

Ova mahallesi Hacı İsmail Köyüne bağlı şehrin hemen yanında bahçeli bir yerleşim yeridir. Her muhtarı seçiminde mahallede hummalı bir çalışma olur. Hacı İsmail köyünün elinde bulunan muhtarlık mahalleye indirilecektir. Büyükler toplanır, konuşmalar yapılır, ağırlıklı iki akraba ama köken olarak Trabzonlu olan mahallede bir aday belirlenir. Seçim yaklaşıp aday listeleri gönderilirken, Hacı İsmail’den bir aday çıkar Ova mahallesinden hesapta olmayan en az 3 aday çıkar, muhtarlık Hacı İsmail’de kalır. Elektrik direkleri Ova mahallesinin bir kenarından Hacı İsmail'e gider, orası aydınlanır Ova mahallesi kara lambaya devam eder.

Bir sonra ki seçim bir öncekinin aynısıdır, tek değişiklik bu kez kalabalık olan ikinci sülalenin adayı belirlenir, aynı şeyler yaşanır, muhtarlık Hacı İsmail'e çıkar, ardından şehir şebeke suyu Hacı İsmail'e ulaşır Ova mahallesi tulumba ile su ihtiyacını giderir.

Bir sonra ki seçim öncekiler gibidir, değişiklik olmaz, telefon ve muhtarlık oraya çıkar, Ova mahallesi Hacı İsmail merkezli çevirmeli santralle,  dünyaya bağlanır, Asfalt yukarıya, tozlu yol aşağıya, otobüs yukarıya tabanvay aşağıya yada yukarıda dolan otobüste ayakta yolculuk aşağıya kalır.

Sonunda gençler tutucu ve kaprisli yaşlı heyetinin önüne geçer ve bir planlama ile muhtarlık Ova mahallesine iner fakat daha mahalleye getirilecek bir şey kalmadığından mühür elde kalır.

O dönem yapılacak genel ve yerel seçim çalışmaları hızla devam ederken, meşhur muhtarlık için ana güç şimdi ki adı Yavuz Selim olan mahalle olduğundan herkes karargahını mahallenin hemen yanında ki büyük bir kahvehaneye kurmuş çalışmalarını yürütüyor.

Bir parti konvoyu geliyor dendiğinde kahvehane dolar, çalgılar,çılgın alkışlar, sloganlar gelenlere takdim edilen çiçekler, gelenlerin vaatleriyle toplantı sona erer, herkes dağılır, birkaç saat sonra konvoy geliyor haberi ile kahvehane dolar, bu kez ''X'' partisine aynı gösteri yapılır, aynı olaylar ile herkes dağılır. ''Y'' partisine aynı tarife, ''Z'' partisi de aynı tarifeden nasibini alır.

Bizim derdimiz o dönem onur meselesi olan muhtarlık, partinin çok önemi yok, çünkü mahalde parti konusunda da çeşitlilik hat safhada. Onlarında zaten mahalleye vereceği hiçbir şey yoktu, alacakları 3 oydu.

Son yerel seçimlerin çalışması başladı, Tekkeköy’e yakın bir yerde çalıştığım için orada ki gelişmeleri yapılan araç konvoyları ve atılan havai fişeklere göre değerlendiriyoruz. Çünkü Tekkeköy’de devam eden bir başkan ve karşısına çıkan ikinci güçlü aday var, oranın seçmenine başlangıçta sorduğumuzda yeni aday çok önde giderken, iktidar partisi yanlılarının da durumdan vazife çıkartıp  yeni aday konusunda ki konuşmaları yada iktidar partili olup da görevde ki başkan için  olumsuz konuşmaları ile kararsız tavır göstermeleri net fikir edinmemizin önüne geçiyor.

Seçim yasakları başlamadan son konvoylar bulunduğumuz yerden geçmeye başladı. Hala görevdeki başkanın konvoyu başlayıp son araba geçtiğinde tuttuğumuz kronometre 42. Dk’ yı gösteriyordu. Sanırım bir gün sonra ikinci adayın konvoyu vardı ki bunun süresi öncekinin yarısından bile azdı.

Ümidini kaybetmeyen ikinci güçlü adayın destekçileri, oy sayımında fark iki katına çıktığında hala kazandık derken, sonucu tahmin edemeyip iki tarafta görünen kişilerin görevde ki başkana verdikleri desteği anlatmaları tebessüm nedeni idi.

Ülke genelinde yerel seçimler yapıldı, o koşturanlar, kavga edenler, yırtınanlar, kendini paralayanlar bir sonra ki seçime kadar ümit ile yaşayacak, belediyelerde şunlar işe alındı, bu akraba bu makamlara, başkan üç makama geldi haberleri ile karamsarlığa kapılsalar da, yaşadıkları ve heyecan ile bir sonra ki, daha sonra ki seçimlere hazırlanacaklar.

Seçim heyecanları yaşadıkları hayal kırıklıklarını akıllarına bile getirmeyecektir.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR