FİLM DAHA SONRA

İç siyasette "Her Şey Güzel Olacak " adlı bir film hazırlanmakta. Senaryosu yazıldı, oyuncular belirlendi, fragmanlar tamamlandığında izleyicilerin gösterimine sunulacak.

Herkes perde de sergilenen oyunun bitmiş bir bölümünü izlerken, günlük belirlenen gündemlerle meşgul olacak.Bu parçalar ileride gösterime girecek olan film için insanları hazırlayacak. Daha sonra film izlenip, perde arkasındaki olaylara hakim olunmaya başlandığında, yaşanılanların aslında ülkede oynatılan bir filmden ibaret olduğunu,ülke kaderinin başkalarınca belirlendiğini,onların belirlediği çizgi dışına çıkıldığında , çıkılan o çizgiye ülkenin tekrar nasıl getirildiğini, ülke siyasetin de değişen hiçbir şey olmadığını fark edecek.

‘’Her şey güzel olacak ‘’sloganı hedefine, senaryoyu yazanların hayalleri doğrultusunda yansıyacak. Sonuçta ülke değil onlar kazanacak

Ve her şey onlar için gerçekten çok güzel olacak. Bizlerse aynı şeyleri, yaşadığımızın farkına varacağız.

Oyunun sahnesi İstanbul görülse de temel malzemesi Karadenizdir,devamı ise ülke genelidir, fakat Karadeniz senaryonun birleştirici noktasıdır.

Günümüze kadar oluşan gelişmeler bakıldığında, olayın aslının son yerel seçimler değil de daha öncesine dayandığı görülecektir. Burada ''A ''partisi veya ''C ''partisi konu değildir. Halkın verdiği karar asıldır herkes ona uymak zorundadır.

Karadeniz dediğimizde burası ile ilgili bir konuyu ekleyelim.Fragmanlardan bir tanesi ,Uzungöl'de açılan bez parçasıdır, bu olay terör örgütünün sosyal medyadaki sayfasında "Milliyetçiliğin kalesine bayrak dikildi "olarak sunuldu. Sizce neden o bez parçası orada açıldı?

Aynı Karadeniz'den yeni bir hareket başlıyor ,bunun adı "Pontusculuk " senaryonun içine eklenen bölümlerden ikincisidir.

Trabzon’un ‘’Milliyetçiliğin Kalesi’’ diye lanse edilme nedenlerinden bir tanesi halkın terör karşısındaki duruşudur.

Terör örgütünün o milliyetçi yapı içinde yer bulabilme nedenlerinden bir tanesi de Pontuscu ide asında olanlardan aldığı destektir.Neden oradan destek görüyor, planlayanlar parçaları birleştiriyor. ‘’Pontus’’diye kendini adlandıranların çıkış noktasına baktığınızda Almanya karşınıza çıkacak. Aynı ülkeyi sol örgütlerden, PKK terör örgütü ve FETÖ terör örgütünün destek gördüğü rahat hareket ettiği yer olarak göreceksiniz.,

Bölgenin milliyetçiliği, vatanseverlik ve teröre karşı duruşu iken, senaryoda yazılan görev terör destekçileri ile aynı potada yoğrulması.

Senaryoya geri dönersek.

Neden dışarıda yazıldı ?

Gelişmelere bakıldığında, o milliyetçi kalenin birleştirici özelliği içerisinde Sağcısı, Solcusu,Dincisi, Ateisti, terör örgütünün siyasal uzantısı yanında Atatürk’ün kurduğu parti yer alabiliyor ve bunlar aynı noktada birleşe biliyorsa, bunun ittifak olma gerekliliği daha önce aynı gruplar bir şemsiye altında toplanamadıysa ve bu gün bunlar sorunsuz bir araya gelebiliyorsa buraya bir el değdiği veya bir yönlendirme olduğu açıktır.

Eğer bu birliktelik,yurt içinde daha önce başarıla bilseydi, bu ülkeyi kimse durduramazdı.

Sosyal medyada Şubat ayında ülke içerisinde yapılan bir toplantıda bütün bunların planlandığı , bunca değişik unsurun bir nokta tarafından birleştirildiği bilgileri yayınlandı . Net göstergesi ise toplantıda bulunan muhalefet partisinin üyelerinden bir tanesi Şubat ayında,  kameralar karşısına geçerek 10 Mart'tan sonra İstanbul bizimdir çıkışı.

Daha önce bu unsurlar Gezi olaylarında birleşmişlerdi. Eylemlerde Atatürk ile terör örgütü sözde liderinin posterleri yan yana getirilmişti.Devlete karşı yukarıda saydığım bir çok grup bir araya getirilmişti, fragmanların daha öncesi dediğim durum bu idi.

Gezi olaylarında oluşturulan birliktelikte dış kaynaklı idi, olaylarda yabancı örgütleyicilerin görüntülerini televizyon ekranlarında defalarca izlemiştik. Oradaki amaç ülke içerisinde bir başkaldırı denemesiydi. Çünkü çıkış noktasıyla işleyiş aynı konular değildi. .

Filmin hazırlıklarından bir tanesi de yeni bir parti kurulma çalışmasıdır.

İlginçtir kurulacak olan parti iktidar partinin içinden gelmektedir .Bu parti çalışmalarında konuşma yapan bir dönemin başbakanı olumsuzluklar hakkında bilgi veriyor .O konuşma için yapılan sorgulama "Sen bu oluşumun içindeydin , karar merci idin.Neden sesin o zaman çıkmıyordu da şimdi sesin çıkıyor?

Bu yeni oluşum iktidar için değil iktidarı zayıflatmak için planlanmıştır. Çünkü iktidar için planlama yapılmıştır.

Bize şu ana kadar izlettirilen değişik fragmanlar dır. Filmin yazılan senaryolar tek tek hazırlandıktan sonra küçük parçacıklar birleştirilecek.

Sonuç

Neden HER ŞEY GÜZEL OLACAK sloganı başkaları adına hazırlanmış bir slogandır.

Bir bütünü parçalamanın en güzel yolu onu değişik unsurlarla destekleyip sonra o unsurları birbirinden ayırmaktan geçer.

Senaristler istenilen sonuç alındığında yılanın kafasını küçükken ezeceksin deyişi ile hesap kapatılacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR