YEŞİLIRMAK ÜNİVERSİTESİ

Son zamanlarda bir üniversite tartışmasıyla karşı karşıya kaldık. Çarşamba ilçesine 19 Mayıs Üniversitesine bağlı olarak bir yüksek okul, bir iletişim fakültesi ve bir de Hukuk Fakültesi açılmış durumdadır.

Hal böyleyken birkaç fakültenin daha açılarak diğer teknik detaylar ve altyapı da hazırlanarak İlçemize bir YEŞİLIRMAK ÜNİVERSİTESİ kurulmasına çalışılıyor. Belediyenin ciddi anlamda alt yapı hazırlığı ve arazi temini çalışmaları var.

Öncelikle Çarşamba birçok ilimizden büyük bir ilçedir. Ulaşım sorunu olmayan Karadeniz sahil yolunun üstünde her yönden hızla gelişmekte olan bir yerleşim yeridir. Dolayısıyla çok bilimsel ve yasal detaylarına inmeye cem ama ama karineler ve tecrübelerimiz Çarşambaya üniversite kurulmasına engel değildir.

Zaten ülkemizde hâkim olan gelenek her şey hazırlanıp ta yatırımlar öyle olsun mantığı ile yapılmıyor. Ama bu konuda Çarşamba hep hazırlıklı oldu ve gerekli alt yapıyı hazırlayarak Yüksek okul VE FAKÜLTELER İLÇEYE KAZANDIRILMIŞTIR. Emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum

Bu kadar mesafe alınmışken bir kısım çevrelerin kendi niyetleri kendilerine malum ama ifadelerine bakarsak Çarşambaya ÜNİVERSİTE OLAMAYACAĞINI ve mevcutların bile özellikle ne hikmetse HUKUK FAKÜLTESİNİN Samsun’da olması gerektiğini ileri sürmüşlerdir.

Çarşamba ilçemiz her yönüyle bir YEŞİLIRMAK ÜNİVERSİTESİ’Nİ hak ediyor. Daha farklı hizmetleri ve yatırımları da hak ediyor. Çarşambaya üniversiteyi çok görenler hangi alternatifi getirmişlerdir. Ne yatırım önermişlerdir. Çarşambada bir dikili kazıkları varımıdır? Çarşamba adına ne kadar konuşmaya yetkileri vardır?

Siyasi iç çekişmelerin aleti yapılacak sa bula bula eğitim konusunu mu bulmuşlardır. Ortak aklın hareket etmesi gereken bir konuda şshsi ve siyasi hareket etmek ahlaki değildir.

Burada Çarşamba Belediye Başkanımıza Üniversite konusunda gösterdiği gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine TSO Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz’da teşekkür ediyorum.

Çarşamba ilçesine hızlı trenin gelmesi birçok tartışmayı kökünden halledecektir. Bir de Doğalgazın tam kapasite ile gelmesi. Bu konular da aynı gayreti ilgililerden bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR