YAPMAYIN ALLAH AŞKINA

Normalde bugün Kuranı Kerimde Rabbimizin anlattığı Hazreti İbrahim’in Putlarla yaşadığı olayları ve günümüzdeki yansımalarını yazacaktım ancak daha öncelikli olan bir konu gündeme gelince vaz geçtim. Malumunuz bu şehirde bu fakirden başka Kimse Kral çıplak demez veya diyemez, üç kuruşluk reklam alacağız diye kimsenin sesi çıkmaz ve ihale açık artırmasız bize kalır, bugünkü konumuz da bu minvalde bir konu. Oldum olası şu hemşehri dernekleriyle barışık olamadım, nedenine gelince benim bildiğim hemşehri Dernekleri hemşehrilerine yardımcı olmak amacıyla kurulurlar, oralarda görev alan insanlar gönül esasına göre çalışan, ekonomik ve siyasi beklentileri olmayan insanlardan oluşur. Ancak ne yazık ki Samsun’un hemşehri dernekleri o kadar enteresan bir boyuttaki gördüklerim, duyduklarım ve yaşadıklarım adeta insanı çileden çıkaracak boyutta. Daha önce bu Derneklerde görev alan arkadaşların yaptıkları yanlışları çok yazıp, çizdik, hatta bu arkadaşların bir kısmı geçmişte dostluk yaptığımız insanlar olmasına rağmen yanlışlarını görünce gözlerinin yaşına bakmadan her şeyi yazıp çizdik.                          

Merkezi İstanbul’da bulunan ve tüm hemşehri derneklerinin üst kurulu posizyonundaki Konfederasyonun yönetimi geçtiğimiz yıl değişmişti, seçilen arkadaşlara da destek vermiştik ancak aradan geçen bir yıllık süreçte yaptıklarını sosyal medyadan ve içlerinden tanıdığımız bazı arkadaşlarla görüşüp öğrenince canım sıkıldı. Bu kuruluşlar siyaset yapma yeri değil, istikbal peşinde olma yeri değil, hatta bu konuda daha önce yazdığım bir köşe yazısı nedeniyle Bursa’da ki Dernek Başkanı olan liseden sınıf arkadaşımı da eleştirdim ve o arkadaşla şimdi daha görüşmüyorum. Yazdıklarımın sonuna kadar da arkasındayım ve üzerine basa basa ısrarla şunu ifade etmek isterim ki siyaset yapmak isteyen arkadaşlar önce  siyaset yapmak istedikleri siyasi partilere üye olacaklar, ardından teşkilatlara girip hizmet edecekler, para ve efor harcayacaklar, ardından da aday olacaklar. Hemşehri Derneklerini kullanarak Vekil olmak isteyen kim olursa olsun karşısında olduğumu buradan açık ve net söylüyorum. Daha önce aday adayı olup listelere giremeyince bu kez bu kuruluşlara girip yok şu kadar üye var arkamda, yok bu kadar Derneğin çatı kuruluşunun Başkanıyım diyerek hava atıyorlarsa havalarını alırlar haberleri olsun.

Bu kadar detaydan sonra gelelim asıl konumuza SAMKON Mayıs ayında İstanbul’da Saraçhanede Samsun günleri yapacakmış, iyi güzel yapsın ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim ama Kazın ayağı hiç de öyle değil. Federasyonun yöneticileri uzun zamandan beri Samsun’da Valisinden Belediye Başkanına toplantılar düzenleyip tanıtım günleriyle ilgili bütçe yapmaya çalışmaktalar. Allah aşkına sorarım size bu Belediyelerin İstanbul’da Saraçhanede millete yapacağı tanıtım günlerine dünyanın parasını harcamalarının ne anlamı var söylermisiniz. Belediyelerin parası varsa ilçelerine yol, su yapsınlar, fakir fukaraya yardım etsinler, bir standın maliyeti 150-200 bin lira bu kadar parayı havaya atmanın ne alemi var. Belediyeler tanıtım yapacaklarsa kendi bölgelerindeki Basın kuruluşları var, tanıtım ajansları var, sosyal medya reklamları var bütçelerini oralarda harcasınlar. 

SAMKON bu faaliyeti yapacaksa İstanbul’da, Ankara’da ve Büyük şehirlerde onca işadamı var, onlardan bütçe oluştursun Stantları kiralasın Belediyelere de gelen kendi tanıtımınızı yapın desin. Stantları Belediyeler tutacak, içlerini onlar dolduracak, tüm masrafı yapacaklar ondan sonra bu arkadaşlar da bakın biz ne büyük organizasyonlar yaptık deyip Vekil adayı olacaklar öylemi sevsinler sizin aklınızı emi. Şayet gerçekten samimi iseniz önce eller cebe, ardından Büyükşehirlerdeki iş adamlarına, ardından da Belediyeleri yormadan sadece tanıtım yapacakları ürünleri getirip orada teşhir edecek bir çalışma yapın da görelim. Allah’ını seven Belediyelerin bütçesine saldırınca o kadar canım sıkılıyor ki anlatamam, bu Belediyelerin işi yol, su, kanalizasyon ve altyapı yapmak, birilerini siyasete hazırlamak veya popülaritelerini artırmak değil. Ayrıca Mayıs ayında pek çok insan tarlasının, toprağının ve evinin bakımını yapmak üzere memleketine gider, orada tanıtım yapacağınız insanlar Samsunlu’dan ziyade başka bölgelerin insanları olur. Gelin şu hemşehri derneklerini birilerinin istikbali olma aracı olmaktan çıkaralım, hemşehrilerimizin sıkıntılarına derman olacak müesseseler haline getirelim. İşsizlere iş, aşsızına aş, yolsuzuna yol, garibine ev yapan kurumlar yapalım. Samimi iseniz kendinizi değil Samsunu tanıtan ve gönüllere dokunan işler yapın, aksi halde iki elim yakanızda haberiniz olsun. Bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR