VİTES

TFF 1. Lig'deki rakiplerini oynadığı futbolla uyutan takım Yılport Samsunspor, Tuzlaspor'u da uyuttu uyuttu golünü attı ve 11 maç sonra ilk yarıda gol atmış oldu.

Rakibin girdiği 3 net pozisyonda da sahneye Nurullah Aslanım çıktı, durduğu yer, pozisyon  alışı ve refleksleri ile golleri önledi.

İkinci yarı yan toptan bulduğumuz golle ikinci golü attık, rakip şuursuzca üstümüze gelmeye başladı. Biraz kendi penceremden baktığım zaman skoru koruma anlamında yorulan İlyas Kubilay'ın yerine Rahman Buğra'nın oyuna girmesi doğru bir karar.

Formsuz ve çok eleştiri alan yabancı oyuncular Edwin Gyasi ve Fredy Plumain'i hem kazanayım hem de skoru artırırım diye mi oyuna soktu merak ediyorum. Hocanın penceresinden baktığımız zaman bu sorunun cevabını en iyi o verebilir.

Ertuğrul hocamıza bir de şunu soralım; 2-0'ı yakaladık rakip tüm defansı boşaltıp üstümüze gelmesine rağmen skor sayısını neden artıramadık? Yılport Samsunspor takımı genellikle aynı tip yeteneklere sahip oyuncu gurubundan oluşuyor ve bu  takımda orta alandandan dikine oynama özelliği olan oyuncu çok az, sorumluluk alan oyuncu az, kreatif  yetenekleri olan oyuncu az...

Fakat ne var ki bu takımda her biri tek başına bir değer değilse bile ama bir araya geldiklerinde neler yaptıklarını nasıl başarının garantisi olduklarını gösteren futbolcular var. Tam tersi bir takım düşünün yetenekli  oyuncularla dolu, eğer çalışmayı sevmiyor mücadele etmiyorsa başarılı olamazlar.

Sizin de gördüğünüz gibi her ne kadar Yılport Samsunspor'u eleştirsek de bir şey benim çok dikkatimi çekiyor, bu takım istediği zaman vitesi yükseltiyor istediği zaman vitesi  düşürüyor. Oynadığımız futbol çok zevk vermezse bile kazanmasını biliyoruz. 

Şu anda ligin tek mağlubiyetli takımı Yılport  Samsunspor, evet aldığımız puan hedefin altında olsa bile ilerisi için aydınlık  günler bizi bekliyor.....

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR