VEZİRİN İCRAATLARI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Bugün Vezir Hazretlerinin iki enteresan ve akla ziyan icraatını anlatmaya çalışacağım. İlk konumuz dün öğrendiğim bir konu, malumunuz kişiye özel park tahsislerini UKOME yapar, UKOME’nin Başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Vezir Hazretleri kafasına göre istediğine sokak ortasında park yeri vermiş. Normal şartlarda engellilere, basın kuruluşlarına ve benzeri kurumlara bu tür izinler verilebilir. Ancak bizim Vezir Hazretleri bu konuda öyle enteresan işler yapmış ki aklınız şaşar. Örneğin biz koskoca gazete olmamıza rağmen bizim gazeteye yer tahsisi istemedik. Çünkü vermezdi ama bir kişinin dahi çalışmadığı, sadece ve sadece sahibinin kafasına göre haberler yaptığı bir internet gazetesine 22 /07/2015 tarih, 2015/4 sayılı karar ile bizim Vezir Hazretleri bir kişilik araç yeri tahsis ediyor. Sizin anlayacağınız şahsa mahsus bir tahsis. O zat-ı muhterem de orayı kafasına göre boyayıp, Basına özel tahsis diye yazıyor ve kafasına göre kullanıyor. Millet otopark yüzünden birbirini yerken, cinayetler olurken sadece ve sadece bir kişiye özel araç parkı tahsis edilmesi akıllara ziyan bir durum. Bu gazetecinin orada öyle bir ofisi olmamasına rağmen tahsisin hâlâ daha devam etmesi sıkıntıya yol açmakta. Adam kafasına göre oradaki esnafın bir kısmına park ettirmekte, bu durum ciddi bir sıkıntıya neden olmakta. Konuyla ilgili mahalle sakinlerinden Belediyeye dilekçe verip gereğinin yapılmasını isteyecekleri kanaatindeyim. Bu konuda şimdilik bu kadarla yetiniyorum, zaten konuyu haber yapmış durumdayız.

Gelelim asıl konumuza,  konu kahramanımız Büyükşehir Belediyesinde bir daire Başkanı, konumuz ise adamın ne kadar becerikli olduğu, adam namazında, niyazında, takva bir adam!...  Sadece takva olmakla da kalmamış, heriflik konusunda da çok farklı bir adam, adamlığına da hayranım. Adamı bu kadar meth-ü sena ettikten sonra gelelim adamın icraatlarına; Zat-ı muhterem sekreterine âşık oluyor, aralarındaki ilişki belli bir zaman devam ettikten sonra sekreteriyle evlenmek istiyor ancak evli olduğundan olaya çok farklı bir çözüm bulmak istiyor, herifliği de burada başlıyor. Eşine diyor ki ‘hanım seni bir arkadaşımla bir pastahanede buluşturmak istiyorum’, hanımı da olaydan habersiz ‘olur’ diyor. Hanımını yanına alarak pastaneye gidiyor ve pastanede eşiyle sekreterini tanıştırdıktan sonra hanımına diyor ki ‘bak hanım bütün arkadaşlarımın dostları var ve hepsi dostuna ev tutup dost hayatı yaşıyor, ben bu sekreterime âşık oldum, evlenmek istiyorum onunla ayrıca aynı evde de yaşamanızı istiyorum’. Hanımı olayı duyunca afallayıp isyan ediyor ve kabul etmiyor, bunun üzerine hanımı boşanma davası açıp ondan ayrılıyor. Bizim Müslüman, becerikli ve herif başkan olayların duyulmasından endişe edip sekreterini kendisi gibi bu işlerde Üstad-ı Azam olan imamlıktan gelme Daire Başkanının yanına tayin ettiriyor. O Daire Başkanının maceralarını daha sonra ele alacağız, şimdi bu işi çok fazla kurcalamaya gerek yok.

Becerikli ve de çok herif olan Daire Başkanımız sekreterinin emekli olan babasını kiralık araçla yanına makam şoförü olarak alıyor. Yetmedi sekreter hanımın Askeriyeden atılma kardeşini veya ağabeyini de Belediyeye aldırıp bir kurumun başına amir olarak getiriyor. Tüm bu olup biteni sadece Vezir Hazretleri değil, Belediyede çalışan herkes bilmesine rağmen Daire Başkanı da yerinde diğerleri de yerinde durmaya devam ediyor. Vezir Hazretleri tüm olup bitenlerin tarafına anlatılmasına rağmen bu arkadaş Çerkez hemşerisi olduğu için arkadaşa hiç dokunmadığı gibi hem sekreterini istediği yere veriyor, hem sekreterinin Askeriyeden atılma kardeşini işe alıp amir yapıyor, hem de sekreterin babasını kiralık araçla makam şoförü yapıyor.

Bizim Vezir Hazretleri o kadar iyi adam ki sormayın gitsin! Adam personelini kollamakla kalmayıp, neredeyse yedi sülalesini de işe alıyor. Sadece ona mahsus bir durum mu bu durum derseniz elbette değil. Yanında kim varsa yedi sülalesini işe almış durumda, zamanı geldikçe yazacağım, bugünlük bu kadarla yetiniyorum. İnsan bu kadar güzel yöneticilik nasıl yapar anlamış değilim, şimdi ötede beride Zihni Şahin tüm adamlarımı dışladı elimden gelirse onu aday yaptırmayacağım deyip kin kusuyormuş. Zihni Şahin hata yapmaz ise tekrar aday olabilir ancak bazı ciddi hataları onun da işini zora sokmuş durumda, umarım bu süreçte toparlar. Zira Zihni Şahin inançlı, şahsiyetli, milliyetçi, muhafazakâr ve dürüst bir arkadaş ama siyaset hata kabul etmez, hele, hele şu günlerde hiç kabul etmez.  Vezir Hazretlerinin ekibinin birkaç istisna hariç tamamına yakını bu minvaldeki insanlardan oluşmakta, Belediye o insanlardan kurtulmadıkça bu şehir rahat etmez. Belden aşağı işlerin olduğu yerden ne fayda çıkar sizler takdir edin. Bugünlük de bu kadar kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR