ÜMRANİYESPOR & SAMSUNSPOR

Altay maçında izlediğimiz, beğenimizi kazanan Samsunspor'dan, Ümraniyespor önünde vasatı aşamayan, etkisiz Samsunspor'a gelmemiz çok da uzun sürmedi. Yasin, Gökhan, Burak, Yalçın, Nadir ve Erhan takımın verimsizleriydi. Samsunspor'un yeniden doğaçlama futbola geri dönmesini içimiz acıyarak izledik. Takımda mücadele veren sadece Brice Dje idi. Dje'nin baskısı sonucu bulabildiğimiz gol dışında Samsunspor neredeyse yoktu. Halbuki golü erken bulan Samsunspor saldırgan, baskın, tempolu futbola geçse rahat fark atacağımız bir maçtı. Orta dövüşü şeklinde geçen müsabaka o kadar tatsızdı ki ekran başında herkes tamamen hayal kırıklığı yaşadı. Samsunspor yeni transferleri ile de sıkıntı yaşayacak gibi. İnşallah bir an önce kendilerine gelirler.

Maçın sonlarına doğru inanılmaz kural hatası yapan, hatasında da ısrar ederek futbolcuları sarı kart yağmuruna tutan, hızını alamayıp  Ertuğrul Hoca'ya da kırmızı kart gösteren maçın hakemine TFF gereken cezayı verecektir, onu biliyoruz da yan hakemler ve 4. hakemin de kural hatasını görmemeleri orta hakemi uyarmamalarına ne demeli? Hakemler nasıl bir eğitimden geçiyor, akıl alır gibi değil.

Samsunspor bu futbol ve bu oyunla ancak beraberlik alabilirdi çok da takılmayalım. Giresun, Tuzla ve Adanademirspor' un haftayı gol yemeden ve rakiplerini gole boğarak kazanması tadımızı tamamen kaçırmış durumda. Altay maçındaki baskılı, saldırgan, ofansif futboldan neden vazgeçildi? Geçen hafta Bandırmaspor'a yenilen Ümraniyespor karşısında sadece bir pozisyona girebilmek şampiyonluğun bir numaralı favorisi Samsunspor'a yakıştı mı? Ümraniyespor beraberliği bizi yolumuzdan edemez, bir şekilde durumu düzeltiriz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ama hangi maç olursa olsun bu kötü, korkak, pasif futbol bizi cezalandırır, bir şeyler yapalım artık. Çok geç olmadan rakip ayırmaksızın etkin, korkusuz, ısıran, saldıran, baskı kuran, rakibi boğan futbola geçelim Ertuğrul Hocam tek şansımız bu. Ümraniyespor'u küçümsemiyorum tabii ki ama puan kaybedeceğimiz takım Ümraniyespor  değil diyorum.      

Ve günün tek güzel ve ayakta alkışlacak yanı Ümraniyespor' luların kural ihlali ile gelen 2. golü hazmetmemeleri oldu. TFF Ümraniyespor'u bu hareketinden dolayı derhal ödüllendirmeli..

Hoşçakalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR