Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Tramvayın Çevreye Faydaları..!

 

 

            Samsun'da tramvayın ilk gündeme geldiğinden bu güne neler söylenmedi ki. Güzergahından, yolcu kapasitesinden, şehre fazlalığından alında, tipine kadar herkes bir şeyler söyledi.Zaten halk olarak olması gerekende bir türlü birleşip buluşamayız da anlasakta, anlamasakta, olmaması için her türlü lafı üretip söyleriz.

         Hafif Raylı Sistem – Tramvay, artık yavaş yavaş taşımacılıkta yerine oturmaya başladı. İnsanlar dakik ve saatli yolculuk yapmayı benimsedi ve alışmaya başladı. Toplu taşımacılıkta en önemli olan şey varacağınız noktaya kaç dakikada ulaşacağınızdır. Böyle olunca da zamanı en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Toplu taşımacılıkta kullanılan Metro ve Tramvay, zamanlama açısından insanlara büyük kolaylık sağlamaktadır.

         Benim asıl takıldığım konu başka. Tramvayın ortaya çıkardığı kötü görüntülere temas edeceğim.Onun için ''Tramvayın Çevreye  Faydaları'' diye başlık attım.Aslında geç bile kaldım.Uzun zamandır yazmayı  düşünüyordum ama milletvekili aday adayları araya girdi.Temayül yoklaması,sonuçlar vs. araya girince,bugüne yazmak nasip oldu.

         İlk kez Hafif Raylı Sistemle-Tramvayla yolculuk edince, yıllarca önünden geçtiğim TCK-KARAYOLLARI ve ATA-ATAKUM TEKNİK ve ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİnin arka tarafından geçmek zorunda kaldım.    Yazık Yazık..!Bu devletin kurumlarının nasıl sorumsuzca kullanıldığını, makamların içinin nasılda boş olduğunu gördüm.Yöneticiler bulunduğu makamın hakkını verecek, vermek zorundadır da. Ne yazık ki böyle olmuyor. Yöneticiler, oturdukları koltuklara değer katması gerekirken, koltuk yöneticiye değer katıyorsa işte o zaman yönetici, yönetici olmuyor.

         Karayolları ve Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin arka cepheleri; Pislik içinde, pejmürde ve yıkılmış bir şekilde duruyor. Viraneye dönmüşler.

         Kurum müdürlerim, Hafif Raylı Sistem binalarınızın arkasından geçince, binalarınızın ne kadar bakımsız olduğu su yüzüne çıktı. Savunacak tek şeyiniz, Hafif Raylı Sistem binalarımızın önünden niye geçmedi olmalı (!) Rahat rahat oturmak varken, şimdi arka cephelerinizi düzeltmek size zor gelecektir. Gelde, Hafif Raylı Sistem güzergahını  binalarınızın arka tarafından geçirenlere kızma (!)

         Buradan iki kurumun müdürüne sesleniyorum. Şuan yetkili bir noktada görevde olsam, ikinizide görevden alır, devletin malını kötü kullanmaktan hakkınızda dava açardım. Ve alabileceğiniz en ağır cezayı almanızı isterdim. Neden mi? Yazayım.

         Önce Karayollarından başlayayım.Atölyelerin duvarlarının sıvaları düşmüş, pencere kasaları çürümüş camları kırık,saçakların kenarları kopmuş, çatı kiremitleri ve sacları rüzgardan sökülmüş su alıyor.Sayın müdür beyler, makamlarınızı sırça köşk gibi kullanın (!) ama ALLAH aşkına bir günde köşkünüzden çıkıp, yönettiğiniz kuruma bir bakın.Korkmayın, soğuk alıp zatürreye yakalanmaz , bizide üzüp bu sayfalara konu olmazsınız..!

         Dönelim Endüstri Meslek Lisesinin arka bahçesine. Sayın Okul Müdürüm, o lojmanın hali ne? Orda insan dururmu, durdurulurmu? Bildiğim kadarıyla okulunuzda hemen her bölüm gibi inşaat bölümüde  var. Yüksek olmayıp, yerden  bile  boyanabilecek  atölyelerin duvarlarını öğrencilere boyattırıp, düzgün ve temiz bir hale getiremezmiydiniz? Öğrencileri staja gönderebilmek için kapı çalıp işyeri arayacağınıza işte size stajlık duvarlar, boyatıp düzgün bir hale getirebilirdiniz.

         Ben yanlış yaptım ve yazdım, özür dilerim (!) Unutmuşum, sizin müdür odanız ön bloktaydı, arka tarafı nerden görüp bileceksiniz ki..!    

         Daha ne yazayım.Yazmamada ,yazımı teyide de gerek yok ki.Çünkü, Hafif Raylı Sistemde yolcu sayısı günlük kırkbini bulmuş.Bunların yarısı gün içinde yolculuk ediyorsa, sayın müdürlerim;sizi kaç gözün gördüğünü ve tenkit ettiğini de lütfen siz hesaplayın..!   

         Aslan yattığı yerden belli olurmuş, tabii aslan iseniz..! Biz müdürlerimizi aslan gibi biliriz de..! Kedilere sözümüz yoktur..!      

          Anlayana..!

         NOT:Tramvay geçtikten sonra,Karayolları hızlı bir şekilde ayıbını örttü.Darısı Atakum Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi lojmanı ve atölyelerinin başına.

         Her şey gönlünüzce olsun.

         SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR