TETED

“5 Aralık 1954 yılında çalışanları tarafından " PTT Teknisyenleri Derneği" adı ile kurulmuş ve o günden itibaren kesintisiz olarak hizmete devam etmektedir. İlk yayın organını 1957 yılı Ocak ayında ARK dergisi olarak çıkarmıştır.

37.Olağan Genel Kurulda Derneğimiz ile "Telekomünikasyon Teknisyenleri Derneğinin” birleşme kararının ardından, Derneğimiz "Türk Telekom ve Posta Teknik Elemanları Derneği” adını almıştır.

39.Olağan Genel Kurulda, Posta İşletmesi Genel Müdürlüğünün, PTT Genel Müdürlüğü olarak değişmesinden dolayı "Türk Telekom ve PTT Teknik Elemanları Derneği" olarak isim değişikliğine gidilmiştir.

40.Olağan Genel Kurulda ise, 5072 sayılı kanun gereği "Telekom Teknik Elemanları Derneği" Kısa adı (TETED) olarak isim değişikliği yapılmış olup, halen bu isim adı altında faaliyetine devam etmektedir. 

55 yıllık bir çınarın kökleri ve onun izlerini taşıyan derneğimiz, kurum ve çalışanın geleceğine yönelik projelerle takdir toplayıp her zaman örnek teşkil etmiştir. Genel merkezi ANKARA/Kızılay"da merkezi bir yerde 35 yatak kapasitesiyle taşradan gelen üye ve yakınlarının ihtiyacına cevap verebilecek şekilde olup, şu an ülke genelinde 19 şube,61 il temsilciliğine sahip, toplam 7.000 üyesi ile hizmet vermektedir.

1995 yılından beridir Genel Başkanlık görevinde bulunan Sayın İbrahim İNAN bey"in birbirinden değerli Ekip arkadaşlarıyla birlikte temsil ettiği derneğimiz; Ara bağlantı, Özelleştirme, Unvan, Ücret ve Mesai gibi önemli konularda uzlaşı tavır içinde yaptığı hizmet ve faaliyetlerle ülke genelinde yakından tanınan önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak yer almıştır.

2002-2007 arası 3 dönem Samsun şube Başkanı olarak görev yaptığım sürece, kimi şube başkanları toplantılarında ve kimi sosyal ve kültürel etkinlikler esnasında tanışma fırsatı bulduğum çok değerli Genel Merkez yöneticilerimiz ve şube Başkanlarımız ile İl temsilci arkadaşlarımla tanışmanın onur ve mutluluğunu yaşadım.

Bugün Trabzon Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Sayın İsa ÖMÜR Bey"in; Samsun il Telekom müdürlüğünde görevli iken Derneğimiz adına yapılan birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerine katılarak özellikle Salon, Lokal ve araç konusunda verdiği destek ile çok güzel faaliyetlere imza atmanın mutluluğunu yaşadık.

Trabzonlu meslektaşlarımın için büyük bir şans olarak gördüğüm Sayın İsa ÖMÜR beye buradan şahsım ve arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

25 Yıllık hizmetin ardından Nisan 2007"de emekli olmam nedeniyle derneğimiz şube başkanlık görevimden ayrılmış olmama rağmen, çok sevdiğim derneğimiz üyeliğim halen devam etmektedir.

Emekliliğin verdiği fırsat ile ülkemin güzel şehirlerini gezme şansı yakaladığım yerlerde bizlere kalacak misafirhane ve gezilecek yerler konusunda yardımcı olan başta,Genel Başkanımız Sayın İbrahim İNAN"A, Sayın genel sekreterim Kenan KARAKÜTÜK" e, Sivas şube başkanım Dursun KEKLİKÇİ" ye Konya şube başkanım Sayın Cemil EV" e, Gaziantep şube başkanım Beyhan İBİLİ" ye Şanlıurfa Temsilcimiz Ömer ÖZTUÇ" a, Batman Temsilcimiz Sayın Faruk Tekince" ye, Amasya Telekom Personeli Ahmet Güç ve Serdar beye,Kars temsilcimiz sayın uğur EŞSİZ" e,Sarıkamış personelimiz Sayın Fazıl bey"e Isparta personelimiz Sayın Hasan Hüseyin ÖZER" bey olmak üzere,şahsım arkadaş ve yakınlarımıza göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı, yalnız olmadığımızı hissettirerek Telekom camiasına yakışır sıcak insan ilişkisinin devamının sağlanmasında bizlere bu derneği kurup emeği geçip yaşatanlara sonsuz teşekkür eder, fani dünyadan ebedi dünyaya göç edenlere Allahtan rahmet, hizmet eden çalışanlarımıza nice mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.

”Ne ekersen onu biçersin” misali,

Sevgi ve saygıya dayalı dost hane davranışlarıyla bize gönüllerini açan siz değerli meslektaşlarıma, bizim de kapımız ardına kadar açıktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan İde Arşivi
SON YAZILAR