Kürt Açılımına Evet...

Kürt Açılımına Evet,  Türban Açılımına Hayır!

Son günlerde hepimizin yüreğini acıtan haberleri esefle, üzüntü ile izliyoruz basından. Kandilden tenezzül edip dönen malum kişilere yapılan karşılama törenleri ve bunlara sorulan sorular ve bu sorulara verdikleri cevaplar açılımıdır yoksa göz boyamamıdır, görülmektedir. Çok yazık… Şehitlerimize gazilerimize çok yazık. Şehit analarının yürekleri kan ağlamaktadır. Acılarını paylaşıyorum. Bu acılı insanlara reva görülmemeliydi bu ikinci acı. Ama inanın bu acı evlatlarının şehit haberlerinden daha çok acı vermiştir. Şehit olan evladı ile övünüyorlardı. Ama Kandilden dönenlerin alaylı bakışları kahretti. Bu açılım mıdır, ne lanet şeyse düşünülürken bunların dönüşlerinde yapacakları hareketler konuşulmadı mı? Göz göre göre yurdumuzdaki diğer Kürt vatandaşlarımızla halklarımız birbirine düşman edilmektedir. Çok tehlikeli bir durum değil midir? Bu insanlar aynı mahallede oturuyor, aynı otobüse biniyorlar. Herkes suçlu olarak görecek Kürt vatandaşlarımızı. Evet, Kandilden mi bilmem nerden gelirlerse gelsinler. Onları dışlayacak değiliz. Ama hadlerini bilsinler. Zafer kazanmış komutan olarak gelirlerse bu millet onları hiç affetmez. Kim bilir kaç askerimizin kanına girmişlerdir. Başlarını önlerine eğsinler. Türk halkından özür dilesinler. Yaptıklarının hata olduğunu kabul etsinler. Bir de utanmadan mektup getirmişler ve bu mektubu başbakana cumhurbaşkanına vereceklermiş, meclise gideceklermiş. Onlara bu gücü kim veriyor?

Biz bunları okurken dikkatinizi çekti mi bilmiyorum: İnternet haberde ve diğer haber kanallarında Fethiye İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cemile Büşra Pirci, başörtülü olduğu gerekçesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünce otobüsten indirilip evine gönderiliyor. Biz aynı anda tv lerde Kandil şovlarını izliyoruz. Ama benim başörtülü kızım Çanakkale Şehitlerini ziyaret için Çanakkale"ye götürülmüyor. Ne kadar büyük suçlu benim güzel kızım başını örtmekle. Benim askerime kurşun atanlara onbinlerce karşılama şovuna evet, ama başörtüsü ile Çanakkale ziyaretine giden kızıma hayır. Sayın yetkililer söylenecek o kadar sözler var ki. Ama şimdi değil, söylenecek zaman var. İşte o zaman cevap verebilecek mi, cevap vermesi gerekenler? İşte onu da zaman gösterecektir.

Kürt açılımına evet ama türban açılımına başörtüsü açılımına hayır. Çok mu zor türban konusunu halletmek. Malum milletvekili bile Kürt açılımındaki gelinen noktadan çok çok memnun. Bu kadar çabuk beklemediklerini bile açıkça belirtiyor. Çok kısa zamanda böyle bir karışık mesele çözüldüğüne göre(!), istenirse türban meselesi çok güzel halledilebilir. Ey yetkililer, Kürt açılımı yahut bazı kesimlerce demokrasi açılımı da denen bu açılımların yanına Türban- başörtüsü problemini de çözmek için bir adım atarsanız belki vatandaşlarımız bir nebzecikte olsa sizi affeder.

Kürt açılımına, pardon demokrasi açılımına da evet, Türban Başörtüsü açılımına da evet!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR