Tarihimiz Ve Kadınlar…

Dünyanın nirengi noktası bence kadınlardır. Kadınlar yüzünden savaşlar çıkar, ülkeler fetih olunur, nice insanlar katledilir. Kadınlar atomdan bile güçlü silah gibidir. Kullanmasını bilen bu silahları çok güzel kullanır. Tarihte bunun birçok örnekleri vardır.

Televizyonda bir kanalda malum Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlatan bir dizi ibretle izlenmektedir. Tarihimizi bu kadar saptırarak anlatan bir dizi yap deseler, inanın ancak bu kadar mükemmel bir dizi yapılırdı.

Her şey den önce Osmanlı Sultanlarının eşleri bu kadar küçük düşürücü bir şekle ancak bu kadar sokulurdu. Ne yazık ki her kesimde bu diziyi izliyor. Kimisi gerçekten beğenerek izliyor. Kimi merak ettiği için izliyor. Geçmiş tarihimizi bilmedikleri için insanlarımız dizideki olayları ve yaşantıyı böyle zannediyorlar. Gerçek tarihimizi bilenler ne yazık ki çok az insan var.

Tarihimizde bir padişahın yanına, eşi hanım sultanın yanına her gelen yol geçen hanı gibi girecek, yahut padişahın kapısında nöbet bekleyen  askerler o kadar çelimsiz olacak, anlatacak o kadar çok çirkinlikler var ki, inanın insan izlerken hayret ediyor. Hele o hanım sultanların göğüs dekolteleri… Şimdi bile kendine çok az güvenen şarkıcıların zor giydikleri kıyafetleri padişah eşlerine giydirip sarayda uluorta gezdirmek ve erkeklerle aşırı samimi konuşmalar içinde bulunmak mümkün mü? O zaman acaba hangi babayiğit padişah eşi ile hasbıhal edebilirdi?

Dizide Hürrem Sultan, Padişahın validesi ve sadrazam bu kadar kötülükler içinde yüzen insanlar olarak, bin bir dalavere içinde olacaklar ve kanuni gibi bir padişah bunlardan habersiz olacak. Mümkün mü? Kal di ki buna kim cesaret edebilir?

Yazıktır. Gerçek tarihimiz bu kadar nasıl tahrif edilebilir? Bizim tarihçilerimiz araştırmacılarımız nerede? Bu mudur bizim tarihimiz… İnanın ülkem adına milletim adına hicap duydum. Dilerim birkaç tarihçimiz bu konuda lütfen gerçeklerin nasıl olduğunu yazsınlar, yahut tv.lerde açık oturumlarda birazda bu konulardan bahsedilse…

Asıl yazacağım konu bu dizi değildi. Ancak kadın deyince ister istemez bu dizi ve Hürrem Sultan aklıma geldi.

Kadının güzelliğinden bahsedecektim aslında. Kadının güzelliğini sadece yüzünde aramamak lazım bence. Onun tavır ve hareketleri güzelliğini yansıtır. Buna herkes şahit olmuştur defalarca. Ancak nedense yinede kadınlarda önce yüz güzelliği en önce aranmaktadır. Kadınlarımız yüz güzelliklerine o kadar önem veriyorlar ki, Allahın verdiği güzelliğini beğenmeyip çeşitli estetikler yaptırma yoluna giderek daha güzel olacaklarını sanıyorlar. Hal bu ki hiç estetik ameliyat gerektirmeyen bir güzellik vardır ki, bu da ne yazık ki her kadında değil bazı kadınlarda vardır: Evet ruh ve karakter güzelliği! Her güzellik zamanla deforme olmaya mahkûmdur. Ancak ruh ve karakter güzelliği o insanla ölene kadar devam eder.

Yüz güzelliğinden çok kalbi, ruhu, karakteri güzel insanların kıymetini bilelim. Onları incitmeyelim. Onlar aynı zamanda çok hassastırlar. İçlerine kapanmasınlar. Sayıları keşke çokça olsa. Bu konuya devam edeceğiz efendim.

Güzellikler dolu günler dilerim. Hoşçakalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR