Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Taklacı kuşlar

Kazanmamız gereken bir karşılaşmaya çıkacağımızı sadece futbolcular değil taraftarlarında anlamış olduklarına çok sevindik. Eğer bir başarı gelecekse bunun sadece kulübün değil, tüm taraftarın maddi ve manevi destekleri ile olacağını da bilmemiz gerekir.Bu gün şahit olduğum bir olayı kısaca anlatmak istiyorum.Bir taraftar arkadaşına " gel kale arkasına maça gidelim"  diyor. Diğer arkadaşı da " boşver ya 5 TL  fazla verelim hem kulüp kazanır hem de çorbada bizimde tuzumuz olur "demesi bu genç neslin ne kadar duyarlı ve mantıklık olarak yetiştirdiklerinin güzel bir örneği gibi geldi bana.
Bu sefer Hüseyin hocanın golcü topçumuzun olmamasına rağmen sahaya sürdüğü ilk on bir bence kazanmak için sahaya  sürülebilecek en iyi kadroydu. Evimizde oynadığımız diğer maçların aksine Rize maçına tam bir ev sahibi kimlikli bir takımla çıkmamız, maçın  birinci dakikasından son dakikasına kadar; savunmanın hücum yaparken, 3. bölgeye gelip orta alanı kalabalıklaştırarak, forvet bölgesindeki arkadaşlarla top oynanacak mesafeyi 40-50 metreye indirmeleri , 3 ve 4 . bölgelerdeki pas trafiğinin  topçularımızın oyunu tıpkı bir trafik lambası gibi kontrol etmesine neden oldu.İstediğimiz an kırmızı ışığı yakıp ayağa paslarla Rize"nin gardının düşmesine neden olurken, sarı lambada ise Murat ve bazen Oktay"ın yapılacak olan atakların  hazırlanmasında tıpkı bir iğne iplik hikayesi gibi verdikleri ara paslar ve bu pasları yeşil ışık yanınca , bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip olan Turgut "un – Savaşın- Abdulaziz"in ve ara ara Oktay"ın,  bu aralara  girerek rakip ceza alanında  gol aramasını ve 44. dakikada… bu aralara girerek gol bulması ÜMİT KAYHAN "A TAKLA ATTIRMADI ama bizi çantada keklik gibi gören Rize"yi çok şaşırttı.
Rize"nin arada bir alevlenen ataklarını, itfaiye  hortumundaki su gibi söndüren Pavlik stoper mevkindeki kademem anlayışı , geriden oyun kurması , ara ara bazı pozisyonlarda ileri çıkması kaleci Ahmete güven verdiği gibi taraftarlarada çok güven verdi.Pavlik  in bu maçta ekürüsü olan Ersin de kendine güveni ile tam not almayı başardı.Çift stoperin sağlam olması sol bek Orhan ve sağ bek Ademin de ileriye çıkarak oyunda olmalarına neden oldu.
İkinci yarı sahaya giren eski imparatorlardan Celil "in ayağına gelen her topta ıslıklanması , bu maçta taç giyen sahanın yıldızlarından Turgut"un parmak ısırtan asistleri ve attığı gol yeni imparatorlarını ve kralların yakında geleceğinin habercisi gibiydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR