Siyasiler neredesiniz ?

Cuma günü Samsunspor'un ertelenen olağan kongresi yapıldı Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde. Öncelikle aklıma gelmişken söyleyeyim ; Samsun'da yerel anlamda görsel basın sıfır. Samsun kentinin futbol takımı kongre yapıyor ve o kongreyi yayınlayacak bir tane yerel kanalımız yok. Gurbetçi taraftarlarla birlikte merakla kongreyi bekliyoruz ama nafile. Cumartesi günü gazetelere haberi düşecek ki bilelim ne oldu diye. Rize ve Trabzon kentinin yerel kanalları ilçe takımlarının bile kongrelerini canlı veriyorlar. Ama hata bizde spor haberlerinde Samsunspor'dan bahsetmeyen yerel kanallardan medet ummak akıl karı değil.
Kongrede sürpriz olmadı. Hakkı Tomaç'ın önderliğinde birkaç taze kan ve SADEF desteği ile bir yönetim seçildi. Hakkı Tomaç G.Antep Bld. maçı sonrası yoğun baskılar üzerine bırakacağını söylemişti. Alınan birkaç güzel sonucun ardından yerel basında çıkan " Tomaç'a kal baskısı haberleri " Tomaç'ın geri döneceğinin olacağının bir anlamda habercisiydi ve beklenen oldu. Zaman zaman bu satırlarda yönetimi çok ağır dille eleştirdim. Yönetimin Samsunsporluluğundan bir şüphem yok, Hakkı Tomaç'ın son 2-3 açıklamasını da hayli beğendim. Ancak eleştirdiğim nokta, başkanlık mevkisinde oturan ve yönetimde yer alan önemli isimlerin sık sık serzenişte bulunmaları. Haklı oldukları noktalar tabiki var ancak başkan ve yönetici sıfatı taşıyan isimlerin tribündeki taraftardan bir adım önde olmaları gerekmez mi? Neyse, sağlık olsun diyelim ve yeni yönetime başarılar dileyelim. Kongrede en dikkat çekici nokta SADEF'i Samsunspor ile bütünleştirmek. İşin maddi kısmı hakkında bir bilgim yok, inanın umrumda da değil. Ancak Samsun ile alakadar bir svil toplum örgütünün Samsunspor'a da kol kanat germeye çalışması takdire şayan. Bu hususta emeği geçen herkese teşekkürler.
Şimdi gelelim kongrenin en can alıcı noktasına. Yerel basından bir kesit paylaşıyorum kongre ile ilgili " Kongreye Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karafil dışında hiçbir üst düzey yönetici ve siyasinin katılmadığı gözlendi.Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Samsunspor için umutsuz olunmaması gerektiğini vurgulayan bir konuşma yaptı ve yoğun programı nedeniyle kongre salonundan ayrıldı." Aynı saatlerde televizyonda Ses Tv de Bakış Açısı programında Samsun milletvekili Cemal Yılmaz Demir canlı yayında soruları cevaplıyor. Samsunspor kongresinin olduğu bir vakitte orada ne işiniz var diye mail atıyorum, doğal olarak cevaplanmıyor. Samsun milletvekili kendisi ama acaba bugün kongrenin olduğundan haberdar mı sanmam? Diğer 8 vekil için de aynısı geçerli. İktidar,ana muhalefet, muhalefet hepsi için Samsunspor'un yeri çok uzaklarda. Büyükşehir belediye başkanı yine kongrede değil. İmam-cemaat ilişkisinden hareketle, Samsun'daki merkez ve taşra ilçesinden hiçbir belediye başkanı kongreye gelmiyor, farklı farklı partilere mensup olmalarına rağmen. Hadi Samsunsporlu olmalarından vazgeçtim, Samsunspor'a sempatisi olan bir tane bile siyasi erkanımız yok mu?
Samsunspor pazar günü Karabük deplasmanında sahaya çıkacak. Samsunspor kongresinin olduğu saatlerde rakibimiz Karabükspor mangal partisi düzenliyor tesislerde. Bu da Karabük yerel basınından bir kesit. " Hafta sonu başlayacak olan Ligin ikinci yarısı öncesi Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve ilçe Belediye Başkanları ile Metin Türker tesislerinde yönetici ve futbolculara moral ziyaretinde bulundu.Karabük Valisi Nurullah Çakır, tesislerde ziyaret ettiği Kardemir Karabüksporlu futbolcuları mangal başında elleri ile besledi."
Anlayana ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Mert ORAL Arşivi
SON YAZILAR