Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyasette Çok Eşlilik..!

Birkaç haftadır devam eden siyaset kazanı yazı dizim, zaman zaman başka çağrışımlarda yapıyor.Konu yine siyasette kalıyor da, mezralar değişiyor ve yeni konu başlıkları doğuyor.

İnsan yaşamında çok eşlilik, insanın yaradılışından bu zamana kadar gelmiştir,bundan sonrada devam edecektir.

Çok eşliliğin çeşitli nedenleri vardır.Mesala;Eskiden sahipsiz kalan  kadınlara göz kulak olmak anlamında çok eşlilik vardı.Bazen gözü dışarıda olup mutlaka ikinci bir eş isteyen insanlarda olmuştur.Sebep ne olursa olsun,çok eşlilik yaşamımızda var,varlığı da devam ediyor.

Dinimizde çok eşliliğin yeri var ama şartları da çok ağırdır.Var olan eşler arasında,dinimizin emrettiği gibide adaleti sağlamak,her baba yiğidin harcı değildir.İnsan bazen tek olan eşini mutlu edemezken, bir iki veya üç olan eşini her yönüyle nasıl mutlu edecek?

         “SONUNDA 'EYHAH, DİYECEĞİN ŞEYLERE,BAŞINDA                          'EYVALLAH,DEME.PİŞMAN OL,FAKAT PİŞMAN ÖLME…”

                                                                                    Necip Fazıl KISAKÜREK

Çok eşle evlenmek,şirketlerde ve siyasi partilerde de olmuştur.Şirketlerdeki evliliği sonraya bırakıp asil konumuz olan partilerdeki çok eşliliğe gelelim.

Çok eşlilikte eşleri idare etmek zorda,siyasette çok eşliliği idare etmek kolay mı?Büyük partilerin küçük partilerle yaptığı evlilikler nasıl yürüyecek?

İşte AK Partinin,HAS (Halkın Sesi Partisi)Parti ve DP (Demokrat Parti)Parti ile yaptığı evlilikler daha testten  geçmedi.Yani birlikte bir seçime girilmedi.Talepleri ne olacak?Yoksa televizyondaki bir yarışma programında olduğu gibi “Ben bilmem eşim bilir”mi diyecekler.İşte adalet,adil olma bu aşamada başlayacak.Adalet dağılımı nasıl olacak? İlk kez birlikte girilen seçimler,yerel seçimler olan;Belediye başkanlığı,belediye ve il genel meclis üyeleri seçimi olacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, üst düzeyde bu evliliği yürütecekte, aşağı inildikçe yani teşkilatlarda nasıl karşılanacak bu evlilik birlikteliği.Yerel seçimlerde talep edilen yerler nasıl değerlendirilecek.İl başkanları bu konuda zorlanacağa benzer.Yer bulsan bir dert, bulmasan başka bir dert.Atasözü misali “Yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal” Hade bakalım,tükür tükürebilirsen.

Siyaset kazanında sürpriz isimler var diye yazarken, işte birazda bu noktadan bakmıştım.Birliktelik yapılan siyasi partilerinde; Kendilerine göre bir tabanı,yöneticisi ve seçmeni var.Mutlaka onlarında  beklentisi hem de birazda büyük olabilecek bir beklentileri olabilir.

İşte bu konu, parti evliliğinde gözden kaçmış gibi gözüküyor.Belki tavandaki siyasiler farkında ama görüldüğü kadar, taban çokta farkında  değil.Belki de daha erken.Bekleyip göreceğiz..!

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR