Siyaset hareketleniyor

2014 seçimlerinin gündemdeki yerini alması ve siyasi beklentileri olanlar AK Parti'de şimdiden çalışmalara başlarken, CHP, MHP ve Saadet Partisi hareketlenmeye başladı.

İmralı görüşmeleri ve Paris'te öldürülen 3 PKK'lı ve cenaze törenlerinin ardından bu hareketlilik iyice hız kazandı. AK Parti Ankara'daki İl

Başkanları toplantısının ardından Samsun'da ilçe başkanları toplantısı yaptı. Bu toplantıda en önemli gelişme Köktaş ve Yönetimini reddettiği ileri sürülen İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz'ın da zoraki katılıyor izlenimi veren hal ve hareketleri ile toplantıda hazır bulunmasıydı.

Bu ayrıntı herkesin dikkatini çekerken, AK Parti 2014 yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine şimdiden ağırlığını koyma çabasına girdi bile. MHP'de milletvekili Cemalettin Şimşek basın mensuplarıyla ilk kez bir ayara gelirken Samsun'un meselelerinden ve kendi partisinden bile kopuk olduğunu gösterdi.

Herkesçe bilinen bir bazı önemli konuları Sayın Şimşek o toplantıda öğrendi partililerinden.Ve yargının çözemediği, kamu vicdanını yaralayan olayları TBMM gündemine taşıma sözü de verdi. Bekliyoruz Bafra'da geçtiğimiz hafta çok

önemli bir dava beraatle sonuçlandı. Bilirkişi raporu ve savcılık iddianamesi ile belgelere bakıldığında, mahkemenin verdiği karar kamu vicdanının kabul etmediği bir karar oldu. Bafra'da bu dava daha çok konuşulacak gibi.

Cemalettin Şimşek'e davayı sormuş arkadaşımız Zelfi Vural. TBMM'ye taşıyacak mısınız diye? Aldığı cevap pek tatmin etmemiş. Umuyorum ve diliyorum ki, siyaset kurumu , özellikle muhalefet dile getirilemeyenleri tüm yetki ve olanaklarını kullanarak halka anlatır.

Seçim yaklaştıkça AK Parti milletvekilleri ve partililer halkın arasında gezerken CHP ve MHP kendi tabanından oy toplamaya, kendi tabanına yolsuzlukları anlatmaya devam ediyor. Kendi tabanı derken, kendilerine oy verenleri kastediyorum. Yani oylarını bu şekilde artırmaları mümkün görülmüyor.

CHP ve MHP tabanı zaten kendi pencerelerinden olayları değerlendiriyor ve bilincinde. Asıl yapılması gereken olayları başka pencereden gören vatandaşlara gerçeği anlatmak. Bunu yapar, halkla iç içe olmayı başarırlarsa ve ikna ederlerse belki oyları artar.

Geçen seçimde CHP Alaçam İlçe yönetimi köylerde çalışma yapmıştı. Şimdi Bafra İlçe Yönetimi farklı bir uygulama sergilemiş. Veteriner ve ziraat mühendisi ile gitmişler köylere . Halka uzmanların ağzından anlatmışlar tarım politikaları ve tarımda geldiğimiz noktayı. Hangisi etkili olur
dersiniz. Oturduğunuz yerden ahkam keserek STK yönetimlerini gezerek yapılan propaganda , halkın ayağına gidip, çayını kahvesini içerek yapılan mı?

Konferanslar, toplantılar hepsi kendi tabanının izlediği, zaten kendilerine oy verenlerin dinlediği ikna edilmeye çalışıldığı propaganda yöntemi.

Oraya katılanlar zaten partili ve partilerine oy veriyor. Hedef kitle hangisi olmalı?

Başbakan Erdoğan dün AK Parti'nin oy oranını açıkladı. % 54 dedi. Muhalefet şişirme diyecektir elbette. Ama ben inanıyorum.

Ak Parti'nin çalışma düzeni ve performansına bakıp, muhalefetle karşılaştırınca ortada olan kararsızlar kime yöneliyor düşünmek gerek..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR