SAYIN VALİMİZE;

ŞARK KÖŞESİ

    FAİK DÜNDAR

[email protected]

      

 

         Bir yıl dolmadı, bir Medya derneği olarak kendilerini makamlarında ziyaret ettiğimizde, Medyaya ve gazetecilere olan sempatisini, kültür ve memleket sevgisi ile donanımlı olduğunu gördüm. Samgaz kirazlık mevkiinde bulunan borulardaki kaza sebebiyle şehrin bu soğuklarda 36 saat ısınmadan yoksun kalmasını müteakiben, sorunların giderilmesindeki gayreti ve şehre gaz verilmeye başlandığı açıklamaları kayda değerdi.

         Bizim ikamet ettiğimiz batı parkın Bafra caddesinde aydınlatma direklerinin olmayışını ve sıkıntılarını önceki Vali’miz Hüseyin Aksoy’a bu sütunlardan ” açık mektup” olarak duyurmuş, on beş gün sonra aldığım mektubunda, konuyu Belediyeye, Yedaş ve Emniyete intikal ettirip aldığı cevapları bana bir üst yazı ile bildirmesinin ardından on gün sonra bu caddeye aydınlatma direkleri dikilmeye başlanmış ve kısa zamanda bitirilmişti.. Bahse konu bu direklerden Bafra caddesi ile sahra sıhhiye ye giden 30 ağustos cad. kavşağında bir ay içinde üç ayrı aracın çarpması sonucu peş peşe üç direk iş görmez hale gelince yerlerinden söküldü bir daha da yenisi monte edilmedi, o kesim karanlıklarda kaldı. Bu pazar akşamı saat 22.30 civarında bir araç bariyerleri yetersiz bu yoldan aşağıdaki kanalın üzerine kadar ters dönerek kaymış içinden fırlayanların figanları sonucu Emniyet, 112 ve İtfaiye araçları olay yerine intikal ederek hummalı bir çalışma ile yaralıları hastanelere ulaştırmışlardır. Aracı gece yarılarına kadar da olsa oradan çıkarmışlardır. Bu üç kurumu da tebrik etmeden geçemeyeceğim.

         Gelelim talebimize, bir aydır ikmal edilmeyen bu aydınlatma direklerinin neden yerine konulmadığı, İtfaiye, Emniyet ve 112 personeli o zifiri karanlıkta yaralıları el fenerleri ile değil de projektörle arasalar daha iyi olmaz mıydı? Protokol yoluna Atatürk bulvarından yaya üst geçit köprüsü ile geçilmek istendiğinde köprü sahanlığına aylardır sigara izmaritlerinin temizlenmediği aynı şekilde otobüs duraklarına da şahit olacaklardır. Yine aynı kavşakta, Raylı sisteme bakan hatta, 20 m. İçinde, Betonarme, tel çit ve alüminyum bariyer çok çirkin bir üçlü oluşturmakta ve şehirciliğimizin yetersizliğini bağırmaktadır. Lütfen bu 20.m.lik hattın da düzenlenmesi.

         İletmesi gerekenler iletmemişlerse Konuyu sayın Valimiz İbrahim Şahin beye iletmiş olalım..Kalın sağlıcakla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR