ŞARK KÖŞESİ

KONULAR VE TEŞEKKÜRLER…

Yaş yetmişe yaklaştı. Çok darbeler, çok hükümetler, idamlar, mahkûmlar, liderler, üstatlar, mazlumlar ve zalimler gördüm.

51 yıllık gazetecilik hayatımda ve yazarlığımda çok insanları yerlerinden etmeye vesile oldum. Çok ihaleler iptal ettirip doğrusunu yaptırdım. Televizyon canlı yayın konuğu olarak doğruları en iyi anlatanlardan oldum. Bazen ilin Valisi ya da Emniyet Müdürleri ile hemfikir olduğumuzda devletin hayrına halkın menfaatine yazılar kaleme  aldım.

Devlet kademesinde muhtelif görevlerimde de Milletimin, Devletimin hayrına çalıştım. Serbest piyasada Yönetim Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürlükler, STK başkan yardımcılıklarımı ifa ederken de siyasi hayatımda İl Başkanlığı ve Bir çok İl Başkan Yardımcılıklarımda, iki defa millet Vekili Adaylığımda da hep Hak’kı üstün tuttum. Hiçbir vakit hırs, kapris, enaniyet ve menfaat düşünmedim.

Bakî ömrümde de buna devam edeceğim. Yanlış yapanları kaybederek değil kazanarak hayrlara vesile olmaya gayret gösterdim göstereceğim.

Gündem de EVET-HAYIR referandumu var. Encamımız iyi olur inşallah.

Son iki yazımda ise, Samsun Protokol yolu üzerinde iki negatif durumu kaleme almıştım. Son yazım pazartesi günü yayınlandı. Sayın Valimiz İbrahim Şahin bey, Basın Yayın Bürosundan Yetkili tanıdık saygıdeğer Bayan arkadaşımız vasıtası ile aynı gün, bana yazımdaki nezaketten ötürü teşekkürlerini iletmiş ve konular hakkında gerekenlerin yapılacağını telefonla intikal ettirmişlerdir. Bugüne kadar mülkî amirler de bana nezaketli davrandıkları için ben de buradan Devletin bu güzide Valilerine teşekkürlerimi arz ediyorum.

Aklımda bir konu var onu da burada zikredeceğim. Türk Milleti gerçekten zeki çalışkan ve de duygusaldır. Şiiri ve şarkıyı sever. Ben diyorum ki Samsun Valimizin öncülüğünde bundan böyle her 19 mayısta “19 Mayıs Şiir ve Beste yarışması” düzenlensin. Komşumuz Amasya’da her yıl Mihrî Hatun, Konya’da Mevlana şiir  ve beste yarışmaları düzenlenmektedir. Elazığ’da Hazar şiir akşamları, Şanlıurfa’da Balıklıgöl şiir akşamları, Kırşehir’de, İzmir’de de benzeri etkinlikler sürdürülmektedir.

Valimiz Sayın İbrahim Şahin beyden, Valilik yönetim, denetim, organize ve desteğinde, 19 mayıs şiir ve beste yarışması tertiplenmesini talep ediyoruz. Sanat ruhlu, doğasever, deneyim, bilgi ve kültür birikimli, donanımlı Valimizden bunu başlatmasını bekliyoruz.

Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR