Samsun'un Sevgililer Günü Hediyesi

Haftalardır sergilediği güzel futbolu Kocaeli deplasmanında da sürdüren Samsunspor; 0-4 gibi farklı bir skor ile taraftarlarına sevgililer günü hediyesi olarak güzel bir galibiyet hediye etti.
Kocaelispor için olmak ya da olmamak adına bu karşılaşma çok önem taşıyordu; uzun bir aradan sonra seyircisiyle buluşan Kocaelispor, taraftar desteğini de arkasına alarak bu mücadeleden mutlak galibiyetle ayrılmanın hesapları yapılıyordu. Maç öncesinde Kocaeli yerel basınları yaptıkları açıklamalarda, Samsunspor maçının kendileri için adeta bir kurtuluş savaşı niteliğini taşıyacağı ve yıllardır iki takımın aralarında yaptıkları karşılaşmaların gergin bir ortamda oynandığını belirtmişlerdi. 1996-1997 sezonundan bugüne süper lig dahilinde yirmi karşılaşma yapılmış, Kocaelispor" un beş galibiyetine karşılık Samsunspor on iki galibiyet alırken, sadece üç maçın berabere bitmesi ile Samsunspor" un bariz bir üstünlüğü ortaya çıkmaktadır. Hatta Kocaeli" de oynanan ve genelinde gollü geçen mücadelelerde beraberlik çıkmazken yaptığımız dokuz maçın sadece üçünü mağlubiyetle altısını ise zaferle sonuçlandırmışız. Bugün de gelenek bozulmadı. Kocaelispor ile Samsunspor yirmi birinci randevusu için İzmit İsmet Paşa Stadyumuna, bu istatistikler doğrultusunda çıktılar. Geçtiğimiz sezon hatırlarsak zirveye oynayan bütün takımlardan puan kopartmıştık ve topladığımız o puanlar ile averajla ligde kalmıştık. Anlatmaya çalıştığım, Samsunspor karşısına kazanmak için çıkan her takımın puan kaybı yaşadığını görüyoruz. Bugün de Kocaelispor mutlak kazanması gereken mücadeleyi farklı bir skorla kaybetti. Hüseyin Kalpar hoca iyi bir ekip kurdu, ben bu ekibi izlemekten büyük keyif alıyorum. Daha önce yenildiğimiz karşılaşmalarda da, iyi oynuyoruz ama bunu bir türlü sonuca yansıtamıyoruz diye belirtmiştik. Futbol ekip işidir, bu ekip iyi işler yapıyor; en güzel örneğini deplasmanda oynadığımız ve farklı kazandığımız Kocaelispor deplasmanında gördük. Takımın bulmuş olduğu gollerin hiç birisinin forvet oyunculardan gelmemesi, Hüseyin Kalpar" ın takım oyununu sahaya en güzel şekilde yansıttığının göstergesidir. Samsunspor "un isteyince neler yapabildiğini görüyoruz. Bildiğimiz gibi arka arkaya alınacak üç galibiyete prim verileceği açıklandıktan sonra, takımın bu üç maçı kazanmak için sahada bütün imkânlarını sergileyerek savaşacağını hepimiz tahmin edebiliyorduk. Samsunspor  taraftarı bunu hep bekleyecek, iç sahada oynayacağımız Hacettepe maçında eğer bu oyun sergilenmez ise taraftarların farklı yorumları ile karşılaşabilirler. Eğer bu takım Samsun"a ve Samsunspor"a yakışanı yapıyorsa, yönetimde kendine yakışanı yapsın. Samsunspor"a sahip çıkıldığı sürece başarılarının devamı gelecektir. Haftaya Hacettepe maçı var, taraftarların bu karşılaşmada takıma elinden gelen desteği vermesi gerekiyor, çünkü alınacak bir galibiyet bizlere playof  hesapları yaptıracak. Olmaz diye bir şey yok neden olmasın, artık
Samsunspor olması gereken yerde olmalı. Bank Asya da bu kadar misafirlik yeter. Bizlere 14 şubat sevgililer gününde aldıkları galibiyet ile bu mutluluğu yaşattıkları için yönetim, futbolcular ve teknik heyete çok teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR