Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Şampiyonluk Kupa Töreninde Gözüme Takılanlar…

On bir yıl aradan sonra gelen şampiyonluğun tacının takılacağı kupa şöleni tamamlanarak artık olmamız gereken ligde olmayı beklediğimiz bir gece bizi bekliyordu. Stadın etrafında oldukça fazla sakinlik vardı. Çok erkenden tezgah açan köfteciler yoktu. Tek bir köfte tezgahının olması hayra alamet değildi. Öğrendim ki tüm köfteciler Giresunspor – Fenerbahçe maçına yoğun taraftar katılımı olacağından Giresun’a tezgahları taşımışlar.
Kupa şöleni için organizasyon firması kurulumunu zaten bir gece öncesi tamamlamış deneme yaparak zaman dolduruyordu.
Stadın kapıları açıldı. İlk saatlerde gerçekten katılım düşük olacak endişesi içimi kaplar gibi oldu. Saatler ilerledikçe birkaç gün önce öğrencilere bedava olduğu ilan edilen biletler şölen günü Garip&Zeycan Yıldırım Vakfı tarafından satın alınarak tamamen bedava olunca yoğunluk arttı.
Sahneye Sinoplu hemşehrimiz İrem DERİCİ ilk çıkarak şarkı ve dansları ile seyirciyi havaya soktu. Kupa töreni için özel yapılan kupaya giden ışıklı yolda anonslarla tek tek çağrılan futbolcular kendi seçtikleri şarkılar çalarken seyirciyi selamladılar. Burada en fazla alkışı Teknik Direktörümüz Hüseyin EROĞLU ve seçtiği marş aldı. İZMİR Marşı ile çocukları ile birlikte sahneye gelen Hüseyin hoca ve marşa tüm tribünler yoğun alkışlarla eşlik ettiler. en çok alkışı alanlardan birisi de Başkan Yüksel YILDIRIM idi. Yabancı müzik eşliğinde çok güzel dansı ile herkesi şaşırttığı gibi hayranda bıraktı. Gecenin güzel sürprizlerinden biri oldu.
Işıklı Şampiyonluk yolunda benim dikkatimi en çok Brezilyalı Douglas Tangue ve Fildişili Moryke Fofana ağızlarında puro ile çıkması idi. Herhalde burada büyük patron imajı vermek istediler. Diğer bir husus ise tüm futbolcuların ayakkabıları sıra dışı marka model renk ve tonları ile geceye ayrı bir desen kattı. Bir ara kendimi ayakkabı lansmanında zannettim.
Başkan Yüksel YILDIRIM konuşmasında tüm taraftara “Sözünü tutan başkan olarak YILPORT SAMSUNSPOR’ taraftarları takımımızı Avrupa kupalarına götürecek bir takım yapma sözü veriyorum.”dedi Stadyum adeta yıkıldı.
İkinci konuşma TFF başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ tarafından yapılmaya çalışıldı. Çalışıldı diyorum çünkü federasyon başkanı ıslıklamalar ve protestolar eşliğinde ne konuştuğunu kimse anlamadı. O kadar yoğun protesto oldu ki başkan Yüksel YILDIRIM mikrofonu eline alarak taraftara seslendi. Çok etkisi olmadı. Protestolar eşliğinde TFF başkanı konuşmasını tamamladı.
Ticaret bakanı Ak parti Samsun birinci sıra milletvekili adayı Mehmet MUŞ’un adı anons edilince Kendisinin Trabzon doğumlu ve Trabzonsporlu olması nedeni ile zaten tahmin edilmemesi mucize olacak ıslıklamalar ve protestolar mikrofonu eline alan bakanın tek bir kelime etmeden mikrofonu bırakarak tüm enerjisinin bittiğini gece boyu görmemek için kör olmak gerekirdi. Seyircilerin “Trabzonlu vekil istemiyoruz” tezahüratı gösterdi ki tüm siyasi partilere bence mesaj olmalı Spor faaliyetlerinde her kesimden insan olmaktadır. Seyretmek amaçlı katılın ama organizasyonun içinde olmayın sıkıntı yaşamamak mümkün değil. Bu gece stadyumda TFF başkanı ve Sayın bakanın yerinde olmak istemezdim.
Tam her şey yoluna giriyor derken artık klasikleşen seyircinin sahaya girme sorunu defalarca tekrar etti. Bu sorun artık oyuna döndü ve seneye süper ligde bu şekilde seyircinin sahaya girmesi devam ederse çok büyük cezalar ve saha kapanmaları ile karşılaşırız. Bence bu sorun çok önemli ve kesinlikle turuncu renkli güvenlik görevlileri bu konuda yeterli olamıyor. Artık sayılarımı eğitimlerimi artacak bilmiyorum taraftar gibi maç seyretmeyerek tribünleri seyretmeleri önümüzdeki sezon en önemli konu. Kulüp stadın güvenlik sözleşmesini yaparken seyircinin sahaya girmesi durumunda firmaya da ceza şartı iç sözleşmesinde getirmelidir. Yoksa seneye çok başımız ağrır.
SEFO gecenin kurtarıcısı oldu. Şarkıları ile seyirci, futbolcular ve aileleri çok eğlendi.
Özcan DENİZ’e seyirci kalmamıştı ve tam anlamı ile elimizde patladı. Zaten saha seyircinin girmesi ile bir pazar yerine dönmüştü. Özcan DENİZ en baştan denildiği gibi karşılığı olmadı.
Eski başkanlarımızdan İsmail UYANIK törene gönderdiği çiçekle takdir topladı.
Güzel bir geceydi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR