SAHALAR ŞENLENDİ

Seçim sathı meylinde olduğumuz şu günlerde sahalar ciddi anlamda şenlenmiş durumda. Adayların tamamı bir oy daha fazla alma yarışına girmiş durumdalar. Seçimi alma ihtimali olmayan adaylar dahi bir sonraki seçimde söz sahibi olabilmek için sıkı bir şekilde çalışmalarını sürdürmekteler. Gerek Büyükşehir adayları gerekse ilçe adayları projelerini anlatmanın yanında ekip arkadaşlarıyla hemşehri derneklerinden STK’lara her yeri ziyaret edip insanların gönlünü almaya çalışmaktalar. AK Parti milletvekillerinden il ilçe başkanlarına hatta eski milletvekillerinden meclis üyelerine kim varsa tamamını sahaya indirmeye çalışmakta. CHP de yoğun çalışıyor, adaylar kendi çabalarıyla ve kendi ekonomileriyle uğraş vermekteler. İl başkanıyla milletvekili çok sahalarda gözükmüyor, bazı programlarda gözükmenin dışında yoklar. İYİ Parti’de dikkatimi çeken en önemli konu Büyükşehir Adayı Nilay Hanım canhıraş bir mücadele verirken Erhan Usta’nın ortalıkta gözükmemesi çok enteresan bir durum geldi bana. Her partinin küskünleri var, listelerde kendilerine yer bulamayan isimler var, destekledikleri adaylar olmayınca çalışmayan veya karşı tarafa geçenler var ama sahada yoğun bir çalışma var.

İktidar partisinin en büyük sıkıntısı emekliler ve ekonomik hayattaki sıkıntılar. Bu minvalde emeklilere yönelik bazı çalışmalar yapılmakta ama Merhum Erbakan Hoca’nın dediği gibi pansuman tedbirlerle bu iş çözülmez. Ulaşım, elektrik, su, doğal gaz destekleri veya buna benzer destekler vatandaşı memnun etmez. Vatandaşın derdi markete gittiğinde eskiden yüz liraya doldurduğu poşeti şimdi bin liraya doldurmasıdır. Buna mutlaka bir çözüm bulunmalı. Hazinenin durumu da ortada, buna çözüm bulacak para yok. Bunu yapmak için her şeye zam yapılırsa hiçbir anlamı yok, sizin anlayacağınız sıkıntılı bir durum. Muhalefetin böyle bir derdi yok, onlar kendi içlerindeki çekişmeleri çözebilseler çok daha iyi sonuçlar alacaklar ama benim olmazsa kimsenin de olmasın mantığı yok mu… Herkesi sıkıntıya sokuyor.

Doğrusunu arasanız adaylara herkes alıştı, bir ay önce şu olursa ben yokum veya asla kazanamaz denilen adayların pek çoğu sahada kabul görmeye başladı. Adaylar kendilerini topluma ifade edebilirseler sonuç da alırlar, bunun da yolu toplumla bir araya gelmek veya basın yayın organlarını kullanmak suretiyle topluma projelerini anlatmaktır. Bazı adaylar sadece sosyal medya üzerinden projelerini anlatmaya çalışıyorlar, bu yetersizdir. Sosyal medya çok önemlidir ama yeterli de değildir. Şehrin merkezinde oturan ama pek çok ilçede oy verecek insan var, bunlara ulaşmak gerekir. Örneğin şehirde oturan Kavaklı, Vezirköprülü, Asarcıklı seçmene başkan adayları projelerini anlatmalı. Aynı şekilde diğer ilçe adayları da kendilerini seçmenlerine anlatmalılar ki başarılı sonuçlar elde etsinler.

Son olarak bir konuyu daha belirterek sözlerime son vermek istiyorum. Denge Web TV’mizde adaylarla söyleşilerimize başladık. İlk söyleşimizi CHP Büyükşehir Adayı İnş. Müh. Cevat Öncü Bey ile yaptık. Keyifli bir söyleşi oldu, kendini be projelerini anlattı. Diğer aday arkadaşlarımızla da söyleşilerimize devam edeceğiz, sizlere keyifle seyirler dileyerek bugünkü yazıma son veriyorum. Hayırlı Ramazanlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR