Rakibi iyi analiz etmek

Bank Asya Birinci Ligi'nde şu an lider olan Manisaspor müsabakası oldukça zor geçmesi bekleniyordu.  Bu zorluğu kolaya çevirmenin yolları vardı. Bunlar rakibi iyi analiz etmek ve karşılığında akılcı taktik anlayışla bunu güçlendirmek. Samsunspor oyun anlayışı olarak oldukça akılcı hamlelerle oyunun kontrolünü ve ibresini müsabaka boyunca lehine çevirmesini iyi kullandı. Müsabakanın özellikle taktiksel anlayışında kendi istekleri ve arzuları doğrultusunda yönlendirerek yerinde bir galibiyetle üç puanın sahibi oldu.
Samsunspor'un taktik anlayışı müsabakanın başından sonuna kadar, orta sahayı kalabalık tututup rakibin bu anlamda pas trafiğini , hazırlık paslarını kesmek ve burada kazanılan toplarla rakibin arkasında bırakacağı boş alanı kullanıp atak girişimlerini kazanmaktı. Topun arkasında kalıp rakibin atak başlangıcındaki oyun kurgusunu kenar beklerimizin üzerinden yapmasını engellemek ve onları içeri oynamaya zorlayarak bu dar alanda sıkıştırıp burada rakibi etkisiz kılıp buradan kazanılan toplarla atak girişiminde bulunmaktı.
Bu anlayıştaki disiplinle genelde ilk devrede hemen hemen hiç pozisyon verilmedi. Biz ise iyi ataklar geliştirdik ikinci devrede rakibin geride olmasından dolayı ofansı fazla düşünmesinin riskiyle ve de kenar beklerimizin önünü kapatmakta zorlanınca gerek köşe atışları gerek duran yan toplarla Manisaspor üç dört tane ciddi pozisyonlar yakalamış oldu. Samsunspor ise müsabaka yorgunluğunun getirdiği hatalardan çıktığı anlarda kontraataklar yakalanmış olurdu. Bunlarda gerek uzun mesafeli koşuların gerek bireysel hataların sonucu değerlendiremedik. Özellikle Samsunspor hem kendi gücünü bilerek hem de rakibin gücüne nasıl oynayacağını iyi analiz ederek oynamış olduğu zor müsabakadan kazançlı çıkmış oldu. bu kazanmamanın bir diğer artısı ise lideri yenmenin morali diğeri müsabakalara da yansıyacak olmasını düşünebiliriz. Daha önceki yazılarımda da ifade edebildiğim gibi
Futbolcunun en saygıdeğer organı ayakları değil ! Beyni olmaladır.Beyninize sağlık arkadaşlar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Öksüz Arşivi
SON YAZILAR