Buca çok istedi


Öyle bir maçki Bucaspor'un rakipleri haftayı kayıplarla kapatmış,. Kendisi kazanırsa aradaki puan farkı yedi olacak ve Turkcell Süper Lige oldukça yaklaşacak. Biz ise kazansakta kaybetsekte ligde sorun yaşamayacağız.

Hal böyle olunca seyir zevki yüksek ürütkenliğin fazla olacağı bir maç bekleniyordu. Zaten gerçek Bucaspor'un ligdeki kalitesi gençliği ve dinamizmi gerek Samsunsporun gerekse son haftalarda böylesi takımlara karşı ortaya koyduğu olgun ve sistemli bir takım olması.

Fakat müsabakanın ilk yarısı hiç de umulduğu gibi olmadı. Bucaspor savunmada temkinli orta alanda kalabalık ofansı ise kontrala dayalı kurmuş. 7'de duran bir top haricinde pozisyon üretmemiş bir biçimde oynuyor.

Samsunsporda ise oyun anlayışında bariz geriye gidiş var. Ofansa çıkarken önde olan oyuncuyu arkadaki oyuncular oynatıp arkadaki oyuncular önde olan oyuncuyu öne iterek hemde arkadan destekle çoğalarak, bu da hangi saha dizilişi veya taktikle olursa olsun seçenekleri artırır. takım bütün lüğünü sağlar. En önemlisi ise az eforla çok iş yaparsın. Samsunspor ilk devre boyunca çok mücahale ederek, ama takım taktiğine ve bütünlüğünne sadık kalınmadan oynayınca çok efor harcayarak az iş yapmış olalı üstelikle buna bireysel hatalarki duran toplarda tehlike kalenden uzaklaşmadıkça marke ettiğin oyun alanından uzaklaşmayacaksın. Biri berde hemde kendi kale önünde mağlup olacaksın. Çünkü kazanma adına üretkenlikten yoksunsun. Fakat yinede iyi taraf larından bakarsak, Samsunspor'un kalan sekiz haftada düşme adına sorun yaşamayacağı. Hem ikinci hemde son dakikadaki penaltı pozisyonunda üç gol yemiyeceksin ve maçta berabere biter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Öksüz Arşivi
SON YAZILAR