İnce Hesaplar

Maç öncesi her iki takımda puan hesaplarını kaybetmeme üzerine kurmuş, Rakiplerinin ise berabere veya kaybetmemesi halinde hesaplarının gerçekleşceğini ümit etmişlerdi. Maüsabaka genelinde de gelen haberler bu stratejiyi destekler nitelikteydi. Böylesi ince hesapların yapılması tüm Samsunsporlular gibi benimde içimi acıtmıyor değildi. Ama ne yaparsın ki yaşamak için ligde kalabilmek için bu acıyı tatlı olarak kabul etmekten başka çaremiz kalmıyor. Bu müsabakadan alınan bir puan kazanılması gereken üç puan kadar kıymetli.
Böylesi ince hesapların yapıldığı beraberliklerin galibiyet kadar değerli olduğu müsabakaları oynamak çok zordur. İyi oyun oynamak çok zordur. İyi oyun oyanamak göze hoş gelen ileriye ümit taşıyan zenginlikleri görmek çok zordur. Böylede bir müsabaka oynandı. Rakip Konyaspor tüm müsabaka genelinde savunmada iki stoperini Turgut ile Savaş'ı Ufukhan ile tam sahara adam adama markaj altına alıp arkalarına ise Volkan Koçaloğlu'nu sarkık libero olarak oynatarak Samsunspor'u etkisiz hale getirmeyi amaçladı. Bunda da başarılıydı. Zira Samsunspor'da savunma dörtlüsü ve onların önüne koyduğu ön libero Turgay'ı hiç kımıldatmadan oyuna başlayıp bitirmesi. Bunların önünde ki orta alan oyuncularının önlerindeki adam adama markaj altında olan Turgut ve Savaş'ı ısrarlı olarak kullanmak istemeleri oyunun zenginliğini kısırlaştırmış oldu.
Böylesi oyunlarda risk almakta hemen hemen hiç almayınca pozisyonu olmayan kale önü yoğunluğu ya savunmayan dahada açıkcası her iki takımında berabere bitmesini arzuladığı oyun oynanmış oldu.
Böylesi skor ve oyun aslında her iki takımında istediği şekildi. Çünkü bu puan hem Samsunspor'un ligde kalmasına hemde Konyaspor'un play-off dışı kalması tehtidini ortadan kaldıracaktı. Ve öyle de oldu. Dedikya böylesi müsabakalar zordur. Bizlere acı versede yaşadığımız bu acılı günleri gelecek yıl yaşamayacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Öksüz Arşivi
SON YAZILAR