OLDU MU ŞİMDİ?

Maçın favorisi kağıt üzerinde de sahada da Samsunspor'du. Genel olarak Samsunspor'un kontrolünde ve baskısında geçen maç öyle başladı, öyle de bitti aslında. Kocaeli'nin uzun ve yüksek toplarla gol aramaktan başka yapacak pek bir şeyi, Boli'nin kaçırdığı pozisyon ise maçın kırılma anıydı. Bu pozisyondan sonra da maçın neredeyse tamamında Samsunspor vardı ama yine dağlara taşlara vurduk topları. Basit bir defans hatasından yediğimiz golle maçtan sıfır puanla ayrılmak ise büyük acı. Gelgelelim, bu mağlubiyet nasıl oluştu? Geçen haftadan farklı olan neydi, neden kaybettik? Kocaeli mi iyiydi? Kesinlikle hayır. Aksine, dökülen bir takıma karşı oynadık. Kocaelispor kadar pas hatası yapan bir takım 2. ligde bile görmedim. 

Neden kaybettik bir inceleyelim. Geri pası Boli'nin önderliğinde tekrar geri getirdik. İnanılmaz basit top kayıpları yaptık. Rakip ceza alanı içinde telaş, geri dönüşlerde yavaş kaldık. Soner  golde Benhur'un arkasında kalmakla, Aykut kaleden çıkmamakla büyük hataya düştüler. Hiç beklenmeyen golden sonra ikinci yarı ağırlığı olan bir oyun anlayışı ile değil tamamen kontrolsüz baskı ile oyuna başladık. Neredeyse tüm hücumlarımız, Korcan'a dahi ulaşamadan eriyip gitti. 

Tomane için ileriye dönük umutlarım bir tık azaldı.Gökhan, kalitesini bildiğim için kendisine ısrarla yakıştıramıyorum bu oyunu ve gol vuruşlarını. Ali Ülgen, bir futbolcu geçen haftanın yıldızı bu haftanın döküleni olabilir mi? Demek ki oluyormuş. Osman, çabası yetmedi. Kötü oyun, telaş, bir girdap gibi onu da içine çekti. Boli, bir an önce alternatifi ile yer değiştirmeli. Samsunspor'a gol lazım değilse asla ileriyle oynamıyor. Tamamen yatay futbolu tercih ediyor. Hasan, bundan daha kötü olamaz, sezonun en berbat futbolunu çok erken ikinci maçında oynadı. Çok şey beklediğim yıldızı geçen hafta takımın beyni, bu hafta yenilginin mimarı yazıyorum.

Benim şahsi düşüncem Çınari çıkartılıp oyuna hiç mi hiç hazır olmayan Mehmet AKYÜZ alınmaz. Çınari dökülse bile bu değişikliği yapmam. Gerçekten Mehmet AKYÜZ futbolu bıraktı da bize mi söylemiyor acaba? Çınari, geçen haftanın kısa süre alan ama etkisi net hissedilen forveti bu hafta silikti. Yani biraz Yasin, biraz Osman, biraz Soner dışında baştan aşağı döküldük. İyi oynadık değil de şuursuz baskılı oynadık sanki bu maç için daha uygun bir cümle. Çünkü Kocaeli zaten Samsunspor'u kontrol edemeyeceğini, baskı yiyeceğini biliyordu. Mustafa Hoca da ona göre planını yapmıştı. Öyle oldu böyle oldu sonuç mağlubiyet olunca da işler maalesef biraz karışıyor. Herkes bu ayıptan payını alacak, kaçış yok.

Şampiyonluk adayıysak bu mağlubiyet bizi bozar. Değilsek, başka. Eğri oturup doğru konuşalım. Bir kazanıp bir kaybedersek sonuç hüsran olur. Kocaelispor'u küçümsemiyorum ama geçen hafta ile bu hafta arasındaki oyun farkı kabul edilemez. Bu kadar bariz bir değişim olmaz. Puan kaybetme hakkımız var daha ligin başı edebiyatını da kimse yapmasın. Samsunspor geçen yıl 1 puan yüzünden Süperlig'e çıkamadı, unutulmasın. Yüksel Başkan parayı yoldan toplamıyor. Kaç sezon daha kaldırabilir? İşi baştan sıkı tutmalıyız. Boş yenilgiyi kabul etmiyoruz, nokta. Bak rakiplerimiz üçte üç yaptı, bizim de yapmamız gerekiyordu. Geçen haftaki güzel  oyundan sonra favori gittiğimiz Kocaeli deplasmanından  mağlubiyetle dönmek saçmalığın dik alasıdır. 

Bir yersek iki atacağız diyen Mehmet Hoca, bu maç olmadı sanırım ama gerekeni yapacağından kimsenin kuşkusu yok. Bu taraftar sana gerçekten güveniyor. Fofana, Diomande ve Melunoviç'in milli arada takıma monte edilmesi ve bol gollü seri galibiyetlerle yavaş yavaş arayı açmamız dileği ile...

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR