MUHALEFET DÜRÜST...

MUHALEFET DÜRÜST SİYASET YAPAMIYOR

 

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Seçim çalışmalarımızda vatandaşlara yaptıklarımızı anlatmaya gerek bile duymuyoruz. Onlar zaten biliyorlar. İnsanlar dürüst siyaset istiyor. Türkiye'nin dürüst siyasete ihtiyacı var. Ama muhalefet bunu karşılayacak durumda değil" dedi

Denge Gazetesi olarak yürüttüğümüz Pazar Sohbeti bölümünde bu hafta AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'i konuk ediyoruz. 12 Haziran'daki seçimlere ilişkin oldukça önemli değerlendirmelerde bulunan Demir, "12 Haziran seçimlerine girerken biz yaptıklarımızı anlatmıyoruz, yaptıklarımız, eserlerimiz zaten bize anlatıyor. Muhalefet partileri dürüst siyaset yapmıyorlar. Türkiye'nin ise dürüst siyasete ihtiyacı var. Bunu sadece biz gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

367'nin üzerinde vekil çıkardığımız takdirde anayasayı uzlaşma komisyonunda muhalefetle birlikte yapacağız. Gelirlerse birlikte yapacağız. Gelmezlerse, millet bu yetkiyi bize verdiği için biz yapacağız. Zaten üzerinde çalışıyoruz, STK'lar çalışıyor. Bütün bunları alıp çalışmaları yapacağız. Milletimizin, 'bu benim anayasam' diyeceği anayasayı inşallah Meclis'ten çıkaracağız.

DENGE: Seçim çalışmalarınızda yaptığınız konuşmalarda Demirel'e çok fazla yükleniyorsunuz. Bunun sebebi nedir?

DEMİR: Çünkü Demirel, ülkenin yıllarını heba etmiş, 87 yaşında hala bu işlerden elini eteğini çekmemiş bir siyasetçi. Şimdi de siyaseti yeniden dizayn edebilmek için CHP ile birlikte hareket ediyor. Eski DYP'ler bu gün yeni diye isimlendirdikleri CHP'nin içinde siyaset yapmak için aday oldular. Haberal bunlardan birisi. CHP'nin yeni olduğunu söylüyorlar ama içini açıp baktığınızda eski DYP'lilerin oluşturduğunu görüyorsunuz. Başbakanımız bütün darbe girişimlerinin karşısında dik durarak demokrasimizin sekteye uğramaması için mücadele etti. Ama Demirel her seferinde meşhur şapkasını alıp gitti. AK Parti gibi, Erdoğan gibi darbecilere karşı dik durabilseydi, onlara “Kışlalarınıza geri dönün” diyebilseydi bugün Türkiye 30–40 yıl daha ileride olurdu.

DENGE: CHP ile MHP'nin birlikte hareket ettiğini söylüyorsunuz bunun sebebi nedir?

DEMİR: Daha fazlası var. CHP–BDP ve MHP ittifakı var. Bunlar el birliğiyle Ergenekon Terör Örgütü'nü düz ovaya indirdiler. Ergenekonculuktan hapis yatanları Meclis'e sokarak dokunulmazlık zırhına sokacaklar. Dağlara taşlara insan gömen, silah gömen darbeci ve cuntacı zihniyeti Meclis'e taşımak için bir oldular. İşyerlerinin ve evlerinin gizli bölmelerinden silah dahil, devletin gizli evrakları çıkan, camileri bombalamayı planlayan, “PKK çok zayiat veriyor, Heronları durdurun” diye talimat verenleri, bu memleketin evladının ölmesine göz yumarken PKK'lıların kayıplarını dert edinen zihniyeti Meclis'e sokacaklar. Bu tehlikeli ittifak Kürt meselesinin çözülmesini istemiyor. Neden? Çünkü bu sorunu bahane ederek bölgede istikrarsızlıktan nemalanan kanla beslenen BDP-PKK ile birlikte hareket ediyorlar.  Başbakanımız Hakkari'ye, Diyarbakır'a, Van'a gittiğinde açıktan tehdit ettiler. Ortada büyük bir tezgah, büyük bir yalan var. CHP, MHP, BDP ve PKK işbirliği var. Hakkâri'de CHP'nin adamı yok, BDP'liler meydanı dolduruyor. Hepsi birer birer tespit edildi. Bu partiler milleti kandırıyor. Düne kadar küfrettikleri adamlarla yan yana geliyorlarsa ortada büyük bir yalan ve büyük bir tehlike var demektir.

AK Parti bütün darbe girişimlerinin karşısında demokrasimizin sekteye uğramaması için mücadele etti. Darbecilere karşı dik durarak kışlalarınıza geri dönün dedik. Bunu 8.5 yıl önce birileri daha diyebilmiş olsaydı Türkiye 30–40 yıl daha ileride olurdu.

DENGE: Bu partilerin amacı nedir sizce?

DEMİR: Türkiye'yi yine o eski ve karanlık günlere döndürmek istiyorlar. Sivil Anayasayı engellemek istiyorlar. Milletin iradesinden rahatsız oluyorlar. Milletten korktukları için milletin partisine dört bir koldan saldırıyorlar. AK Parti'ye karşı saldırıya geçtiler. CHP'si, MHP'si, BDP'si, terör örgütü, Ergenekon'u, onların yandaş, candaş medyası aynı hizaya geçtiler. 12 Haziran'dan sonra yeni anayasa dedik. Özgürlükçü sivil, katılımcı bir anayasa diyoruz. İlk kez millet kendi anayasasını yapacak diyoruz. İşte bunun önünü kesmeye çalışıyorlar.

12 HAZİRAN HESAPLAŞMA GÜNÜ OLACAK

Bunu halkımız şimdiye kadar yemedi, bundan sonrada yemeyecek. Demokrasiyi büyütme, insan haklarını daha da geliştirmeyi düşündüğümüz yeni anayasa ile yüce Türk milletinin karşısına çıkıyoruz. En büyük hedefimiz sivil anayasa. İnşallah bunu başaracağız. Zaten bu zihniyetin, bu milletin, bu memleketin yararına, faydasına olup da itiraz etmediği hiçbir şey yoktur. Biz buna alışığız. Statükonun bütün gayretlerine, çabalarına, bütün adamlarına rağmen biz bunu başaracağız. 12 Haziran, terör örgütlerinden, mafyadan, darbecilerden, darbe yandaşçılarından gücünü alanlar ile gücünü milletten alanların hesaplaşma günü olacak.

DENGE: Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor, seçmene neleri anlatıyorsunuz?

DEMİR: Seçmene biz sadece seçimlerden seçimlere gitmiyoruz. Yaz tatillerimizi bile bölgemizin köylerinde ilçelerinde geçiriyoruz. Bu nedenle seçmen bize biz seçmene alışığız. 12 Haziran seçimlerine girerken biz yaptıklarımızı anlatmıyoruz, yaptıklarımız, eserlerimiz zaten bize anlatıyor. Biz geleceği anlatıyoruz, gelecek tasavvurumuzu anlatıyoruz. 12 yıl sonraki Türkiye'ye dair hayallerimizi, hedeflerimizi anlatıyoruz. Türkiye'nin her meselesine ilişkin çözüm önerimiz var. Her alanda örneği görülmemiş, yaşanmamış, tamamen orijinal, tamamen uygulanabilir projelerimiz var. Ulaşılabilir, kavuşulabilir hedeflerimiz var. Bunları anlatıyoruz.

Samsun mitinginde Ecevit'i yere göğe sığdıramayan Kılıçdaroğlu Ecevit sevgisinde bile samimi değil. Eğer Samimi ise, Ecevit'in kendisini 1999 seçimlerinde neden aday yapmadığını açıklasın.

 

DENGE: Diğer partilerin şu anki durumu nedir sizce?

DEMİR: MHP'nin barajın altında kalma ihtimali yüksek. AK Parti bu performans ile çalışmalarına devam ederse ki çok az bir zaman kaldı. Samsun'da 7 milletvekilini çıkarma ihtimalimiz çok yüksek. CHP'nin de beklediği oyu alacağını düşünmüyorum. Çünkü onlar dürüst siyaset yapmıyorlar. Türkiye'nin ise dürüst siyasete ihtiyacı var.

DENGE: CHP size göre neden dürüst değil?

DEMİR: Bir örnek vereyim, Samsun mitinginde Ecevit'i yere göğe sığdıramayan Kılıçdaroğlu Ecevit sevgisinde bile samimi değil. Eğer Samimi ise, Ecevit'in kendisini 1999 seçimlerinde neden aday yapmadığını açıklasın. Ecevit, SSK'daki yönetim zafiyeti ve hesap bilmezliği nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu aday yapmadı. Önüne gelen raporlar Kılıçdaroğlu döneminde SSK'nın batık bir kuruma dönüşmesini bütün ayrıntılarıyla gösteriyor. Hesap uzmanı diye meydanlarda hava atan Kılıçdaroğlu SSK'yı hazine yardımına muhtaç etmiş. Devletin bir kurumunu yönetemeyen adama devlet teslim edilir mi? Başbakan'a laf yetiştirmeye çalışacağına otursun hesap kitap öğrensin.

DENGE: Önümüzdeki dönemde AK Parti nasıl bir Türkiye hedefliyor? Neler yaptınız ve neler yapacaksınız? 2023 vizyonu nedir?

DEMİR: Her şeyden önce bizim için seçimler halka hesap verme yoludur. Bizler yaptığımız icraatları halkımıza anlatıyor, hesap veriyoruz. AK Parti, Türkiye'ye çağ atlatan projelere imza atarken, muhalefet partileri ne yapmış? Onlar da hesap vermeli. AK Parti, 2002 yılında dış dünyada itibarı bitmiş, kredibilitesi sıfıra inmiş bir Türkiye devraldı. Geçen 8.5 yıllık süreçte her alanda ulaşılması güç başarılara imza attık. AK Parti Türkiye'de duble yollar, okullar yaptı. Üniversite sayısını 40'dan 160'a çıkardı. Ülkeyi hızlı tren gidecek demir yolu ağlarıyla donattı. Darbe anayasasını değiştirdi. AK Parti'den önce deprem felaketinde mağdur olan insanlar için toplanan paralarla memurların maaşları ödeniyordu. Bu milletin muayene kuyruklarında insanların öldüğünü unutması mümkün değil, memleketi bu hale düşürenler ne hakla yeniden oy istemek için meydanlara iniyorlar önce bunu sorgulamak lazım. Gerçi meydanlarda AK Parti'den başka kimse yok ama sonuçta bunlar oy bekliyorlar ve ne hakla bekliyorlar.

BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR

AK Parti'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği devrimler ortada, artık kuyrukların olmadığı, ambulans ve ilaç sıkıntısının olmadığı hatta hava ambulansıyla vatandaşlara hizmetin verildiği bir sağlık devrimi gerçekleştirdik. Dünyada artık itibarı yüksek. Parası her ülkede geçerli, gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir Türkiye var. Artık önümüze 2023'ün hedeflerini koyduk. 2023'te milli gelirimizi 2 trilyon dolara çıkartacağız. Nüfusumuzu 82 milyona çıkartacağız. Kişi başına milli geliri 25 bin dolar olarak hedefliyoruz. Turizmde 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefliyoruz. 500 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. 3 nükleer enerji santraline kavuşacağız. Bunlar hayal değil, bunları hep birlikte başaracağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Pazar Sohbeti Arşivi
SON YAZILAR