MHP DEĞİŞECEK Mİ ?

Bugün ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren , her ne kadar genel siyaset olsa da yerelle de yakın bağı olan MHP'nin 10. Kurutay'ın dan sözedeceğim. Dün yapılan Kurultay'da Bahçeli 725 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. MHP Kurultaylarında liderlere açıkça yapılan eleştirliler ve  birden fazla adayın yarışması alışıldık görüntüler değildi.

Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanı sıra, Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve eski MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu genel başkanlık için yarıştı. Her ne kadar Koray Aydın'ın  sözü sıkça uğultularla kesilse de, MHP'de aykırı seslere tahammül çokça artmış durumda.

Aydın, ”Türkiye'nin güçlü bir MHP'ye ihtiyacı var” dedi.Birey temelli bir hareketin başlayabilmesi için partiye üyelik sistemini değiştireceklerini , en az 3 milyon kişiyle ön seçim yapacaklarını ve kimsenin Ankara'da parti genel merkezinde, katlarda dolanmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Bu demokratik talepler delegeden taban bulmadı ama, partililerin gelecekte bunu sık tekrarlayacakları kesin görünüyor.

 Bu güne kadar AK Parti'nin TBMM'de bir çok yasal ve Anayasal düzenlemesine destek veren ve bunu haklı gerekçeler arkasına sığdıran Bahçeli'nin parti içinden gelen eleştirilere ve söylemlere daha fazla direnemediği ve siyaset anlayışını değiştireceğinin sinyalleri; sözde kalmazsa konuşmasında ortaya çıktı. Bahçeli, AKP'yi bu güne kadar olmadığı şiddette eleştirdi,  Kurultay'da yenilenen parti kadrolarının MHP'yi seçimlere götüreceğini söyledi.Bu söylemin ne kadar yaşama geçeceğini sonuçlar belli olduğunda, MHP'de Bahçeli muhalifleri ve kendisini destekleyenlerin tepkilerinden sonra daha iyi değerlendireceğiz. Ama şu muhakkakk ki, MHP kadroları ve tabanı artık değişim istiyor.


Bahçeli'nin konuşmasındaki önemli bir ayrıntı da okyanus ötesine göndediği mesajdı. Düşüncelerinden ayrılmadan, ”okyanus ötesine tutunmadan” Türk milletinin iktidarını kuracaklarını mutlaka ispatlayacaklarını söyledi. MHP yeni kurultayının ardındanSamsun'da da gelişmelere gebe... İl Başkanı Samsun'daki MHP yapılanması Genel Merkez yapılanmasına paralel olarak değişecek ve Kılıç'la başlayan hareketlilik, anlılık ve performansı taşıyan yeni değişimler de olacak sanıyorum.. Dedim ya bekleyip göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR