izmir'e 42 müfettiş

CHPGenel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün İzmirde idi...Yolsuzluk  iddiaları ile çalkalanan ve Büyükşehir Genel Sekreteri ile birlikte onlarca kişinin tutuklanmasına olaylarlailgiliolarak İzmir'e bir çok kez İçişleri Bakanlığı müfettişi gelmiş ve soruşturma yapmıştı...

Bunu AK Parti'nin CHP'li belediyelere baskısı olarak değerlediren Kılıçdaroğlu bir  dizi toplu açılış yapmak için gittiği İzmir'de önceki akşam yaptığı konuşmasında , İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 42 müfettiş olduğunu söyledi.

Yani bir yolsuzluk  iddiası ile ilgili olarak görevlendirilen  42 İçişleri Bakanlığı müfettişi İzmir BüyükşehirBelediyesi'ni inceliyor. Yolsuzluk  varsa eğer ortaya çıkaracakları  muhakkak.  Ancak aynı duyarlılık Samsun'a gelince yok.

Yapılması gereken kamu vicdanını rahatlatacak, suçsuzları aklayacak bir soruşturma. Kaldı ki suçsuz olanların böyle bir soruşturmayı kendilerinin istemesi gerekmez mi? yayınların ardından İçişleri Bakanlığı'nın tavrı ne olacak bekleyecek, göreceğiz.

MHP ile ilgili değerlendirmelerim dün MYK belliolmadığı için yarım kalmıştı.  Bugün sonuçyaygınbasına yansıdı.  MYK'da eski üyelerin yarısına yakınının yeralmaması MHP'de, Bahçeli istemese de birçok şeyin değişeceği anlamına geliyor.

Özellikle Koray Aydın'ın Yüce Divan'da yargılanmasına rağmen beklenenden fazla oy alması, Bahçeli'nin AKP politikalarına verdiği desteğe tepki olarak yorumlanıyor. MYK'daki kurultayin istediği değişiklik Bahçeli'nin politikalarını ne kadar etkileyecek göreceğiz. Bahçeli politikalarında değişiklik yapmaz  böyle devam ederse MHP'nin gelecek kurultayı'nda aday olması halinde işi zor gibi.

Yaklaşan yerel seçimlerin  çok hareketli ve renkli geçeceği şimdiden belli olmaya başladı. Her partide üye hukuku ve adayları üyelerin oylarının belirlemesi görüşü her geçen gün taban kazanıyor.

Mevcut adayların yanı sıra yeni isimler ve siyasete soyunanlar oldukça çetin bir mücadele sürecinden geçecekler gibi. Üye hukukuna  saygı duymayan yönetimlerin  gelişen ve oturmaya başlayan yeni demokratik anlayışa sahip taban yanında işi zor.Türkiye'de  " Ben bilmem, Genel Başkanım bilir" dönemi kapanacağa benziyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR