Devlet izniyle soygun

Samsun'da yoszuluklarla yatıp kalkmaya başladık. Günlerce kamuoyunun ve basının gündeminde yeralan İÖzel İdaresi'ndeki, usülsüz satın almalarla ilgili haberler gündemimizi aldı.

Sonrasında Savcılığa yapılan suç duruyusu ve Valiliğin Müfettiş talebinin ardından uzun süre sonra  İl Özel İdaresi'ne müfettiş geldi. Görevlendirilen 2 müfettiş soruşturmalara başladılar.  Özellikle savcılığın belgeleri incelemesinin ardından suç oluştuğuna dair tespitleri ile soruşturma izni istemesi olayı ciddi boyutlara taşıdı.

Olayın arkasında siyasilerin olduğu, siyasileri  etkisi ve onları  arkalarına aldıklarını düşündüklerinden , ya da kıramadıklarından olsa gerek. Kamu görevlileri bile bile  en basit kayırma yönteminı uygulamışlar çook masumca... Ne olacak canım 800 bin liradan .  İhale bedellerini bölerek ihale yapılmadan dilediğine, ya da dilenene verilmesini sağlamışlar suç olduğunu bile bile.  İhale kanununun amacına, kamu yararına aykırı olmasına aldırmadan kamuyu zarara uğratmışlar ve  rant sağlamışlar,  kamunun parasını rant olarak dağıtmışlar. Kimse de ses çıkarmamış çok uzun süre. Sonunda olan olmuş olay basına yansımış soruşturma başlamış ama bakın görün ki olayı ortaya çıkarana, bu yanlıştır diyene. Epey sonra mğüfettişller Samsun'da bekleyeceğiz , göreceğiz.

GENÇLERE DAHA FAZLA ZORUNLU SİGORTA BEDELİ
Kim yaparsa  yapsın, arkasında kim olursa olsun hesabını vermelidir. Ama asıl soygun burada değil... Öyle uygulamalar gelişmiş ki halkı soyacak, mağdur edecek . Devlet de bunu  izinli ve zorunlu haline getirmiş .  SOYGUN ! demeden yapamadım. Zorunlu trafik sigortası. Devlet Sigorta şirketlerine öyle bir hak tanımış ki yasa ve yönetmeliklerle adeta soyuluyoruz. Zorunlu ya sigorta.. Ya arabana bineceksin, ya da Polis trafikten men edecek. Arabana bineceksen sigortaya bayılacaksın ayarsız paraları . Hele 20 li yaş grubundaysan yandın. İstatistik varmış en çöok kazayı o yaş grubu yaptığı için çoook daha fazla zorunlu trafik sigortası primi ödeyecekmiş. Eğer öyleyse yandın sigorta miktarın katlıyor. Ya arabadan vazgeçeceksin ya da söğüşleneceksin. Sigorta zorunlu, polis  her uygulamada soruyor...

HER FİRMADA AYRI FİYAT
Hele de bir kaza yaparsan ve yaptıysan... O zaman yandığının günüdür.. 400- 450 TL'lik sigorta birden yıllık 1000- 1500 TL'ye kadar ulaşıyor...Neden mi? Risk fazlaymış... Kim izin veriyor? Devletimiz elbette. Üst sınır koymuş primlere her sigorta şirketi farklı uyguluyor. Bir sigorta poliçesi yenileme ile ilgili fiyat alayım dedim. Aynı araca, farklı firmalardan verilen fiyatlara bakın: 559 TL, 800 TL,850 TL, 900 TL,950 TL...Kim denetliyor? Kimse elbette, keyfin bilir.. Ya yapacaksın ya da yapacaksın.. Bu da kazasız olduğu için TABAN fiyatlarmış...

Yani kaza yaparsanız yandınız... yaptığınıza yapacağınıza bir de sigorta şirketleri pişman ediyor.. Arkalarını kime mi dayamışlar. Zorunluluğa elbette . Sanırsınız ki polis onlara çalışıyor. Denetimlerde sigorta yapmadıysanız arabanız bağlanır... Diyeceksiniz ki, "Binme kardeşim? "  Haklısınız ... Binmeyin kardeşim ne işiniz var araba ile, ya söğüşlen ya da binme haddini bil?  Peki otobüse, minibüse demi binmeyelim? Bunların sigorta bedellerini ödediğimiz ücrete yansıtmıyorlar mı?

Sorygunve vurgun her yerde... Zamanı gldiğinde sırasıyla yazarız gözlemledikçe, yaşadıkça yaşandıkça...Konu bulmakta zorlanmamak gerek fincancı katırlarını ürkütmekten korkmazsanıs  .Memlekette çalan, yolan değil çalmayan, söyleyen koruyan yargılanmaya sorgulanmaya devam ediyor hala. Vatandaş ta susmaya..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR