Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

YAŞATMAK ELİMİZDE

MHP kongresinde delege ,Devlet Bahçeli ile yola devam dedi.Koray Aydın aldığı oylarla daima güçlü bir rakip olduğunu gösterdi.Kavga dövüş olmadan kongrenin sona ermiş olması MHP adına sevindirici bir durumdur.Kavga olsa da izlesek diyenlerin, hevesleri kursaklarında kalmıştır.

Ergenekon Terör örgütü davasında , gizli tanık adının açıklanmasını istedi.Gizli tanık Şemdin Sakık imiş. Otuz üç askerimizi gözünü kırpmadan şehit eden terörist devlet için çok önemli adammış!!! Söylediklerinin doğruluğunu kim ispat edebilir ?Tanıklığına ne kadar güvenilebilir ?

Hatırlarsınız bir dönem Ergenekon davası için ; siyasetin bir kanadı avukat , diğer kanadı savcı olmuştu. Avukatlık ya da savcılık siyasetin sorunu.Bizim gibi sıradan vatandaşlar için tek sorun , adil bir yargılama yapılması.Gizli tanığın Şemdin Sakık olması yargılamanın adil olacağına dair inancımızı olumsuz yönde etkilemiştir.

Ülkemiz için güzel sayılabilecek bir haber geldi.Fith Türkiye ' nin kredi notunu yatırım yapılabilir ülke seviyesine yükseltti. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody 's notumuzu düşürdüğünde ''bu siyasi bir karardır.'' demişti iktidar mensupları.Bir kredi derecelendirme kuruluşunu fırçalayarak tarihe bile geçmişlerdi.Bakalım not yükseldiğinde nasıl bir tavır içine girecekler.

Bütün bu gündemlere rağmen ; ne MHP kongresi , ne Ergenekon davası ne de kredi notumuzun yükselmesi bu haftanın konusu olmamalı.

Medyada kendisine yeterince yer bulamamasına rağmen ,3-9 Kasım tarihleri tüm dünyada Organ Nakli Haftası olarak kutlanmaktadır.

Ülkemizde organ nakli ne yazık ki ; istenilen seviyeye ulaşamamıştır.Toplumumuzda organ nakline karşı olan ön yargı bir türlü kırılamamıştır. Toprağın altında çürüyecek olan bedenimizin başkasının hayatını kurtarabileceğinin farkına varamadık.

Bugün itibariyle yaklaşık yirmi iki bin hasta organ beklemektedir.Bu insanların yeniden doğmaları ancak organ bağışı sayesinde mümkün olacaktır.

Yarın bizim de organ bekleyen hastalar kervanına katılmayacağımızı kim garanti edebilir ?

Nakil bekleyen bir hastanın , yaşama tutunmasına vesile olmaktan daha büyük bir yardımseverlik olabilir mi ?

Bizi yaşatan organlarımız , öldüğümüzde bambaşka insanlara hayat verebilir.Organ bağışı için herhangi bir maddi menfaat temin etmiyor olmamız , hayatımıza anlam katabilecek büyük bir insanlık örneğidir.

Organ naklinin önündeki en büyük engel olarak dini inancımızın görülmesine rağmen ; Diyanet İşleri Başkanlığının konu ile ilgili görüşü açıktır.1980 tarih ve 196 sayılı karar ile zaruret bulunması ;yani hastanın organ naklinden başka tedaviyi kabul etmemesi ,organlarını veren kişinin rızasının olması , ayrıca tedavi olacak kişinin de razı gelmesi ve organ ve dokusu alınacak kişinin bu esnada ölmüş olması durumunda nakile izin verilmiştir.Hatta camilerimizde bu konuyla ilgili hutbeler okunmaktadır.

Müslümanların bu konuya aşırı duyarlılık göstermesi gerekmektedir. Çünkü ; sıkıntılı anlarında diğer insanlara yardımcı olmak bizler için hem dini hem de insani bir görevdir.

Unutmayalım ki ; Allah ( cc ) Kuran-ı Kerim ' de '' her kim bir canı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış gibi olur.'' buyurmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR