LİSTELER BELLİ OLDU

Gazete kurulduğu günden beri ilk kez gazetede olmayıp internette olan bir köşe yazısı yayımlamak zorunda kaldık. Neden böyle oldu derseniz; dün gazete baskıya girdiğinde listelerin tamamına ulaşamamıştık. Köşeyi yarınki gazeteye bırakıp sizi değerlendirmemden mahrum bırakmamak için bu yazıyı kaleme almak durumda kaldık. Seçim maratonunun son aşaması olan meclis üyelerinin seçim kuruluna verilme süresi ayın 20’siydi, partiler listelerini seçim kurullarına verdiler. Herkesin heyecanla beklediği listelerden ne çıktı derseniz; her zaman olduğu partilerin tamamında küskünler ordusu olduğu bir gerçek. Doğrusunu ararsanız listeleri biraz incelediğimde hiçbir partinin beklenen listeleri yapamadığı da ortada. AK Parti listelerinde tek beğendiğim liste Çarşamba listesi oldu, dengeli bir liste yapmışlar. İki dönem ilçe başkanlığı yapmış, üniversite mezunu Mehmet Köse’yi liste başı yapmışlar. Uzun zamandan beri meclis üyeliği yapan o işi adeta meslek haline getirmiş olan Nihat Soğuk’u ikinci sıraya koymuşlar. Ahmet Yılmaz’ın oğlu gençlik kolları başkanı Avukat Mücahit Yılmaz’ı kontenjanın ilk sırasına koymuşlar. Yıllardan beri partinin emektarlarından olan Hasan Öneği’yi de kontenjan ikiye koymuşlar. Diğer isimlerin çoğunu tanımasam da birkaç ismin dışında listeye tepki gelmedi. Tekkeköy’de de listeler fena değil. Hasan Togar’ın koyduğu isimleri çok fazla tanımıyorum. AK Parti listesinde Aydın Çift, Sadettin Küçükali tanınan bilinen simalar. Dikkatimi çeken Haliloğulları’ndan ve Yüceller’den listelerde kimsenin olmaması, Aydın Karmil de listede yok. Canik’te listeler çok da önem arz etmiyor, AK Parti güçlü orada. YRP’nin listesinde tanıdık iki isim var, biri Kerim Akdenk diğeri de Ali Teke.

İlkadım’da AK Parti’nin listesinde daha önce dediğim birkaç ismin dışında beklenen isimlerden hiçbiri yok. İlk sırada Dr. Mustafa Seven var, ikinci sırada MHP kontenjanından Ali Sukas var, üçüncü sırada şu anda da meclis üyesi olan Serkan Akyüz var, dördüncü sırada MHP kontenjanından İlkay Erkan var, altıncı sırada Muharrem Soylu yedinci sırada yine MHP kontenjanından meslektaşımız Ahmet Çağdaş Çatoğlu var, dokuzuncu sırada MHP kontenjanından daha eskiden beri meclis üyeliği yapan Mustafa Umar var. Kontenjandan daha önce de yazdığım gibi TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven var, ikinci sırasında İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen Alper Aydemir var. Bu liste iş yapar mı derseniz, çok zor. İYİ Parti’nin listesi biraz daha iyi. İlk sırada Talat Eyüboğlu var, ikinci sırada Davut Numanoğlu hoca var, dördüncü sırada eski CHP il başkanlarından ve Samsunspor yöneticilerinden Mehmet Pank var, altıncı sırada Karasamsun’dan Yıldırım Ailesinden Adem Yıldırım var, yedinci sırada şu anda meclis üyesi olan Ertuğrul Çöl var, sekizinci sırada Yabancılar Pazarından Ali Çoban var, onuncu sırada Bülent Çebi var, on ikinci sırada Alper Naz var. Bu isimler tanıdığım güçlü isimler, adaya katkı verebilirler. CHP listesinde tanıdığım tek isim Ender Çıkla’dır, kendisiyle birebir tanışmasak da Deva Partisi’nden tanıdık bir isim, onun dışındaki isimlerden hiçbirini tanımıyorum.

Atakum’da AK Parti karıştı, listenin başında Turan Çakır vardı, Özlem Hanım istemeyince silinip yerine Resül Akyüz yazılmış. Eğri oturup doğruyu konuşmak gerekirse Turan Çakır’a kızarım ederim ama Allah için bu adam ta Refah Partisi’nden beri Milli Görüş çizgisinde siyaset yapan, Kurupelit’te iki dönem belediye başkanlığı yapan bir arkadaş, sahada da kendince bir karşılığı var. Onun silip yerine Resül Akyüz gibi kimsenin tanımadığı, Haluk Akyüz’ün oğlu olmasının dışında Yeşilyurt Ailesinin damadı olmaktan başka bir özelliği olmayan ve tabanda karşılığı olmayan bir ismi koymak yanlış olmuş. Listenin ikinci sırasında MHP’li bir arkadaş, üçüncü sırasında İYİ Parti’nin eski ilçe başkanı olan Selen Gülhan Çam var, üçüncü sırasında yıllarca Kuveyttürk’te yöneticilik yapmış tanıdığımız bildiğimiz düzgün bir insan olan İsa Bozçelik var, ardından Turan Mısır, İsmail Hut isimleri var. İYİ Parti’nin listesi çok enteresan. İlk sırada Cüneyt Sağıroğlu var, ikinci sırada çok eski tanıdık Hüsamettin Soyak var, üçüncü sırada yılların Temel Erkan’ı var, dördüncü sırada Çepni Ailesinden Elif Çepni var, sekizinci sırada AK Parti’den geçen İbrahim Demircioğlu var, bu arkadaşın kendinden başka tek bir oyu olmaz onu oraya neden koymuşlar merak ediyorum. Atakum’da en güzel liste CHP’de var dersem abartmış olmam. Kendisiyle birebir tanışmasak da üslubunu, tarzını ve siyasi duruşunu beğendiğim bu dönem CHP’den vekil adayı olan Atilla Tekcan liste başı olmuş. İkinci sırada şu anda CHP’nin Grup Başkan Vekili olan Hasan İpek var, üçüncü sırada CHP’nin duayenlerinden Vildan Kumbasar var. Bu üç isim çok güçlü isimler, bunların listede olması gerçekten çok güzel olmuş. İYİ Parti’nin Grup Başkan Vekili olan Ayhan Ayvaz gibi bir ismin hiçbir yere yazılmaması onlar adına üzücü bir durum. Listelerle ilgili detaylı değerlendirmeleri Web TV’mizde yapıp yayınlayacağız. Keyifli izlemeler dileğiyle bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR