Krallıktan imparatorluğa doğru

  Doğrusunu ararsanız bugünkü yazımı cemiyet başkanının şikâyetleri ve yapmak istediği ayak oyunlarına ayırmıştım. Ancak dün gece sabah saat 5"e kadar devam eden Ak Parti il Yürütme Kurulu toplantısının ardından, belirlenen meclis üyeleri ile ilgili detayları siz değerli okurlarımla paylaşma ihtiyacı duyduğumdan yazımı erteleyip, krallıktan imparatorluğa doğru yazdım.

            Neden Krallıktan imparatorluğa dediğimi çoğu okurum bilmekte, bununla birlikte bazı ayrıntıları da vermem gerektiği kanaatindeyim. Dün gece, sabaha kadar süren meclis üyelerini belirleme çalışmalarının tek galibi vardır, oda Kral hazretleridir. Zira dediklerinin tamamını yaptırmış, teşkilat ve ilçe belediye başkanları boyun bükerek teslim olmuşlardır. Sadece Canik ilçesinden iki meclis üyesi ile ilgili İl başkanı, disiplin cezası aldıklarından koyulmalarına karşı çıkabilmiş, Kral hazretleri ise konuyu Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile görüştükten sonra kararını vereceğini beyan etmiş. Şayet yasal olarak böyle bir durum söz konusu değilse, onları da Ankara"da listeye dâhil edeceğini söyleyip, dün Ankara"ya gitmiş, yolda trafik kazası geçirmiş, buna rağmen yoluna devam etmiştir. Geriye kalan tüm isteklerini de kabul ettirmiştir.

            Listelere yazılan isimleri ele aldığımızda, neyin ne olduğunu daha rahat göreceksiniz; daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Ak parti Genel Merkezi"nin aldığı karar doğrultusunda teşkilatlarda kademe başkanı, başkan yardımcısı gibi aktif görev almış olanların birinci derecedeki yakınları seçilecek yerlerde görev alamazlar kuralına rağmen, Ak parti İl kadın kolları Başkanı"nın eşi Kerami Gürbüz İlkadım Belediyesi kontenjan meclis üyeliğine aday yapılmıştır. Peki buradaki hesap nedir? İki yıl Büyükşehir belediyesinde görev yaptıktan sonra Kral hazretleri meclise, oradan da bakanlığa, Kerami Gürbüz ise Büyükşehir Belediye Başkalığı koltuğuna oturacaktır. Daha önce iki kez ilkadım Belediye Başkan aday adayı olup, bir kez de aday olup kazanamayan Ümit Altundal ise İlkadım Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmanın hesabını yapmakta. Koltuk heveslisi bu arkadaşımız, il Başkanına her fırsatta küfretmekten kendini alamayan bir isim olup, alacağını tahsil ederken faiziyle birlikte tahsil etmekten de asla vazgeçmeyen bir şahıstır. Öte yandan görev yaptığı dört yıllık süre içerisinde bir kez olsun parti toplantılarına katılmayıp, kendisine neden katılmadığı sorulduğunda, ben Ak partili değilim Yusuf Ziyacıyım, bir daha meclis üyesi olmaya da niyetim yok diyen Arif Kosif"i  Canik belediye meclisinden Büyükşehir"e gelecek yere yerleştirmiş. Atakum belediyesi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Yavuz Yılmaz"ı ise listebaşı yaptırmış. Yine Ak parti ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde Atakum ilçesi kurulur iken yönetime koydurduğu Murat Ekşi"yi Atakum"dan listeye koydurup, Büyükşehir"e gelmesini temin etmiş. Sizin anlayacağınız ne kadar adamı var ise tamamını Büyükşehir belediye meclis üyesi yapıp, Krallıktan İmparatorluğa giden yolun önünü açmış durumda.

            Peki, bizim teşkilat yönetimi ve Belediye Başkanları ne yapmış? Atakum Belediye Başkanı ile Canik Belediye Başkanı diretmiş, İlkadım Belediye Başkanı adayı ipi dünden Kral hazretlerine verdiğini ilan ettiğinden sesi soluğu çıkmamış, sanki adaylığını tek başına Kral hazretleri temin etmiş gibi bir havanın içerisine girmiş. Kaldı ki Cemal Yılmaz Demir"in uğraşı ve İl Başkanının desteği olmamış olsa idi havasını alacak durumda iken, şimdi sadece Kral hazretleri yanında olmuş gibi davranmanın ne anlamı var anlamış değilim, ayrıca daha düne kadar evine girerken selam vermediği Süleyman Kaldırım"ı şimdi desteklemesinin samimi bir destek olmadığı açıkça ortada! Buna rağmen kalkıp, ona teslim olmasına anlam verebilmiş değilim.

            Gelelim bu listenin bundan sonraki akıbetine; liste Ankara"ya gidecek, milletvekillerinin önüne sunulacak, eski il genel meclisi üyelerinden hiçbir tanesi listelere giremezken, Ali talak gibi ilkokul mezunu ve hiçbir vasfı olmayan, geçmişi şaibelerle dolu bir adamı  İlkadım ilçesinden liste başı yapmanın ne kadar doğru olacağını merak ediyorum. Peki, neden o listenin başına yerleştirildi diyecek olur iseniz; il teşkilat başkanı Adem Güney"in ortağı olan Ali Talak, Büyükşehir belediyesinden rahat iş alabilmek için o listeye yerleştirilmiş. Zira büyükşehirden meclis üyesi olsa idi oradan iş alması mümkün olmayacağından İl genel meclisine yerleştirilmiş. Bir yandan fahri konsolos, Ali Talak ve Adem Güney ortak iş yapmakta, diğer taraftan ise aynı Ali Talak, Özon firması ve yine Adem güney ile farklı bir alanda ortaklığa sahip, bu ilginç ortaklıklarla ilgili detayları daha sonra vereceğim. Yine Ak parti"ye dümdüz küfrettiği mahkeme kayıtları ile belli olan İbrahim demircioğlu, uğur hacıkerimoğlu sayesinde Atakum ilçesinden listeye girerken, iki dönem meclis başkanlığı yapmış olan Necati demir ve Davut albayrak gibi isimlerin ve hatta Üniversite mezunu olan, kariyeri, iş hayatı yerinde olan Dr.Hakan Taşlı"nın listenin kıyından, köşesinden geçememesi hiç doğru bir davranış değildir!

            Şimdi bu listelerin son şeklini vermek üzere milletvekilleri ve genel merkezin önüne getiriliyor, burada milletvekillerinin doğru olanı söyleyeceğinden endişe etmiyorum. Ancak gerek kral hazretleri, gerekse teşkilat yaptıkları listenin arkasında durmak adına diretir, ortamı gererlerse, gerçekten şehrimiz adına yazık olur. Gelecek hesapları yaparak bir takım menfaat ve ekonomik çıkar işbirliği yapanların, topluma tanıtılması bizim görevimizdir. Kimse unutmasın ki üç kişinin konuştuğu sır değildir, kimin şehrimiz adına endişesi varsa dile getirmelidir. Aksi halde vebal altında kalır, bu duyarlılığı gösterenleri de toplum bileceğini unutmasınlar.

            Görevi doğru ile eğriyi ayırt edip, seçildikleri şehre hizmet etmek olan milletvekillerimizin, bu yanlışlığı düzelteceğini umarak sözlerime son vermek istiyorum. Hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR