KİM ÇOK KAZANIYOR ?

 

Türkiye'de kim çok para kazanıyor, diye sorulsa ne cevap alınır?

Sporcuları ,sanatçıları ,babadan atadan zenginleri geçtik…Aşiret ağalarını da saymazsak kimler dersiniz? Bence siyasetçiler…Belediye Başkanları, adayları yada Aday adayları….Özellikle de iktidara mensup olanları…Bir düşünün.bilinen kazancından, çok harcayan kişiler için böyle düşünülmez mi?Kanıt sayılmaz mı?

Bir dershane Müdürü dostumun verdiği bilgi: Bir haftalık 10 adet bilborg reklam giderine 4 milyar,yeni para ile bin lira ödemiş.Alın kağıt kalemi hesaplayın. Bir gazetenin günlük sayfası ortalama: 200 ila 1000 tl arasında değişiyor.Hadi diyelim ortalama günlük 500 tl. Mart sonuna kadar devam edecek süreçte ,TV programlarını el ilan ve promosyonlarını ekleyin üstüne ,bir 3,4 aylık toplam maliyeti hesap edin..Aylık 4 ila 5 bin lira bir maaş karşılığı: toplam 250 ila 300 bin liralık bir maliyet, bunca masraf “millete hizmet” sloganı ile açıklanabilir mi? Dostların yardım ve desteği diyelim. Kim kimin hayrına Fatiha okur? ”Selam verdim rüşvet değildir  deyü almadılar..” dönemine inat.

Eğri oturup doğru konuşalım . Varsın dokuz köyden kovsunlar bizi. Bu iş mide bulandırıcı.Bir memur maaşıyla ya da birikimiyle yapılan  masrafların izahı güç görünüyor.

Diyorum ki çocuklarınıza iyi bir gelecek ,geçerli bir meslek sahibi yapmanız için dershane, kurs,özel hoca  tutmanıza ,strese sokmanıza hiç gerek yok.Zengin olmak için “okumak, tahsil, kariyer, liyakat, anlı sanlı Üni. diplomasına hiç gerek yok .Ankara'da “Dayın” gibi, yapış iktidar partisinin ipine, sarkıtsınlar seni Bld.Başkanlık kuyusuna ,sonra “Yusuf” çilesi çektim,Harun gibi yaşadım der,kuyudan Harun olarak çıkarsın..Aksini iddia edenle her ortamda tartışırım. Bunu 30 yıllık memuriyet yaşamış,bulunduğu yere tırnakları ile gelmiş bir insan olarak söylüyorum.Bu paralar zor kazanılan türden değildir.

Çeşitli sohbet ortamlarında “düne kadar cebinde çay parası yoktu. Sigarayı cebine ben/biz koyardık” diyen  süzme “vantrolog” tipleri  işitmişsinizdir.O zatlar yine onların kuyruğunda yaşamaya devam ederler.Nereden buldun sorusunu sormaya yürekleri yetmez.Kuyrukluğa devam ederler.Bu yüzden cüretkar adaylar bilborg afişlerinde uçuk kaçık sloganlarla  seçmenin algısını yönlendiriyor.Güya ”Parti kurucu üyesiymiş” Sanırsın Devlet kurmuş(!). İmtiyaz hakkı,vesayet hakkı istiyor.

Adam ,yepyeni bir Cumhuriyet kurdu,bir kere “Ben “lafını kullanmadı ;yaptıklarını milletin başına kakmadı.Zurnanın zırt deliği ”kurucu”luk sıfatıyla seçmenden diyet istiyor.Bir başka Muhterem çıkmış ,”Türkiye'yi Samsun'a getirecek imiş”? işe bak sen! Dediği Türkiye ,3 vilayetlik :İstanbul,Kayseri ve Ankara…Öbürleri garnitür.Zaten Doğu ve Güneydoğu illeri : Barzani,Kandil ve İmralı'dan soruluyor vizeye(!) tabi ya.Kimse bu üç kentlik Türkiye'yi getirmek için neden 2014 Martı bekliyorsun,demiyor?13 yıldır Türkiye ,Samsun Büyükşehir AKP'nin idaresinde değil mi? Engel ne?Yoksa  iki bakanın ,6 vekilin gücü yetmedi mi? Türkiye'ye karşı  ,yeni bir Sevr dayatması mı var? Üç vilayetin dışındakilerin adı geçmiyor? Örnekse “3 yılda üç ödüllü” ilçemiz var. Burnumuzun dibinde .Rahmetli Erbakan'ın deyimi ile Fasa fiso!. Ağzı olan gibi; parası olan konuşuyor.Siyaseten zenginleşmenin yolunu bulan konuşuyor. Vatandaş/seçmen desen dinliyor. Sormuyor… Sorgulamıyor… Araştırmıyor…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR