Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

KAHVALTILI BASIN TOPLANTILARI

Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek ve ilçe yönetimi, önceki gün Biber Kafe'de düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelmiş. İlçe Başkanı Şimşek, '18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü' vesilesiyle tüm şehitleri minnet ve Şükranla andıklarını belirtmiş ve 25 Mart Pazar günü saat 12.00'de Neco Sultan Salonu'nda gerçekleşecek İlkadım İlçe Kongresi'nde başkanlığa tekrar aday olduğunu açıklamış. Adaylığı kendisine ilçesine ve partisine hayırlı olsun diyoruz öncelikle. işz asıl kahvaltılı basın toplantılarının çok yaygın bir hal aldığını ve bunun nedenini iyiden iyiye düşünmeye başladım. Kahvaltılı toplantıları Samsun'a ilk getiren kimdir biliyor musunuz? Haydi tahmin edin, biliyorsanız söyleyin. Bilemedinizse yardımcı olmaya çalışalım. Geçtiğimiz yılın son günlerinde depremle sarsılan ve hâlâ bu sarsıntıyı atlatamayan Van ilimiz..Kahvaltı kültürünün yaygın olduğu Van'da kahvaltı etmenin tadı bir başkadır diyorlar. Ancak Van'da kahvaltı mekanları turizm sezonuna endeksliymiş. Açık havadaki kahvaltı salonlarında kahvaltı masaları haziran başında kurulmaya başlıyormuş. Kalealtı Kafe'de de Van kahvaltı sofrasının vazgeçilmez çeşitleri servis ediliyormuş: Otlu peynir, bal, tereyağ, kaymak, pekmez, sahanda yumurta, süt, zeytin, murtuva, cacık, sucuklu yumurta, reçel. Kahvaltı çeşitleriyle süslenen bu masanın başına geçenler açık ekmek ve ballı çay ile kahvaltı yapmanın keyfini yaşıyormuş. Peki ya Van'da yaşamayanlar, yolunu istese de buraya düşüremeyenler ne yapacak? Şimdi anladınız herhalde!. Evet yaa.. Bir süre Van'da da Karayolları Bölge Müdürlüğü yapan Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Beldiye Başkanlığı'nı ilk kazandığı ANAP döneminde kahvaltılıkları kendinden mahalle mahalle, kahve kahve toplantılar düzenlemeye başlamıştı. Yani Van kahvaltıları Samsun'a gelmiş oldu! Bu Samsun'da kahvaltı kültürünün başlamasına ilk adımı oluşturdu! Sonra bu örnekten yola çıkan birileri de kahvaltılı sohbetler düzenlemeye başladı.. Derken iş kahvaltılı basın toplantılarına kadar uzandı. Basın toplantılarının kahvaltılı olmasını bir türlü anlayabilmiş değilim. Zira, acaba insanlarımız biz basın mensuplarının aç olduklarını mı düşünüyorlar! Yani işin içinde yemek var! Yemek deyince basın toplantısına katılım çok olur anlayışı mıdır bu, doğrusu çözemedim! Şimdi de bizim meslektaşlarımızdan bir moda akımı yaratılmaya çalışılıyor: 'kahvaltıda sizdeyiz' gibisinden. Sonu iyi çıkar inşallah! Aman mesleğimize bir halel gelmesin dee!.. Haydi afiyet olsun. Bol manşetler..

FAL BİLİM MERKEZİ VE ÇALIŞMAK

Garip-Zeycan Yıldırım Fen Lisesi'nin Mantı ve Aşure günü vardı. Geleneksel hale getirilmeye çalışılan. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma da bu güne katılanlar arasındaydı.Çok güzel hazırlanmıştı Okul Aile Birliği. Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ferda Mete bekledişkleri katılımın olmayışından yakındı bize. Fen Lisesi etkinliği'ne katılım neden bu kadar yetersizdi? Doğrusu merak konusu oldu. Başkan Burma da konuşmasında bu noktaya değinerek daha faazla katılım olmasını arzuladıklarını bu konuda kendisine düşecek her görevi de yapacakları sözünü verdi. Fen Lisesi'nin mantı ve aşure gününde her şey vardı.ç Müzik de çalıyordu. Eğlence de vardı haliyle. Ama bir masa gözümüze ilişti. iki genç belli ki bu okulun öğrencileri harıl harıl ders çalışıyordu. Yine aynı masada iki hanım da kahve falına bakıyordu. Fen Lisesi'nin mantı ve aşure gününde bizim sayfaya bunlar yansıdı.

GEMİDEKİ KİM?

Çanakkale savaşları deyince akla ilk gelen ve bu savaşların simgesi olan kahraman Nusret Mayın gemisi. 18 Mart Deniz Savaşı'nda Müttefik Donanmasını dağıtan, Müttefik Komutanlarını şaşkınlığa uğratan, Türk askerine moral, Türk Milleti'ne sevinç kaynağı olan 26 mayınla bir yazgının değişmesine yol açan bir kahramanlık hikayesidir Nusret Mayın Gemisi.Türk Ulusu tarafından büyük bir bir öneme sahip geminin Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir için de ayrı bir değeri var. Demir'in dedesi Tevfik Demir,"efsane" gemi olarak adlandırılan Nusret Mayın Gemisi'nde 6 yılı muazzaf toplam 11 yıl askerlik yapmış. Nusret Mayın Gemisi, 1912 yılında Almanya'nın Kiel şehrinde Germenia tezgahlarında inşa ettirilmiştir. Bu tekne dar alanlarda kolayca manevra yapabiliyor ve az su çektiğinden mayın alanları üzerinde güvenle dolaşabiliyordu. Gemi 3 Eylül 1914'te Çanakkale'ye getirildi.

GÜZEL SÖZ

İnsan günümüzün Tanrısıdır ve İnsan korkusu eski Tanrı korkusunun yerini almıştır.
(Max Stirner)

MEŞHURRR YALANLARIMIZ

-Kadınlar en çok kel erkeklerden hoşlanır.
-Yemezsen arkandan ağlar,
-Seni leylekler getirdi.
-Akşama erken gelecem.
-Bu aldığım en güzel hediye.
-Bir oturuşta iki büyük deviririm.
-Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için..
-Ağzıma sigara sürmedim.
-Ben almayım rejimdeyim.
İşim bitsin ben seni ararım.

İNANMAYIN

Yaramazlık yaptığı için şikayet edilen öğrenci,
okul müdürünün odasında fırça yiyordu.
Müdür:
“-Yazık, senin için böyle şeyler söyleneceğini duyacak mıydım?
Hiç inanasım gelmiyor.
Öğrenci boynu bükük yanıtlar:
“-Siz yine de inanmayın efendim. Ben de sizinle ilgili o kadar
 çok şey işittim ki hiç birine inanmadım.”

BİZİM EKMEĞİMİZDEN TADAR MISINIZ?

Son zamanlarda gayet iyi işler yaptığı gözlemlenen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Halk ekmek bizlere iki yönde faydalı olacak. Birincisi hijyen, ikincisi ise ekonomik olması. Piyasada üretilen ekmeğin dörtte biri oranında ekmek üreteceğiz. Üretim kapasitesi gerçek anlamda İlkadım ilçesine yetebilecek kapasitede. Yalnız, biz 80 bin oranında üretim sınırı koyduk. Fırıncılara ise dörtte üç  oranında üretim kapasitesi düşüyor. Ekmek fiyatının piyasanın altında olacağını biliyorum ama net bir rakam şuan için veremeyeceğim. Fiyatın piyasa altında olması gerekiyor. Aksi halde bir anlam ifade etmez" diyerek ilçenin 41 noktasında satışa sunduğu ekmekleri dün de ilçenin belli noktalarına kurdurduğu standlarla vatandaşlara tattırmaya çalışıyordu. İstiklal Caddesi'ni hemen girişinde rastladım standda görevli kızlarımız bana da Hlak ekmeği tattırdı. Nasıl bulduğumu sordu. Peynirle nasıl? Zeytinle nasıl gidiyor? Sorularına muhatap oldum. Kepekli, tahıllı, tam tahıllı, çavdarlı, tam buğday ekmekleri dilimlenmiş. Önceki akşam bir tirit buluşmasında bir arada olduğumuz Sayın Demirtaş'a bu tanıtımı yapma gereğini neden duyduğunu sormak isterdim. Yeterince tanıtımı yapılamamıştı öğrenmek isterdim. Ama kendisiyle tirit muhabbetinde görüşmemizden sonra gördüm o standları. O nadenle sormak mümkün olmadı. Tirit buluşması deyince önceki akşam Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ile Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar Şanteks adlı bir mağazada birkaç basın mensubuyla sezonun son tiritini yedik. Şakir Demirci arkadaşımız bizi de davet etti. O yüzden tirit buluşmasında bulundum. Kendisine de teşekkür ederim. Merak edenler çıkarsaa..Sezonun son tiriti dedim ama ben bu sezon ilk kez tirit yedim. Onu da belirteyim de. Sonra size AKP-MHP ve CHP gibi üç ayrı parti mensubunun nasıl bir araya gelebildiğini. Bir araya geldiklerinde nelerden söz ettiklerini müsadenizle daha sonra anlatayım isterseniz. Reklamlardan sonra!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR