Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Kahraman

Şehit Er Fikret Özer
Hakkari Geçitli Dagcı Komando,
Samsun/Kavak Duman Köyü Nüfusuna kayıtlı.
Şehadet Tarihi : 19 Ekim 2011,
Doğum Tarihi ise:22 Ekim 1991


UNUTTUK!

Günler ağır.
Günler ölüm haberleriyle geliyor.
En güzel dünyaları
yaktık ellerimizle
ve gözümüzde kaybettik ağlamayı:
bizi bir parça hazin ve dimdik bırakıp
gözyaşlarımız gittiler
ve bundan dolayı
biz unuttuk bağışlamayı.!
(Nazım Hikmet)

DÖĞÜŞELİM BARIŞ İÇİN

Soğuk harp bitti
Sıcak savaşlar başladı
Memleketim de bir içsavaş halinde
Memleketim bir içkanamada
Mezralar yanıyor
Köyler yanıyor
İçim yanıyor
Çocuklar ağlıyor
Analar ağlıyor
Anamız ağlıyor
İçerde onbin aç
Dışarda yüzbinlerce çıplak
Barış için döğüşelim
Döğüşelim barış için..
Döğüşelim Barış İçin
(Can Yücel)

DEĞER!

Yaşamak ne ki ölüm ne
Kavga bitmez öldüğünde
Tanık olduk yiğitlerin
Ölürken güldüğüne

Su bendini yıkar birgün
Gece gündüze çıkar
Yürü bildiğin yolda
Ölümden öte ne var

İnançla yürü yolunda
Özgürlük senin kanında
Aslolan yürümektir ışık varsa sonunda
Yollar ölmeye değer zafer varsa sonunda..

Günün Fotoğrafı

KİM NE YAZDI?

İsmail Başaran (Kuzey haber):Tam iki yıl önce teröristler sınırımızda davul zurna ilekarşılanmıştı, mahkeme sınıra taşınmıştı ya. Bu olayın üzerinden iki yıl geçti.
Davul zurna ile karşılayanların dağdaki yandaşları yineülkemizi kana buladı.
Artık insanımız bu işin çözümünü bekliyor.
Necdet Uzun (Haber Gazetesi):Bu şehirde onlarca şehidimizi son yolculuğuna uğurlamıştık... O zaman da tepkiler yüksekti...Teröristlere lanet yağıyordu...
Ama dün bir başkaydı...Onu gördüm yüzlerde... Bağrındaki kızgın lavları dışarıya vuramayan genç bir yanardağ gibiydi her biri... Sabır taşı çatlıyor galiba...       Sonrasını, bu millete ihanet edenler düşünsün artık!..

Tansu Tekin'in Objektifi

KALEM SİZDE

BAŞIMIZ SAĞOLSUN. ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.
YETTİ ARTIK. YAPILACAK NE VARSA, YAPALIM. FATURASI NEYSE ÖDEYELİM. (Hasan Ak)
****
NEDEN SUSUYORUZ NEYİ BEKLİYORUZ ANLAMADIM.DUR DEME ZAMANI GELDİDE GEÇTİ BİLE.. (Çiğdem Karaca Tepe)
****
Başın Sağolsun YOZGAT Başın Sağolsun İSTANBUL Başın Sağolsun KONYA Başın Sağolsun ELAZIĞ Başın Sağolsun ÇORUM Başın Sağolsun SİNOP Başın Sağolsun ADANA Başın Sağolsun AĞRI Başın Sağolsun AKSARAY Başın Sağolsun ANKARA Başın Sağolsun ARTVİN Başın Sağolsun AYDIN Başın Sağolsun BİTLİS Başın Sağolsun ERZURUM Başın Sağolsun GAZİANTEP Başın Sağolsun HATAY Başın Sağolsun ISPARTA Başın Sağolsun KAHRAMANMARAŞ Başın Sağolsun KIRKLARELİ Başın Sağolsun KOCAELİ Başın Sağolsun SAKARYA .......Başın Sağolsun SAMSUN.. BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE ... (Bayram Ok)
****
Televizyonlara bakıyorum; Programcı, yayıncı, konuk, vs.vs.. Bu kadar alçak, bu kadar hain, bu kadar şerefsiz, bu kadar namussuz adam bu memlekette nefes almış, ekmek yemiş, okul okumuş, yetim hakkı yiyererek servet sahibi olmuş, milletin parasıyla avrupada amerikada hristiyan kucağında ajanlık dersi almış, makam sahibi olmuş.. Ulan kökünüzü kurutmak Türk Milletinin boynunun borcu olsun... (Erdem Demirdağ)
****
Bugün ve yarın sen uyan diye, 24 can ebedi uykuya yattı.. mekanınız cennet olsun kardeşlerim.. (Mert Markus)
****
Ben anneyim. Çocuklarımız ölüyor, canim yaniyor. Ömrüm boyunca verdikleri candan payıma düşeni / borcumu ödemeye çalışacağım. (Sevgi Soylu Koyuncu)
****
Tarih sahnesine çıktığımızdan bu yana 150 Türk devleti kurduk ama bir avuç hainden çektiğimiz kadar kimseden çekmedik... (Yener Özamaç)
****
Ahh bee Anadolu.. Şimdi her köşen ağlayan ANA'dolu. (Melih Aytek)
****
Her birimiz birer Mustafa Kemal olmayı bilmiyorsak bu ülke satılır gider…Kemal Atatürk bu yüzden anılmayı değil, Mustafa Kemal olmayı emretmiştir…..
(Abdullah Mete)
****
Allah dağda domuz avında olan mehmetçiklerimize güç kuvvet versin
(Mustafa Bilik)
****
Başka gezengenlerde de hayat var mı diye merak ederiz, Sanki bu gezegende yaşamayı becerebilmişisiz gibi.. (Gamze Var Çolak)
****
“Dalı öncesizliktedir aşkın, kökü sonrasızlıkta.
Bu ululuk, şu akla, ahlak yakışır değil.
Yok ol, varlığından geç. Varlığın cinayettir.
Aşk, doğru yolu buluştan başka bir şey değildir” (Mevlana-Sevgi Soylu Koyuncu)
****
Neden hiç Nişantaşı'ndaki Teşvikiye Camii'nden şehit cenazesi kalkmaz ??? Neden hiç gözlerinde siyah Gucci marka gözlükleriyle "Vatan Sağolsun !" diye bağıran şehit anneleri görmeyiz ? Neden hiç oğlunun cenazesinde "Beni de alın askere !"diye bağıran Mercedesli babalar olmaz ? Peki, ya zenginlerin çocukları nerede yapar askerliklerini ? Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, zengin bir ailenin çocuğu ile fakir bir ailenin çocuğu ne doğarken yanyana gelirler ne de ölürken ! Zenginsen paranı ver canın sağolsun, fakirsen canını ver vatan sağolsun !...(Gamze Var Çolak)
****
Vergi vermezsin,yardım alırsın. Elektrik parası vermezsın,evinde 3 tane klimayla yazı kışı geçirirsin. Cahilim dersin,öğretmenimi şehit edersin. Hastayım dersin,doktorumu şehit edersin. Yolumuz yok dersin,mühendisimi şehit eder,yola mayın döşersin. Resmi dilini öğrenmeye tenazül etmediğin devletten iş beklersin. Fakirim dersin ama inatla çoğalıp virüsleri bile kıskandırırsın. Fakirim dersin,aşiret... düğününde 20 kilo altınla görgüsüzlüğün dibine vurursun. Sıkıntın varsa gel savaşalım derız,gelmezsin. Ama arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın. Devletten çocuk parası istersin,sonra o çocukları devlete düşman edersin. "ALLAH düşmanın bile şereflisini versin". sizin gibi şerefsizini asla... (Ayşegül İnan)
****
şerefsizler bu ülkenin başbakanı çıkıp şehide kelle derken, şehit analarına yaygara uyapma derken, apoya sayın derken askerlik yan gelip yatma yeri derken açılım saçılım derken kimse sesini çıkartmadı şimdi 24 şehit için sorumluluğu yine mehmetçiğe TSK ya yüklemeye kalkıyolar (Mustafa Bilik)

GÜNÜN SÖZÜ

Bugün ne olduğunuz, dünkü tercihlerinizin sonucudur. Yarın ne olacağınız ise bugünkü kararlarınızın sonucu olacaktır.         
Shakespeare

SSK'LI OLMAK

YURTDIŞI hizmet borçlanması yoluyla emeklilikte, ilginç bir uygulama var.
Yurda döndükten sonra bir ay SSK'lı (4/a'lı) çalışan bir gurbetçi, 5 bin 400 günle, emekli olabiliyor. Buna karşılık, Türkiye'de hiç çalışmadan direkt başvuru yapan erkek gurbetçi, 9 bin günle emekli olabiliyor. Yani diğerine göre, fazladan 37 bin 315 TL ödüyor! Neden mi? Mevzuat böyle de onun için efendim!..
(Şükrü Kızılot)

HİKMET BİLA

CGD nin  üyesi ,usta gazeteci yazar Hikmet Bila yaşamını yitirdi. 57 yaşında olan Bila  bir süredir kansere tedavisi görüyordu.Hikmet Bila bugün İstanbul'da toprağa verilecek. 1954 yılında Zonguldak'ta doğan Hikmet Bila, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe başladı. Önce Milliyet gazetesinde ardından Cumhuriyet gazetesinde 9 yıl boyunca yöneticilik ve yazarlık yapan Bila, NTV haber merkezinde de yöneticilik görevlerinde bulundu. Usta kalem, son olarak Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu. Hikmet  Bila, Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila'nın  ağabeyisiydi. Bila ailesine, tüm gazeteci meslektaşlarımıza başsağlığı  diliyoruz.Sevgili Fikret bila kardeşimizin üzüntüsünü yürekten paylaşıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR