İyi Bir Başlangıç

Öncelikle yazıma merhaba süper lig diye başlamak istiyorum. Beş yıldır hasretini çektiğimiz süperlig e tekrar yükselip Gençlerbirliği galibiyeti ile iyi bir başlangıç yaptık.
Transfer dönemi başladığı günden beri son bir haftaya kadar ne yapılan transferler nede oynanan hazırlık maçları taraftarı bir türlü tatmin etmedi aslında. Ülkemizde yaşanan şike soruşturması nedeniyle ligin bir ay daha ertelenmesi çok transfer yapan takımlar için uyum açısından bir fırsatı sanki. Verilen ara en çokta bize yaradı desek daha doğru olur.
Takım olma yolunda halen zamana ihtiyacımız var. Süper ligin en çok transfer yapan takımıyız şuanda. Eğer bu transferler nokta transferler değilse takım olmakta iyi bir ekip kurmakta elbette zorlanılacaktır. Çok transfer yapan bir ekibin kaynaşması ve taşların yerine oturması tabi ki zaman alacaktır. Ligin ilk haftasını üç puan ile kapatmak lige yeni yükselmiş bir takım için büyük bir başarı olmasa da büyük bir moral olacaktır.
Karşılaşma öncesi kadroya bakıldığında geçen sezondan ilk on birde Ahmet Şahin, Kemal Tokak ve Murat Yıldırım' ı görebildik sadece. Hemen hemen gömlek değiştirmiş bir Samsunspor da izledik diyebiliriz. Üstelik son bir hafta içinde transfer edilen iki ismi ilk on birde sahaya sürmesi bu isimlerin kalitelerinin bir göstergesidir ve bu fikrin Petkovic'i yanıltmadığını gördük.
Maça gelince; mücadelenin ilk yarısında Samsunspor saha ve seyirci avantajı ile baskılı bir oyun ortaya koydu. İstekli ve etkili oyununu rakibe kabullendiren Samsunspor arka arkaya bulduğu goller ile devreyi 3-0 lık net bir skor ile kapadı. İkinci yarıda skorun 3-2  ye gelmesi Gençlerbirliği' nin üstünlüğü değil, Samsunspor' un rehavete kapılmasından skorun verdiği rahatlık ikinci yarı boyunca zor anlar yaşattı.
Yeni transferlerin hepsinden yeri geldikçe söz edeceğiz ama bunlardan Pal Lazar, Alvaro Dominguez, Michael Fink ve Aristide Bance yapılan transferlerin en olumlu olanlarıydı. Özellikle Hakan Bayraktar' ın ayrılmasıyla orta alanda oyun kurucu birine ihtiyaç vardı. Bu isimlerden Michael Fink transferi çok isabetli oldu. Takıma olan katkısını atılan iki golde ki yaptığı asistler ile gösterdi.
Bir sözde Selim Teber için söylemek istiyorum; oyun içersinde rakip ile dalaşarak agresif hareketleri ön plana çıkıyor. Bu davranışlar Samsunspor' a zarar verecektir. Uyarılması gerektiğini düşünüyorum.
Lige başlangıç güzeldir ama önemli olan ligin başı kadar sonu da önemlidir. Umarım sonunu da iyi getiririz.

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR