Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

İlknur Yamak

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören çocuklara LÖSEV tarafından Kurban Bayramı'nın 2'inci günü hediye olarak ekolojik oyuncak dağıtılmış.
 
Lösev Karadeniz Bölgesi İletişim Sorumlusu İlknur Yamak ile Aile Komitesi üyeleri, Kurban Bayramı nedeniyle Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'ndeki Hemotoloji ve Onkoloji Servisi'nde tedavi gören çocukları ziyaret etmiş. Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Rızalar'ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında, Lösemi tedavilerinin devam etmesi nedeniyle Kurban Bayramını hastanede geçiren çocuklara kimyasal madde içermeyen, üzerinde bakteri üremeyen ahşaptan yapılan çeşitli oyuncaklar dağıtılmış. Çocuklar, aldıkları hediyeler karşısında büyük bir sevinç yaşamışlar doğal olarak. Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar, bayramda kendilerini unutmayan LÖSEV görevlilere teşekkür etmiş. Biz de teşekkür ediyoruz LÖSEV'e. İlknur Yamak arkadaşımı da gerçekten kutluyorum. "Bayram çoşkusunu hastalıkları nedeniyle buruk yaşayan çocuklarımızı yalnız bırakmayarak, onlara moral vermeye çalışıyoruz" demiş, değerli arkadaşım. Çok önemli işler yapıyor yine sevgili İlknur.
Gelelim Lösev'e. Çocuklarımızın hepsinin kendine özgü, inanılmaz öyküleri var. Sağlıklı bir çocukken, koşup oynarken, okuluna giderken birden bire bu hastalığın pençesine yakalanmışlar. Hepsinin ortak öyküsünde, hastalık tanısını duydukları andan itibaren büyük bir şok ve üzüntü içine düştükleri çaresiz ve kendilerini yalnız hissettikleri yer olmakta.

Onlar günlerce büyük şehirlerdeki hastanelerde yer bulamıyor, kapılarda kuyruklarda bekliyor.
Yattıkları devlet veya fakülte hastanelerinde kısa sürede tetkik, tahlil, ilaç, kan özel oda farklı vb isimler altında 1–2 günde dört beş milyar TL harcama yaptırılması gerekiyor.


LÖsante Lösemili Çocuklar Hastanesinin tamamen parasız mükemmel hizmetlerini, insancıl yaklaşımlarını ve başarılı sonuçlarını duymaları üzerine bu hastaneye geliyorlar. Kısacası LÖsante Lösemili Çocuklar Hastanesinde hiçbir sosyal güvence vb. ayrımlar yapılmadan tüm 14 yaşın altındaki Lösemili Çocuk Hastalar kabul ediliyor.

Ancak hastanın tedavi (kemoterapi) başlamadan önceki dönemde gelmesi tedavideki başarı oranını çok artırıyor. Hastanede tetkiklerinden, ilaçlarına, yoğun bakımından kanına, pijamasından yol parasına kadar her şey ücretsiz. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında olan hastaların bir kısım tedavi masrafları ödeniyor. Ancak hastalardan herhangi bir ücret alınmıyor. Yeşil kart kapsamında veya sosyal güvencesi olmayan hastaların tüm tedavi masrafları ve tüm giderleri, bakımları LÖSEV vakfı tarafından karşılanıyor. Var mısınız LÖSEV'yardım etmeye?

SOLAKLI SON DAKİKA!!!

Trabzon Meydan Parkı'nda basın açıklaması yapan ve oturma eylemi gerçekleştiren Karaçam ve Köknar Köyü halkı, direnişlerini devam ettirmek, vadilerini savunmak, HES'çi şirketin ve iş makinelerinin tekrar karşısına dikilmek için, Solaklı'ya doğru yola çıktılar! Bölgeye yakın tüm dostları, Solaklı Halkı ile dayanışma göstermeye davet ediyoruz! Bölgede kar yağışı aralıklı olarak devam ediyor. Direnişe destek vermeye gidecek dostların, hava şartlarını dikkate almasını öneriyoruz. Solaklı HES'çi şirkete teslim olmayacak! Direniş sonuna kadar, HES'çi şirket Solaklı'yı terk edene kadar devam edecek! Haydi dostlar, Solaklı'ya!

SEVMEK!!

Sevmek yürek ister değil,
Her yürek sevmek ister.
sadece sevdiğine sonuna
kadar sahip çıkabilmek, cesaret ister.
Sunay Akın

KALEM SİZDE

Acının umutları yok ettiği anda, umutları yeşertecek bir sevgiye ihtiyaç duyarsan ben hep o bildiğin adresteyim.
Atilla İlhan- Teşekkürler Derya Saraç)
****

Dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadarını sağlar,fakat herkesin hırsını karşılamaya yetecek olanı değil...
(Mahatma Gandhi-Teşekkürler Arzu Sabuncu Kırıcı)
****

Tanıdınız mı?

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız bayramda da tüm hızıyla sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soruyoruz. Onu bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Dün sorduğumuz fotoğraftaki kişi Yakup olarak tanıdığınız Samsunlu sanatçı Murat Dölek idi.  Fotoğrafı doğru bilen Yaşar Ege, Ali Fehim Karakurt oldular. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendilerini bekliyor. Siz bugünkü Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

DEDELİK

"Bir evde dede, yaşlı bir insandan daha ötedir, temeldir, canımızdır."

Şimdi 'eski toprak' desem birileri kızacak ya, yine de toprağın eskisinin şimdiki dediğim birilerince fark edilmiş olmasından son derece hoşnutum. Nasıl olduğu yeterince belli olmamakla birlikte suçu bütün bütün ecele yükleyerek işin içinden çıkmanın pek kolay olduğu tarihlerde, hastalıkların adını bile yeni duyan bizler, bünyemizi fazlasıyla zorlayan gerçekler karşısında sadece 'kader' deyip defteri kapatıveriyoruz. Oysa kapattığımız defterin türü konusundaki endişelerimiz öyle farfara tedirginlik bahşedecek seyir izlememiş belli ki. Baksanıza, daha fabrika çağının sonuna varmadan, üstübü tutan ellerin tespih yüzüne hasret dar-ı bekaya havale edilmeleri karşısında ancak hatırlayabildik asıl vatanın 'Alamanya' olmadığını. Kimbilir kaç kuşağın acısını sığıştırmıştır da yine de bilge sofralarının toplayıcısı olduğunu unutturmamıştır yarenlerine. Nasılsa artık dedelik çağının koyusiyah mevsimlerinden ayarttığı uykusu ile emeklilik mandalına basmaya alıştıracaktır bedenini. Bir deden varsa git kıymetini bil!

ARTIK BAYRAM BİTTİ

Bayram bayram dedik işte o da bugün nihayete erdi. Tabi pek çok kimse bol bol et yeme fırsatı buldu. Kurban Bayramı'nın en favori yemekleri, et, pilav ve tatlılardı kuşkusuz. Kırmızı et iyi kalitede protein içerir. Bunun yanı sıra demir, çinko magnezyum, B12 vitaminlerinden zengindir; fakat lif ve C vitamini açısından desteklenmesi için etleri servis ederken mutlaka yanında ya salata ya sebze garnitür ya da zeytinyağlı sebze yemekleri bulundurmak gerekir. Bu sayede sindirime de yardımcı oluruz. Meramız yemek tarifleri yapmak falan değil. Bayram geçti madem sağlıklı beslenmeye devam etmenin en garantili yolu OTHANA'dan geçiyor biliyorsunuz. Haydi Othana'da ısırgan çorbasına davet ediyoruz sizi. Soruyu bilin ısırgan çorbası için. Soru şu: Kırmızı et bayramda günde kaç gramı geçmemelidir? Soruyu bilin ısırgan çorbası bizden. Hem de Hatice Hanımın yaptığı çorba.

Melih Aytek'in Objektifi

GÜZEL SÖZ

'Gülümsemesini Bilmeyen Dükkân Açmasın'
Çin Atasözü

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR