Şevki Yıldırım

Şevki Yıldırım

Bugün

Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yy'da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.

Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmekir. Bunun içindir ki herkes üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır.

Gerçekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk'ün İlke ve Devrimlerinin ışığında ilerlemelidir.

Bilinmelidir ki, 1920–1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişmeler hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de çağ ile yarışmak düşüncesiyle doğmuştur. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması şeklinde gerçekleşmiştir.

Atatürk'ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya'nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada o yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.” diye cevap vermiştir.

Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bu gün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.

Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorululukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır.

Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

NEZAKET

Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e ilçemize hoş geldiniz diyerek bayramlaşma nezaketinde bulunmuş.

Yakakent Belediyesinin İnternet Sitesinde yeralan habere göre, AKP ilçe binasında yapılan bayramlaşma törenine Yakakent Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar, Meclis üyesi Sema Arat, Yakakent Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sabriye Günay ile beraber çıkmış oldukları yaşlı, hasta bayram ziyaretlerini yarıda keserek Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e hoş geldiniz nezaketinde bulunarak, milletvekili ve partililerle bayramlaşmışlar.

POLİTİK KULİS

Dört gün süren Kurban Bayramı nedeniyle siyasetten uzak geçtiği sanılan günler aslında sanılanın aksine siyasetin ince çizgilerinde seyretti Samsun'da da.

CHP'de, partililerin dilinden düşürmediği "Koç-Kalkavan soğukluğu" bayram vesilesiyle soğuktan serine doğru bir yumuşama seyri izlenimi uyandırdı. Zira il merkezindeki bayramlaşmada İhsan Kalkavan'ı göremediklerini söyleyenler Ondokuzmayıs ilçesinde Haluk Koç ile Kalkavan'ı bir arada görerek yüreklerine biraz su serpmiş oldu.

AK Partide seçim çalışmalarının verdiği hareketlilik her platformda kendini rahatlıkla belli ediyor. Bu hareketlilik eskiden olduğu gibi olumlu geçmiyor aslında. AK Partide küskünler, kırgınlar artık sessiz kalmıyor eskisi gibi. Cıulız da olsa sesleri yansıyor artık medyaya.
Delege seçimlerinde çirkin siyasi oyunların oynandığı, koltuk hesapları yapan insanların partiye zarar verirdiği tüm kamuoyu tarafından şimdiden tartışılmaya başlandı bile.

AK Partide İl Başkanı kim olacak sorusu kadar, 2014'te yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesine yeniden Yusuf Ziya Yılmaz'ın gösterilmeyeceğine kadar derin çalışmalar yapılıyor. Güya Başbakan Erdoğan yerel seçimler geldiğinde Yusuf Bey'e 'Sen benim yanımda ol' diyecek ve onu Ankara'ya alacakmış, danışman olarak. Büyükşehir için de ilk isim 1999'daki rakip Cemal Yılmaz Demir'in olacağı dillendiriliyor kulaktan kulağa. Gerçi daha çok var amma, bu 10 Kasım tarihini bir kenara not alın yazdıklarımla birlikte.

BOĞA

İspanya'da yılların boğa güreşleri halkın tepkisi nedeni yasaklanırken, bizde kurbanlık hayvanlara  zulüm bitmiyor. Bilimsel olarak hayvanların hisseden canlılar olduğu biliniyor.  Hayvan haklarının da tıpkı insan hakları gibi savunulması gerekmiyor mu sizce de?

Yücel Tanyeri'nin Objektifi

DOST NASIL SEVİLİR?

Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.
Olur ya kalp durur, akıl unutur.
Ben dostlarımı ruhumla severim.
O ne durur, ne unutur.
Mevlana

EMİR BALIK MARKET KATKILARIYLA

Samsunluyu balık-ekmeğe doyuralım kampanyamız bayramda da tüm hızıyla sürüyor. Şimdi size bir fotoğraf sunacağız. Fotoğraftaki yeri soruyoruz. Onu bilmeniz oluyor tek isteğimiz. Dün sorduğumuz fotoğraftaki yer Ladik Gölü idi.  Fotoğrafı doğru bilen Sami Demir oldu. Emir Balık Market Restoran'da Balık-Ekmek ziyafeti için kartı bizde kendilerini bekliyor. Siz bugünkü Fotoğrafı tanıdıysanız cevaplarınızı Saat 17.00'e kadar bekliyoruz. [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 Emir Balıkçılık tel: 435 50 51

GÜZEL SÖZ

'Sanat, zaman geçtikçe güzelleşen çirkin şeyler üretir. Moda ise zaman geçtikçe çirkinleşen güzel şeyler..'
Jean Cocteau

Günün Fotoğrafı

BİZDE BÖYLEDİR İŞLER!

Bir adama balık ver. Oturur yer. Ona balık tutmayı öğret. Bütün gün bir teknede oturur, bira içer. 

KİMİ KONUŞUYORLAR

Evet, fotoğrafta gördüğünüz bu iki devlet adamı kimi dedikodu ediyor bilin bakalım. Eğer bilirseniz berber Sami Demir'de sakal traşınız bizden. Evet cevaplarınızı bekliyoruz. Soru gayet açık cevaplarınızı [email protected] veya [email protected] Tel: 420 04 28 bildirin haydi hayırlı traşlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR