SIKINTILI SÜREÇ BAŞLADI

Politikanın en zor kısmı teşkilat seçimlerinde yaşanan alavere dalavere işleridir, bu  işler  o kadar sıkıntılıdır ki, kimin eli kimin cebinde belli olmadığından kiminle nasıl hareket edeceğinizi bilemezsiniz, zira çok güvendiğiniz adam bir de bakmışsınız karşıki listede yer almış. Bu işlerde her türlü  çirkeflik vardır, delegelerin tespitinden itibaren başlayan süreçte   seçimi alabilmek için aklınıza gelen her türlü hile mübah sayılmaktadır. Siyasi partiler kanunu her ne kadar belli başlı ölçüler koysa da, hile yapmayı kafasına koyan insanlar mutlaka bir yolunu buluyorlar. Örneğin  Çarşamba ilçesinde yapılan delege seçimleri o kadar enteresan bir hileye maruz kalmıştır ki, aklınız şaşar.

Peki nedir bu enteresan olan durum derseniz,normal şartlarda nüfus kütüklerine göre yapılması gereken delege seçimleri kes, kopyala yapıştır hilesi ile bir mahallede oturan başka bir mahalleye kaydırılmış, başka bir mahallede oturan şehrin merkezine kaydırılmış. Yönetim kurulunda bulunanların  yedi sülalesi delege yapılmak suretiyle çaklam delege  sisteminin şahı  uygulamaya geçmiştir.Bu konuda Genel merkeze gidilse de  sonuç alınacağına inanmıyorum.

Çarşamba ilçesinde yapılacak olan kongre farklı bir öneme sahip. Nedenine gelince Hüseyin Dündar başarılı bir belediye başkanı ve önü açık bir siyasetçi. İlçe  Başkanı Mehmet Köse ise Irmaksırtı  endeksli  olması hasebiyle kendi düşüncelerinden ziyade Irmaksırtı'nın  politikaları  doğrultusunda hareket ettiğinden Hüseyin Dündar ile anlaşamamıştır. Zira Irmaksırtı'nın vesayetinde kalmış birisi olarak ben onların tüm taleplerini yerine getirmiş olmama rağmen onlara yaranamamış ise Hüseyin Dündar'ın yaranma şansı olamaz. Hal böyle olunca ilçe Başkanı ile belediye başkanı'nın  yıldızları bir türlü barışmadı. Bundan bir kaç ay önce Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar Çınarlık  Belediye Başkanı Nihat Soğuk'u da yanına alarak Fuat Köktaş'ın yanına gidiyorlar, Fuat Köktaş'a  yaklaşan ilçe kongresinde Mehmet Köse ile çalışmak istemediklerini söyleyince Fuat Köktaş razı olur. Ancak eski ilçe başkanı  olmaz başkasını bulun diyor, onlar da kabul ediyorlar ve uzlaşarak ayrılıyorlar. Bir kaç gün sonra  Mehmet Köse'nin yaptığı bir program çerçevesinde C. Yılmaz Demir'i Çarşamba'ya davet ediyor, C.Yılmaz Demir Çarşamba'ya  giderken  Çınarlık Belediye Başkanı'nı da yanına alıyor ancak işin enteresan yanı  bu   olayın olduğu yere yakın  Fuat Köktaş'ın en yakın  adamının iş yeri olduğundan Nihat Soğuk'un Cemal Bey'in arabasına bindiğini görüyor. Olayı derhal Fuat Köktaş'a bildirince ertesi gün Fuat Köktaş  Nihat Soğuk'u arayıp  anlaşmayı iptal ettiğini söylüyor.

Bu olayların yaşanmış olması  Mehmet Köse'nin işine yarıyor ve Irmaksırtı ile olan ilişkileri yeni bir döneme giriyor, yani nikah tazeleniyor. İlçe Başkanlığına  Hüseyin Dündar'ın ortağı  olan bir avukat arkadaşın aday olarak çıkacağı söyleniyor ancak yapılan çakma delegeler bu işi sıkıntıya soktuğundan  aday olmaktan vazgeçmesi de gündeme geliyor. Bu arada daha da enteresan bir durum yaşanıyor Kurban  Bayramında her ilçeye gidecek olan  Milletvekili belli olmasına rağmen Çarşamba' da   Çağatay Kılıç görevli olmasına rağmen Ahmet yeni  Yeni Çarşamba ilçe bayramlaşmasına  gidiyor ve burada bir konuşma yapıyor.

Ahmet Yeni Bey'i yaklaşık yirmi yıldır tanırım ve severim hiç bir kongrede taraf olmamıştır. Bu yönde bir konuşmasına da  şahit olmadım, ancak bu Bayram  Çarşamba ilçesine gidip teşkilatın başarısından, birlik ve beraberlikten bahsedip, aman haa  bölünmeyin gibi ifadeler  kullanması bana çok enteresan geldi. Hatta ve hatta bu işin sanki ısmarlama  olduğu kanaati bende hasıl oldu. Benim bu işten anladığım nedir bilir misiniz? Bir önceki yazıda  birileri için yerele inmeyecek ülke genelinde ve Genel Merkeze endeksli siyaset yapacak demiştim,ancak Ahmet Yeni'nin gerek teşkilatta yaptığı konuşmada sürekli birisini  zikretmesi, gerekse  Mehmet  Köse'yi bu denli övmesi düşüncelerimi yeniden gözden geçirmem gerektiği kanaatini bende uyandırdı. Sizin anlayacağınız Çarşamba  ilçesindeki  kongre hesabı  teşkilatla ilgisi yok, hesaplar tamamen  önümüzdeki süreçte önü açık olan Hüseyin Dündar'ın önünü tıkamaya yönelik bir hesap olup, bu hesap Samsun'un genelini  çok ilgilendirdiği de açıkça ortada.Siyaset mühendisliği yapmak isteyen arkadaşlara tavsiyem herkesin bir hesabı var ise Allah'ın da hesabının olduğudur. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR