İLAÇ GİBİ ÜÇ PUAN

Önemi tartışılmaz bir maçtı. Çok tempolu çok istekli bir oyundu. Bu maçın galibiyetten başka hiçbir sonucu kaldıramayacağı gerçeği ile çıktık o kötü sahaya. 77. dakikaya kadar Tuzla önünde kaçırdığımız golleri hiçbir maçta kaçırmadık. İkisi direk olmak üzere, beş net gol pozisyonundan yararlanamadık. İlk yarının golsüz bitmesinin sebebi beceriksizlik değil, Tuzla' nın olağanüstü şansındandır başka bir izahı olamaz. 

Tomane Gökhan Hamroun Yasin Savi gol kaçırma yarışına girdiler. Penaltı o kadar hassas bir dakikada geldi ki anlatılmaz. Eğer dakikalar 70 lere golsüz gelseydi, kesinlikle panik başlayacak, mükemmel mücadele hiç olacak, herşey mahvolacaktı. Savi nin akıl dolu pası ile buluşan Hamroun, Arif Morkaya 'nın darbesiyle kendisini yerde buldu. Hakem saniyesinde penaltı noktasını gösterip doğru olanı yaptı. 

Golden sonra tempoyu düşürmeyen Samsunspor, ikinci gol için baskılarını iyice artırdı ama aynı Altınordu aynı Giresun maçında olduğu gibi 70 li dakikalarda bize ne oluyorsa oluyor eksilmeye başlıyoruz birkaç maçtır. Bu maçta öyle oldu. Hatırlayın Nadir 73 de,  Keremcan 73 de, Kubilay'da 79 da kırmızı kart görmüştü. Şimdi de kervana 77 de Savi katıldı. Allah sonumuzu hayr etsin. Bu kırmızı kartlar başımızı ağrıtacak duruma gelmez inşallah. 

Maçta göze çarpan futbolcularımız sırasıyla Dje Dje, Gökhan, Hamroun, Yasin, Savi, Tomane idi. Oyuna sonradan dahil olan Guido nun mücadeleside alkışı haketti. Savi nin kırmızı kartı yanlıştı. Öyle kırmızı kart olmaz. Bu kadar ucuz bir takımın geleceğiyle oynanmaz. Savi' nin oyundan diskalifiye olmasıyla korktuğumuz başımıza geldi. 80 dakika pozisyon bulamayan Tuzlaspor, son 10 dakika fazlasıyla pozisyon bularak Samsunspor' u sahasına hapsetti. Direkte patlayan şutlar, verdiğimiz net gol pozisyonları ile büyük korku yaşadığımız son dakikalardada şans bizden yanaydı. Kabul edelim. Ders çıkartalım.

Son dört maçımızda yaşadığımız üzüntü tarif edilemezdi. Kalan altı maçın lokomotifiydi bu maç çok önemliydi. Verilen Milli arada kendini bulan, kendine gelen bir Samsunspor görmek gerçekten harikaydı. Teşekkürler çocuklar siz bu ipi göğüsleyeceksiniz bugün bunu hissettik artık.

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR