Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

İki gündür gözümüz televizyonda haberlerde maalesef düşmanlar tükenmiyor.İdlip'te dün şehit olan ve akabinde bu günde yine şehit haberlerini aldığımız  askerlerimize Allah'  tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum.

Bu topraklarda var olduğumuz sürece hep büyük mücadeleler verdik.Uzun yıllardır içten ve dıştan gelen tehdit, terör, çatışma ve darbelerle uğraşıyor ülkemiz.Bu uğurda çok şehit verdik,vermeye de devam ediyoruz.Ama biz şehit olmayı"yüce bir mertebe"olarak gören,bunun için de gönüllü olan bir milletiz.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı cok şükür.Devletimiz herşeye rağmen güçlü bir devlet bunu özellikle son yıllarda kanıtladığımızı düşünüyorum.

Rusya , Avrupa,ABD ile yıllardır mücadele verdik,vermeye de devam ediyoruz.Daha önce müttefikimiz olan Rusya şimdi bizim askerlerimizi vuruyor.Kendisi Rus uçakları yoktu orada dese de durum ortada.Ülkeler duygusallıkla,dostlukla yönetilmez, strateji ve siyasetle, çıkarlarla yönetilir.Bunu tarihten görüyor ve öğreniyoruz.

Dün ittifak yaptığımız yarın karşımızda, dün karşımızda olan yarın yanımızda olabilir.Rusya ve ABD gibi.Bugün ABD bize destek mesajları veriyor.Dun o topraklarda yine Pkk,ypg ve daeşle işbirliği yapan onlar değil miydi? Fırat kalkanı ,Afrin operasyonunda verdiğimiz şehitlerimizi de unutmadık.15 Temmuzu unutmadık.Ama bu düzen içerisinde var olmak için yeri geldiğinde yine ittifak edecez.Ülke çıkarları için çıkarlarımız doğrultusunda siyasetimizi güdeceğiz.Yoksa biliyoruz ki bizim bizden başka dostumuz yok.

Bazıları " bizim idlip'te ne işimiz var,niye bizim askerlerimiz orada" diyor.Biz Suriye için orada değiliz,biz Türkiyemiz için oradayız.Suriye dış meselemiz değil tamda bizim iç meselemiz olmuştur.Biz Türkiye Cumhuriyeti bekası icin oradayız.Sayın Bahçeli'nin son yıllarda bu bir beka meselesidir söylemi boşuna değil.

Bugün Sayın Tayyip Erdoğan'nın dediği gibi Suriye'de işi biten namlusunu  Türkiye'ye çevirdi.Bugün Suriye de mücadele etmezsek yarın Türkiye' de mücadele ederiz. İstemediğimiz bir savaşın içine çekilmeye çalışılıyoruz. Aslında tüm dünya bir savaşa çekiliyor. 

Biz güçlü bir milletiz.En zor zamanlarımızı birlik beraberlik,vatan sevgimiz,iman gücümüzle aştık.Allah'ın izniyle bu zor günleri de aşacağız yeter ki bizi bölmek isteyenlere, kafamızı bulandırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Devletimize güvenelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR