Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

Ben maviye aşığım

Ben maviye aşığım,hislerim, düşlerim mavidir benim.
Gökyüzü mavi,içim mavidir benim.
Ne çıkar gözlerim kahverengi ise, baktığım yer mavidir benim.
Kimi ne ilgilendirir çiçeği sevmişliğim,
Çiçeklerim pembe,beyaz,mavidir benim.
Sahil şehrinde yaşamak böyle maviye aşık olmak .Ben de denize ,maviye aşık olanlardanım.Bu şehirde hep denizi gören evlerde oturduk çok şükür.O uçsuz bucaksız ufukta derin mavilere karşı çok uykusuz kalmışlığım,o mavi ufkun ucundan güneşin doğuşunu karşılamışlığım olmuştur.Ya da Samsun manzarasının rengarenk ışıklarının yanında o büyülü yakomozları seyretmenin keyfini yaşadığım anlar.
O mavilği seyrederken kafamı boşaltmama,hayaller kurmama, gönlümü ferahlatmama yardım etmiş,kahvemin dumanına, yalnız anlarımın keyfine,dost sohbetlerimize, şiirlerime , yazılarıma,okuduğum kitaplara eşlik etmiştir.
Deniz; bana o uçsuz bucaksız ufkuyla özgürlüğü anımsattığı için sanırım bu kadar işlemiş içime.Deniz görmeyen bir yerde yaşamayı düşünemiyorum bile.
Bir çok yazarın şiirine, romanına ilham olmuş, şarkılara nağme olmuş,hayallere kaynak olmuş bu mavilikler demek ki her insana ayrı duygular yaşatmakta,içine işlemekte.
Hırçın dalgaları korku,dingin,durgun hâli huzur hissettiriyor.Üzerinde yüzen gemiler farklı limanlara gitmeyi, farklı ülkeleri tanımayı,yeni ufuklar keşfetmeyi,birilerinden ya da dertlerinden kaçışı anımsatıyor.
O sonsuzluk gibi görünen ufkun gökyüzüyle birleşmesi belki de imkansız olanın gerçekleşmesini çağrıştırıyor.Bir hasreti bir kavuşmayı belki de.
Gözler dalıp giderken maviliklere bazen çaresizliklere,bazen ümitlere, ne efkarlara,ne sevdalara,ne dertlere ortak olurken, ne puslu yüreklere de ferahlık,kaçan uykulara arkadaş olmuştur.
Yüreklerimiz gibi denizler neler saklar içinde.Batık bir gemi,sular altında kalmış bir şehir,hazineler.Bazen de biz insanların tüm pisliği, atığını saklar içinde ama sonra bir bakarsın kusar gözler önüne.
Tıpkı insanlar gibi.
Biz insanlar severiz sevdiğimizi de kıymet bilmeyiz.Aşık oluruz da ihanet de ederiz.Oysa bu kadar güzelliği ve güzel duyguları yaşatana sadaket ne kadar kıymetlidir.
Orhan Veli'nin dediği gibi;
"Sen hür adam seveceksin denizi her zaman
Deniz aynandır senin, kendini seyredersin
Bakarken akıp giden dalgaların ardından
Sen de o kadar acı bir girdaba benzersin"
Denizin ve bu güzel şehrin kıymetini bilmek dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR