Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Hayal mi, umut mu?

Konu konuyu açıyor kafamda. Ne yazayım? O kadar yazıp anlatılacak konu var ki. İstiyorum yazılarımı okurken, güncel olan konuların yanında, azda olsa teknik konulardan haberiniz, bilginiz olsun. Çok söylenen bir söz var hatırlatalım. Deveye sormuşlar –Niye boynun eğri. – Nerem doğru ki diye gülmüş. Bizim işte onun misali. Geçen haftalar vergiden bahsettik. Kazanan vermiyor, kazanamayan veremiyor. Devlet vergiyi alamayınca, üretken olup yatırım yapamıyor. Çözüm yok. Derken enerjiden konu yazdık, tasarruflu tüketim yapalım diye. Gerilim - voltaj - düşüklüğü şikayetleri mesken ve işyerlerinde varken, sanayici enerjim kesilirde üretim nasıl yaparımın tasasında..!
Zaman zaman çok mu karamsar tabloları göz önüne serdim diye düşündüm. Ama bunlar hayatın gerçeği değimliydi. Niye yazdım? Olur ki ders alır, tedbirli davranırız diye. Eğer karamsarlıklar dayanaksızsa, bunalıma düşüp hasta olmamak elde değildir. Ama olaylara biraz da ters açıdan bakmak lazım. Karşılaştığımız zaman şok yaşamamak için. Ne güzel olurdu deve kuşu gibi yaşayabilsek. Göm başını kuma umrunda mı dünya? Ama başı kuma gömdükte, bedenimiz ne olacak?
Şöyle bir yer var mıdır diye düşünüyorum. Elense yapıp hiçbir şey düşünmeden yaşayabileceğimiz bir ortam. Yok o zamanda hanımın dırdırı mı başlar acaba! Yahu hanımın olmadığı bir yerde olmaz heralde. Biz yine el enseyi, hayali bırakıp, dönelim bu hayata. Dönme istersen. Ahhaa! Mart ayın dert ayın. Gelirin mi var işte vergi ayı. Ne yapalım, ne kazandım derken elde var sıfır. Öde ödeyebilirsen vergini.
Yaşlılarımız sağolsun, bize söz bırakmamış "Mart bacadan baktırır, kazma kürek sapı yaktırır" Havalar ısınmışken başlayacak kocakarı soğukları. Kış hazırlıkları bitmek üzere. Odun ve kömür bitmiş yakacak ne kalmış ki odunlukta. Zaten kış sert geçti. Ne var ne yok yakıldı. Odun ve kömür derdi olmayanın faturaları – doğalgaz,elektrik-şişti, kabardı. Öde ödeyebilirsen.
Kendimize çimdik atıp hayalden uyanmamıza gerek yok. Zaten hayal kurmaya ne yerimiz, ne de zamanımız var. Hayalsiz değil de umutsuz yaşama sarılmak olmayacağından, umudunuz yaşamdan ve yaşadıklarınızdan hiç eksilmesin.
Mutlu ve umutlu yarınlara.
SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR