Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

H.Eyüb GÜLER Başkanım,Hoş Geldin..!

Geçtiğimiz aylarda,Samsun’daki esnaf odaları;Yasa gereği olağan genel kurullarını yapmış,yeni yönetimlerini oluşturmuş ve görevlerinin başına geçip çalışmaya başlamıştı.Sıra,ilin en üst esnaf kuruluşu olan;ESNAF ve SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ seçimine gelmişti.

      Veee..! Seçim sonrası;Peruklar düşmüş,kel başlar ortaya çıkmıştı.Hani o dost,arkadaş görünen ve adamım diye piyasaya çıkanlar.Neredesiniz? Son dakikada yapılan ayak oyunları,kıvırtmalar ve arkadan sırtlara vurulan hançerler..! Bunları görmek,esnaf adına üzücüydü.Bunlar mı bizleri,biz esnafları yönetecekti.Bu tavırlarından sonra,birbirlerinin yüzüne nasıl bakacaktılarki? Tabiiki bakacak yüzleri kaldıysa.

     Bu yazıyı,kaleme alıp almamakta çok tereddüt ettim.Ama birazda olsa,esnaf genel kurullarından bahsetmem gerekiyordu.Esnaf,kendilerini yönetecek;Adam olmayan veya adam olamayıpta,adamım diye geçinen insanları da tanımalı vede onlara bir çift sözü olmalıydı.

     Benim,seçime giripte kaybettiğim ODA’nın genel kurulunda;H.Eyüb GÜLER Başkan karşıtı olupta,rakibime destek olmak için salona gelip boy gösterenler,bu sözlerimde sizlere.Salonda,benim yanımda;H.Eyüb GÜLER Başkan adına kim vardı? Hangi Oda başkanı vardı ki sizler buradaydınız.Genel Kurul salonunun ön koltuklarına tesbih tanesi gibi sıralananlar;Benim bu zamana kadar hanginize,iyiliğimden başka,yanlışım veya kötü bir sözüm olmuştu.Buna rağmen,salonda kim vardı ki,genel kurulun sonuna kadar salonda bekleyip,fiziğinizle-bedeninizle-kulis yapıp,gövde gösterisinde bulundunuz.Hiç mi utanıp sıkılmadınız? Bu tavrınız karşısında bile,hiçbirinize kötü bir sözüm ve tavrımda olmadı.Hatta destek verdiğiniz,ev sahibi pozisyonundaki ODA başkanınız,sizi misafir olarak salona tanıtması gerekirken,bunu yapmayınca,kürsüye çıktığımda sizleri salona tanıtan ve onore edende ben oldum.Ayrıca birbirinizin arkasından,ağza alınmayacak neler söylediğinizi bilen biri olarakda,bir arada olmanıza daha da çok üzüldüm.Ama ne yazık ki siz buydunuz..! Genel kurulun sonunda,Fosil’de aranıza katılınca,salondan ayrıldınız.Ahmet AKBAŞ Başkanım,ne oldu? Bu Fosil sizi kurtarabildimi?

            Esnaf Odaları Birliği seçiminden önce Ahmet AKBAŞ başkanla,işi dolayısıyla öğle yemeğinde bir arada olduk.Seçimle ilgili ne düşündüğümü sorduğunda,anlattıklarım Ahmet başkanın hafızasında duruyordur.Ne oldu Ahmet Başkanım,ne oldu? ‘’Ben demiştim’’demeyi sevmiyorum ama şöyle bir düşün bakalım,söylediklerimin hangisi çıkmadı ki..!

          Ahmet AKBAŞ Başkanım;İçten pazarlıklı ve rüzgara göre yelken açan=UYANIK’la.Laf taşıyan,dedikoducu ve aklınca kurnaz=AJAN’la.Dürüstüm diye geçinen ama her söylediği söz yalan olan=YALANCI’yla.Herkese el pençe duran=YALAKA’yla.Sözüne güven olmayan ve her tarafı oynayan,oryantal=FIRILDAK’la.Bürokratların ve sorunlarına çözüm arayanların kapısından eksik olmaması nedeniyle,zamanı olmayan=AĞA’yla.Miyadı dolmuş,uzatmaları oynayan=FOSİL’le seçim mi kazanılıyormuş? Ya Ahmet Başkanım,yaaaaa...!

    H.Eyüb GÜLER Başkanım,camianın başına tekrar HOŞ GELDİN.Sana ve ekibine başarılar ve hayırlı çalışmalar diliyorum.BAŞKANIM;Seni kutluyor,Esnaf için verdiğin emeğe,uğraşa ve gayrete de helal olsun diyorum.Fark atarak ipi göğüslemende,bir başka güzeldi..! Umarım derslerini almışlardır.Bir çift sözümde Savaş KİRAZ Başkana.Savaş Başkanım;Başarınızı,telefonda ve eğlence gecesinde kutladım ama bir kezde bu köşeden kutluyorum ve seni seviyorum.Başkanla güzel şeylere imza atacağınıza inanıyorum.Görev yaptığım süre içerisinde,esnaf teşkilatı için yıllarca dile getirdiğim’’BİRLİK ve BERABERLİK’’İlkelerinden,seninde taviz vermeyeceğini,her ne olursa olsun, birlikte ve bir arada olmaya da önem verdiğini biliyorum.Devam.Her şey iyi olacak inşallah.

      Her şey gönlünüzce olsun.

      SEVGİLERİMLE..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR