VEZİR HAZRETLERİ BÜYÜKŞEHİRİN YAKASINDAN DÜŞMELİ

Seçim bitti, bundan sonra herkes işini adam gibi yapma mücadelesi vermeli, başkalarının işleriyle değil kendi işleriyle uğraşmalı, Vekil Vekilliğini, Belediye Başkanı Belediye Başkanlığını, Teşkilat mensupları da teşkilatçılıklarını yapmalılar. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi seçim buyunca AK Partili hiçbir siyasetçiyi eleştirmediğim gibi bürokratların yaptıkları hataları da yazmamaya özen gösterdim. Bunu bu mesleğe başladığım günden bu güne kadar ilk kez yaptım, neden bu kez böyle yaptığımı daha önceki yazılarımda da belirtmiştim, ülkemizin ve Dünya müslümanlarının içerisinde bulundukları durumu ve inancımızın gereği neyse onu yapma gayretinde oldum, seçimde bir oyun bile çok önemli olduğunu düşündüğümden bırakın köşe yazısı yazmayı 83 yaşındaki anamı dahi oy kullanmaya getirdim. Ancak şimdi olup biten her şeyi tüm çıplaklığı ile ortaya koyup yapılan yanlışların düzeltilmesi için uğraş vereceğiz.

 

     Seçim dönemi boyunca dikkatimi çeken konuların başında Vezir Hazretlerinin aday adaylığı ve adaylığı döneminde beraberindeki çalışma arkadaşları oldu, aday adaylığı döneminde Belediye Başkanlığını bırakmış olmasına rağmen Belediye üst düzey bürokratlarının çoğu yanındaydı, resimleri de bende mevcut. Örneğin siyasetle uzaktan yakından ilgisi olmayan Genel Sekreter Yardımcısı Zennube hanım dahi ilçe gezilerinde onunla dolaşması asla Zennube hanımın tercihi olduğunu sanmıyorum, tam aksine Vezir Hazretlerinden gelen talimat sonucunda o gezilere katıldığı kanaatindeyim. Bu sadece bir örnek bunun gibi onlarca örnek mevcut, hadi diyelim ki aday adaylığı döneminde yanında gezecek kimseyi bulamadı da yanına eski çalışma arkadaşlarını alıp dolaştı ki siyaseten bu hiç doğru olmayan bir şey ama neyse. Aday adaylığından sonra adaylığı kesinleşince de yanında zaman, zaman bu tür bürokratları gördük, Belediye Başkanlığı döneminde yanından ayrılmayan yalamalarından Allah kulu seçim dönemi boyunca yanında yoktu. Hani o Fino köpekleri, kaportacıları, sabah yürüyüşünde yanından ayrılmayan yalamalarından bir tanesi dahi yanında yoktu, sadece Ladik’e giderken yanına Beyaz eşyacı Ladikliyi almış, onun da sebebini Ladik Belediye Başkanıyla arası olmadığından ondan çekindiğinden Ladikli birisi yanımda olsun diye Ladikli buzdolapçıyı yanına almış. Onun dışında o yalamalardan bir Allah kulu yoktu yanında.

 

  Seçim dönemi boyunca yanından ayırmadığı iki kişi daha vardı birisi Cukkacıbaşı, bir diğeri ise Nihat Soğuktu, bu iki kişinin yanında olmasına normal bakarım, zira onlar meclis üyesi olsalar da siyasi kişiliği olan insanlar olduklarından gayet normaldir ancak Devletin ona tahsis ettiği korumalığını yapan polis memuru arkadaşımız yaklaşık on yıldan beri onun korumalığını yapmaktaydı Belediye Başkanlığı bittiğine göre artık onun korumalık görevinin de bitmiş olması gerekmekte. Vezir Hazretleri ondokuz yıldan beri yönetmeye alıştığı Belediyeyi hala daha yönetme sevdasında olduğundan zaman, zaman Belediye Bürokratlarını arayıp onlara hala daha talimatlar verdiği ve yapılan işlerle ilgili  raporlar aldığı bilgisi  geldi. Bu bilgi gelince aklıma Terme eski Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğluyla ilgili bir fıkra geldi, belki de fıkra değil ama biz yinede fıkra diyelim. 2014 yerel seçimlerinde aday yapılmayan Yirmibeşoğlu seçimin bittiği sabah evden ayakkabılarını giyip çıkmaya hazırlanıyormuş, vaziyeti gören eşi hayırdır nereye gidiyorsun diye sorunca Belediyeye işime gidiyorum deyince hanımı sen artık Başkan değilsin otur evinde demiş. Şimdi aynı sıkıntıyı Vezir Hazretleri yaşayabilir, her sabah eve gelen şoförler, koruma, vs. şimdi bitince bizimki bunalıma girmiş olabilir. Düz Vekillik onun için önemsiz bir iş, makam aracın yok, makam şoförün yok, koruman yok, talimat vereceğin personelin yok, sizin anlayacağınız yokoğlu yok, Allah Vezir Hazretlerine yardım etsin demekten başka yapacak birşeyim yok.

 

  Toplumun yeni Başkandan en büyük beklentisi Vezir Hazretlerinin Belediye üzerindeki etkisini ve müdahalelerini ortadan kaldırıp Belediyenin onun tekelinde olmadığını ispatlamak. Ayrıca her ay yüzbin lira civarında para ödeyerek çıkartmakta olduğu saçma sapan Tramvay dergisine o parayı ödemeyip parayı başka hizmetlerde kullanmak, zira Vezir Hazretleri o dergiyi gayriresmi sahibi olduğu gazeteyi çıkarmak için finans kaynağı olarak çıkartmaktaydı, Zihni Şahin Başkanın buna ihtiyacı yok, bu şehirde Zihni Şahine karşı duruşu olan tek bir basın kurulu da yok. Zihni Şahin Umarım bu dediklerimi dikkate alıp gereğini yapar aksi halde eski tas eski hamam devam ederse çok değil dokuz ay sonra yerel yönetimlerde seçim var, bu millet AK Partiye gerekli dersi verdi, bu şehirde bir Milletvekili azalmış ise bunun en büyük nedeni Vezir Hazretlerinin o listede oluşudur. Vezir Hazretleri alsın Semiha hanımı taşınsınlar Ankara’ya ayda yılda bir Samsun’a gelip yalamalarını ziyaret etsin, arada Dikbıyık’a gidip ordaki dostlarını ziyaret etsin yeterli. Artık şu Belediyenin yakasından bir düşsün de ne yaparsa yapsın, bu şehirde tam otuz yıldan beri Büyükşehir Belediyesi sol zihniyetle yönetiliyor yeter artık. Benden bu kadar gerisi ilgililerin işi. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR