Gündem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin yoğun gündeminin arasına Norveç'ten yaptığı idam açıklaması her şeyi unutturdu. Muhalefet Partileri balıklama daldılar Başbakan'ın değiştirdiği gündeme. Açıklandığı tarihten beri iktidar ve muhalefet kanatları idamı konuşuyorlar. Uluslararası anlaşmalarla ve de AK Parti ve CHP'nin oylarıyla kaldırılan, MHP ve DSP'nin de hafiflettiği idam ne kadar gündemde kalacak bilinmez.

Başbakan'ın açıklamalarının ardından Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı da idamın kaldırılmasının mümkün olamadığı ve çalışma yapılmadığı yönünde açıklama yaptı ama değişen bir şey yok. MHP kanadından destek mesajları gelirken CHP kanadı İdam cezasını tartışmak ilkellik açıklaması ile görüşlerini belirti. Bu arada CHP Sözcüsü Haluk Koç'un MYK toplantısı sonrasında uzun açıklamalarla takıldığı Başbakan gündemi ve Erdoğan'a cevap veren açıklamasının sonunda değindiği ülkenin genel ve önemli sorunları da güme gitti.

Koç'un gündemin önemli maddelerinden ikisine değinmesi de halkın asıl gündemini unutturdu. Ve en önemli gaf: "Türkiye'de tarımın , emeklinin durumu, çıkartılan Sendikalar Yasasıyla sendikal örgütlenme hakkının engellenmesi, emeğin kazanımlarının teker teker çalışanlardan geri alınması,Türkiye'de milli gelirin, bankalarda biriken mevduatın çok küçük bir kısmının halkın genelinde olduğu, çok büyük bir kısmında çok zenginlerde toplandığı gerçeğinden hiç bahsedemiyoruz. " cümlesi.

 

Bunlardan söz etmenizi ne engelliyor? Sayın Başbakan'ın gündemine takılıp ona cevap verme yerine, muhalefet anlayışını değiştirerek halkın asıl sorunlarını sizin gündem yapmanız çok mu zor. Upuzun açıklamada sadece birkaç satır değindiğiniz asıl gündem daha gerekli değil mi? Hem farkındasınız , hem de pompalanan gündemin peşinde ve içinde.... Aslolan gündem belirlemek mi, gündemin arkasına takılmak mı?

Gelelim Samsun'a... Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdare'de yaşanan yolsuzluk ve usülsüzlük iddiaları gündemden hiç düşmüyor. Ancak İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri bu soruşturmaların , özellikle Büyükşehir Belediyesi'ndeki soruşturma ve yolsuzluk olayının, yolsuzlukla alınan paranın ödenmesi durumunda affedilmesi ile ilgili çalışmalar yapma çabasında. MHP ve muhalefet buna karşı çıkarken birileri ya da tutuklu bulunanlar hortumlanan parayı ödeyecek ve olay kapanacak.

İl Özel İdaresi'ndeki soruşturmaya gelince. Son haftalarda başka yolsuzluklar da olabileceği imalı yazılar yazılmaya başlandı. Savcılık inceleme başlattı. Sadece sunulan belgeler ve suç duyurusu kapsamındaki yolsuzluklarla kalmaz bu soruşturma. Kaldı ki yargı suçsuz olanı aklar, suçlu olanın cezasını verir. Aslolan imalarla isim vermeden yazıp konuşmak değil, bildiğiniz varsa savcılığa müracaat ederek dosya kapsamına aldırmak da mümkün. İstenirse ve amaç yolsuzlukları ortaya çıkartmaksa tabii. Bu herkesin hakkı. Ve kimse de engellemiyor kendi vicdanınızdan başka .

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR