GÖZDEN KAÇANLAR....CAMBAZA BAKTIRANLAR...

Türkiye"nin gündemi “Açılım” süreciyle meşgul edilirken “gözden kaçırılanları” hatırlatmakta yarar var.
-Genç nüfusta işsizlik oranı % 24.9...Yani, her dört gençten biri işsiz.
-İşsizlik fonunda biriken nema gelirlerinin 4"te 3 ü Yasa"da yapılan bir değişiklikle, başta GAP olmak üzere Güneydoğu"da altyapı çalışmaları için harcanacak.Cumhurbaşkanı Sn.Abdullah Gül yasayı onayladı.Değişiklikte –sadece 2009 için geçerlidir-ifadesi sizleri yanıltmasın.Zira 1999 yılında çıkarılan “Deprem vergisi"nin hala sürdürüldüğü ; toplanan vergi gelirlerinin ne kadar olduğu konusunda ve dahi deprem-zedelere ne kadarının harcandığından kimsenin haberi yok..
-Asrın en büyük felaketi “Marmara depremi”nin üzerinden 10 yıl geçti. Yaralar sarıldı mı ,mağdurların talepleri karşılandı mı ,acılar unutuldu mu?
-Emekliye ayda 5 TL zam,çalışana iki katı 10 TL zam yaparak ;bir çorba,bir kebap parasını layık gören İktidar ; 2010 yılı için İşçi Sendikaları temsilcileri ile  pazarlık masasında .... Anlaşma olmayacağı kesin .Her zamanki gibi İktidar bildiğini okuyacak ,elektriğe,suya, benzin/mazot"a  yaptığı zamdan daha düşük bir zamla çalışanlara  ”Haydi, durmak yok yola devam “diyecek.
-Her soruna maydanoz  etnik kimlikli Akil adamlar (!) sürdürülen  çözüme yol haritası ,rapor , öneri model sunarlarken “işsizliğe,yolsuzluğa ,soysuzluğa ,siyasi Parti ve Seçim yasalarına,Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ,her türlü sömürüye  neden çare  aramazlar,neden  Çalıştay"lara katılmazlar ?
-“Kötü Adam “deyince kızmasınlar.1993 tarihinde Siirt"in Baykan ilçesine bağlı Gülbuldu köyü"nün Derince mezrasını basan teröristleri Devlete taraf sıfatıyla sürece ortak edilen PKK"nın  kundakta adı konmamış bebeleri ,kadın/erkek ,yaşlı/ genç ayırt etmeden  “22 vatandaşımızı” katlettiğini acaba hatırlıyorlar mı?
-Görevde iken ,Mehmetçiğin başına geçirilen çuvalla hatırlanan Genel Kurmay eski Başkanı Hilmi Özkök" de –Rahmetli Turgut Özal"ın “Türkiye Cumhuriyeti” adının “Anadolu Cumhuriyeti”-ne dönüştürülmesi tartışmasına benzer bir görüşünü medyadan öğrendik..
Diyor ki Paşamız :”Genellikle çok etnisiteli ülkeler etnik referans vermekten çekinmişlerdir.” Ama , Atatürk hiç çekinmemiş ; Devletin ve Milletin adını “Türk “koymuş. “Hepsi şöyle veya böyle bir çözüm bulmuşlardır.”diyor.
Döneminde Andıçların ve darbe planların havada uçuştuğundan habersiz Paşa"mız ,o zamanları yutkunmayı yeğleyip ,şimdi ferasetinin açılması enteresan !“Açılım sürecine” katılması, çözüme katkıda bulunması “Muhataplar (!)” açısından kaçırılmayacak fırsattır.

Ha.İçişleri Bakanı  Beşir Atalay"ın “Muhatap millettir” sözüne karşılık , adamın aklına hangi millet ,diye sormak geliyor ?
Sayın Bakan :”Yerleşim yer adlarının top yekün değiştirilemeyeceğini  , Hükümette böyle bir hazırlığın/çalışmanın  olmadığını “söylerken , kapıyı aralık tutmayı ihmal etmiyor:”Halktan  talep gelirse gereği yapılır.“diyor.
Zaten İmralı ve Kandil"in hazırlanacak  yeni  (sivil) Anayasa"da ;”vatandaşlık,etnik değil,coğrafi kimlikle tanımlanmalıdır” böylece talebi karşılanıyor. Kürdistan... Lazistan vs..
Şu işe bakın.Açılım sürecinde Cambaza baktıranlar yabancımız değiller.
-Ermeni sınır kapısının açılması için köşelerini seferber etmişlerdi...Özürler dilemişlerdi....Kampanyalar düzenlemişlerdi.Komşularımızla “sorunsuz yaşayacağız” modası başlatılmış,sanki düşmanlığı biz istiyormuşuz gibi bir hava yaratılmıştı.Utanmadan  sütunlarında kendi Devletini/milletini “ayıplı” göstermeye çalışmışlardı...Taki ,Sarkisyan"ın “One minute “ine muhatap oluncaya kadar.
 -Ya.Kıbrıs sorunu ...AB"nin kuyruğuna takılıp,Annan Planına “evet” dedirtenler, Ambargonun kaldırılacağı vaadiyle “garantörlük” hakkımızı ” BM "e ve AB "ye ipotek edenler..G. Kıbrıs"ı AB ye alınmasına ses çıkarmayan “Monşer” kaçkınları nerdeler?
-Peki. PKK"yı terör örgütü sicilinden çıkarıp ,İmralı Canisi ile birlikte Kürt Sorunu"nun çözümüne taraf gösterilmesinin hikmeti ne?Devletle  pazarlık yapacak bir güç konumuna imkan veren siyasi İrade ne yapmak istiyor?Her gün ,medyada ,yazılı basında köşelerinden şehit kanları üzerinden “pazarlık” fırsatı kollayanlara söyleyecek sözünüz yok mu?Her fırsatta eli kanlı teröristleri “Genel af”la siyasete kazandırma gayretleri peşinde koşanları ibretle izleyiniz.Sonra bunca söylenen ve yazılanları, tarafların taleplerini alt alta koyun göreceksiniz AB İlerleme raporlarda yer alan dayatmalar ile Lozan"da Barış müzakereleri sırasında İng. Lord  Curzon"un Heyet Başkanı Rahmetli İsmet İnönü"ye:“Bu masada kabul etmediklerinizi  bir gün gelecek,başka bir şekilde sizlere kabul ettireceğiz.”sözleri ile ne kadar örtüşüyor.
Cambazın gösterdiğine bakıp aldanmayın !.
Şu bir gerçektir ki , İmralı Canisi ve PKK , Hükümet tarafından muhatap alınmışlardır.. Öcalan"ın eli dünden daha güçlü konuma getirilmiştir.Bir kaç yıl sonra “Biji Apo!”diye alkışlanıp ,TBM Meclisi kırmızı koltukların ön sırasına oturtmak üzere  koluna girecek çook gönüllü bulur.Baksanıza 9/10 yılda neler değişti neler !...
“Yol Haritası “diye İmralı"dan merakla beklenen “ihanet belgesi” kesin olmamakla birlikte kabul edilemez hezeyanlar içermektedir:
“Federasyon ve Bağımsızlık fikrinden vazgeçmiş” görünse de , diğer önerileri mıh gibi.:

“1920 lerde başlayan (İŞİ) şimdi tamamlayacağız.”Lozan"ı tanımıyor. İki Uluslu bir   
  devlet  yapısı istiyor.
“Devlet,Kürtlerin “Demokratik Kürt Ulusu” olma hakkını kabul edecek”..O   zaman
“ Kürtler de Türkiye Cumhuriyeti  Devleti"ni tanıyacak...”Türk adını kullanmayan ve
  dağlardan taşlardan Türk izlerini silenler hangi adla tanıyacak  acaba?
“Demokratik Kürt ulusu ,kendi ihtilaflarını çözecek bir “Savunma gücü” oluşturacak.”Yani ,PKK silah bırakmayacak ,Yasal bir statüye kavuşturulacak...
“Belediyelerini,Meclis"ini kendisi yapacak...
Bu taleplerin/çözüm önerilerinin adı konmasa da otonom değil mi?
Hülasa-yı kelam ciddiye alırsınız almazsınız cambazın önerileri şimdilik 12 maddelik ..
Belki de hepsi bu kadarla sınırlı değildir..Malum sürecin adı :”Açılım”.Açıldığı kadar açılacak..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR