Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Gazozuna maç

Bu Pazar saat:19:00 da Spor Toto 1. Lig’e farklı istikametlerde vedası matematiksel olarak kesinleşen iki takımın maçını seyredeceğiz.

Eskilerin gazozuna maç dedikleri maçlardan birisi muhtemelen olacaktır.

1970’li yıllarda Samsun’da mahalle futbol maçlarının oynandığı sahalardan en büyüğü şimdiki yabancılar çarşısının bulunduğu civarlardaki Kumluk adı verilen saha idi. Burada mahalle maçları hakikaten gazozuna oynanırdı.

Saha kenarında el arabalarında buz kovası içinde bekleyen Karadeniz fuar gazozu maçın en büyük ödülü idi. Ancak o maçlar bile bu haftaki oynayacağımız Altaş Denizlispor maçından daha önemli ve heyecan verici olmuşlardır.

Bu haftaki rakibimiz Altaş Denizlispor’a Spor Toto 1. Lig’de toplam da 36 sezon geçirerek bu ligde en fazla mücadele eden takım ünvanını elinde bulundurmaktadır.

Önümüzdeki sezon TFF 2. Lig’de mücadele verecek. Tabi bu durum kulübün içinde yaprak dökümünü erkenden başlattı ve giden futbolcuların yerine alt yapıdan 14 futbolcusunu A takıma çıkarttı.

Gelelim Yılport Samsunspor’a bu ligde hiçbir sonuca tesir etmeyecek bu maçta mümkün olduğunca alt yapıdan futbolcuları vitrine koymamız gerektiğini düşünüyorum. U-19 ve U-17 ‘de elit lig’e yükselen takım oyuncularımızdan fırsat verilebileceklere gün doğması beklentilerim arasında.

Alt yapıya çok büyük yatırımlar yapılırken ve alt yapının dilinden en iyi anlayan teknik direktörlerinden birisi ile çalışıyorken ben Pazar günü her iki takımda da mücadele eden, kendisini de ispat etmeye çalışan genç oyuncuların çok olacağını ümit ediyorum.

Futbol Stresinden uzak keyifli bir Pazar geçireceğimiz kesin. Ligin en çok gol atıp, en az gol yiyen takımı olarak 21. Galibiyetimizle deplasmandan dönülmesi dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR